- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Už na konci měsíce června nám náš přispěvovatel na vinný blog, pan Milan Dalajka z Mikulova, předpovídal velmi špatnou úrodu, kdy tropické teploty, střídající vydatné srážky nahrávaly právě plísním a houbám. Myslím, že ale sám ještě netušil, kolik škody tato plíseň působí. Zajímavý článek o tom, jak to vypadalo v červnu na vinohradě v Mikulově, se můžete podívat zde: http://www.klubsommelieru.cz/kost/cerven-a-kalamita-ve-vinohrade/id/859e554f-1257-4259-8fe2-b950ab431470 .
kazdopadne prevence je to nejdulezitejsi a nejlepsi ochrana mrknete sem na stranky a uvidite http://eshop.bobr.cz/ekologicke-zemedelstvi-c-14437.html?zenid=nuhkkjj5ev55vdbn5ed8f8a4l2
Už Keltové pili a vařili na území Česka pivo. Je to zemitý nápoj, ne jako víno, které má díky Francouzům např. lepší podmínky v EU pro domácí vaření (a přitom je technologický postup daleko jednodušší). Víno je nápoj pro snoby, tzv. sommeliéry, kecaly o ničem a slečinky. Těm vinařům, kteří pěstují víno poctivě, se předem omlouvám
ještě před keltama se tu honili mamuti, znamená to snad že bychom s tím měli zase začít?
Moraváci mě překvapili, příjemně. Přečetl jsem si větu: "Kvůli kalamitnímu stavu zažádal Svaz vinařů České republiky, který
vinaře a vinohradníky zastřešuje, ministerstvo zemědělství o výjimku." a musel jsem se vrátit zpátky abych se ujistil že skutečně nežádají peníze, ale jen vyjímku
ale potrápily mě vlnatky, taky se blbě stříkalo, když stále pršelo, ale naštěstí je Sulikol malý zázrak. Hold bez mědi a síry se dnes víno pěstovat nedá. Ale také budu mít menší úrodu.
V bílým je tolik síry, že nepoznám, co piju. Červené ještě jde. Proč to tam v takovém množství nedávají třeba italové? Když je to tak třeba.