Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Kuře upečte v keramické hlíně, pesto připravujte jedině v hmoždíři

Sežeňte si 3 až 4 kg keramické hlíny z výtvarných potřeb a vykuchané kuře. Pak už stačí jen pár pochutin a připravíte si nezapomenutelnou pečenou lahůdku. Podobné je to i s poctivým originálním pestem, na které kromě těch správných ingrediencí budete potřebovat především klasický hmoždíř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Waya

Ja pecu kure v rimskem hrnci

ten se pred pouzitim musi namocit,ale prijde mi,ze pect to v hline nebo v tom rimskym hrnci bude asi podobne. behem peceni nemusim podlivat ani se o to nijak starat a upecu k tomu i prilohu...patlat s hlinou by se mi asi nechtelo.

0/0
19.7.2010 12:47

chudacek.blbecek

Re: Ja pecu kure v rimskem hrnci

Máš pravdu, je to úplně to samý :-)

0/0
19.7.2010 14:32

Kozel_

A co ekologie?

Není třeba hlínu kupovat, lze si kdekoli nakopat, stačí jílovitá zem. Potíž je, že co pak s touto vypálenou keramikou. Dojde k chemickým změnám, jak při vypálení keramiky. Z cihel jde udělat antuka, ale ze starého talíře či wc mísy se neudělá nic. Zpátky jíl z toho nebude nikdy, jen jakýsi kámen. Po rozdrcení z něj je leda prach.

Nejsem fanatický ekolog, ale papírové sáčky či igelitové pytlíky mi přijdou daleko ekologičtější než toto. Ty se rozloží ale vypálená hlína nikdy.

0/0
18.7.2010 21:31

opportunity

Re: A co ekologie?

Rozmočí  se, protože teplota v troubě není zdaleka taková, jako v keramické peci..

0/0
18.7.2010 22:44

dasa0302

Kuře se peklo v jílu leckde

Tady v Čechách to bývall cikánský pokrm.

Mimochodem, fungovalo to bez škubání, upeklo se i s peřím, peří zůstalo v tom jílu a vyloupla se slepička jedna báseň. Ze starší generace se mi ledaskdo přiznal, že tak dobré masíčko jako tohle ještě nejedl, protože se nevysuší.

0/0
18.7.2010 9:51

opportunity

Re: Kuře se peklo v jílu leckde

R^

0/0
18.7.2010 22:44

Rosselanor Loke

Re: Kuře se peklo v jílu leckde

Přesně, tohle jsme dělávali jako děcka na táboře. Dobré to bylo :-)

0/0
22.7.2010 13:51

angr

smysl???

hnusné, nepraktické, neekonomické, nezdravé.... ale hlavně, že ala Italiano, koneckonců na pochlubení před ostatními (matkami toho kuřete) fakt vynikající... ty budou čumět....

0/0
18.7.2010 9:47

Duke_Nukem

Re: smysl???

nezdrave....,proboha proc..8-o

0/0
18.7.2010 11:10

MaaGor

Re: smysl???

hnusné a neekonomické????

jděte si uvařit párky a rozumy si nechte

0/0
18.7.2010 11:25

MaaGor

Re: smysl???

mělo tam být nepraktické, nákladově to samozřejmě není nejlevnější, ale myslím, že zážitek z chuti masa to vyváží.

Tohle opravdu není grilované kuře s tesca za 60kč.

0/0
18.7.2010 11:26

wotomtoje

Re: smysl???

Vy asi budete vědátor! :-)

0/0
18.7.2010 11:27

petr_leicester

Re: smysl???

...spis rozumbrada;-D

0/0
18.7.2010 12:32

Didier Sachs

Re: smysl???

vy ste ale vůl ;-D neekonomické je cokoliv nad 10 korun, protože vždy si můžete udělat chleba s máslem a zapít to vodou ;-D

0/0
18.7.2010 14:08

MaaGor

Re: smysl???

;-DR^

0/0
18.7.2010 19:46

Jandik73

Re: smysl???

Tak to Vás vzal někdo na hůl. To pořídíte laciněji :-)

0/0
18.7.2010 20:12

chudacek.blbecek

Re: smysl???

Na co máslo? 8-o;-D

0/0
19.7.2010 14:34





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.