- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
ten se pred pouzitim musi namocit,ale prijde mi,ze pect to v hline nebo v tom rimskym hrnci bude asi podobne. behem peceni nemusim podlivat ani se o to nijak starat a upecu k tomu i prilohu...patlat s hlinou by se mi asi nechtelo.
Máš pravdu, je to úplně to samý
Není třeba hlínu kupovat, lze si kdekoli nakopat, stačí jílovitá zem. Potíž je, že co pak s touto vypálenou keramikou. Dojde k chemickým změnám, jak při vypálení keramiky. Z cihel jde udělat antuka, ale ze starého talíře či wc mísy se neudělá nic. Zpátky jíl z toho nebude nikdy, jen jakýsi kámen. Po rozdrcení z něj je leda prach.
Nejsem fanatický ekolog, ale papírové sáčky či igelitové pytlíky mi přijdou daleko ekologičtější než toto. Ty se rozloží ale vypálená hlína nikdy.
Rozmočí se, protože teplota v troubě není zdaleka taková, jako v keramické peci..
Tady v Čechách to bývall cikánský pokrm.
Mimochodem, fungovalo to bez škubání, upeklo se i s peřím, peří zůstalo v tom jílu a vyloupla se slepička jedna báseň. Ze starší generace se mi ledaskdo přiznal, že tak dobré masíčko jako tohle ještě nejedl, protože se nevysuší.
hnusné, nepraktické, neekonomické, nezdravé.... ale hlavně, že ala Italiano, koneckonců na pochlubení před ostatními (matkami toho kuřete) fakt vynikající... ty budou čumět....