- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Kachnu na pomerančích chci vyzkoušet od dětských let, když jsem o ní četla v pohádkách. Nebude to moc do sladka? Nesnáším sladká nebo sladkokyselá masová jídla.
kus sýra grana padano (můžete ho nahradit parmazánem) nahrazovat pazmazán parmazánem to je tedy pecka
Dovolil bych si v jistem smeru oponovat: Grana Padano neni Parmigiano Reggiano (parmazan). Parmazan je nanejvys vyberovy syr vyrabeny pouze z mleka krav, ktere se volne pasou (stato brado) na horskych loukach v omezene oblasti nad Parmou. Mleko musi byt dodano do mlekarny ve stanovenou dobu (velmi brzy rano po rannim dojeni). Syridlo (enzym na srazeni mleka) se pouziva pouze z zaludku mlekem krmenych telat (posledni dobou se experimentuje tez s enzymem produkovanym geneticky upravenou bakterii). Parmigiano se po uvodnim zpracovani (jako prisadu je mozno pouzit pouze sul) nechava zrat az tri roky (a kazdy den se kazda forma - cca. 18 kg - musi na regalu otocit).Pak nastupuji velmi prisne vyberove kontroly pred prodejem.
Naproti tomu Grana Padano se vyrabi z mleka z cele Padske niziny, ma mene striktni pravidla pro kvalitu surovin i jejich slozeni a do obchodu muze jit jiz po deviti mesicich zrani. Tudiz bohaty Ital si dopreje Parmigiano Reggiano a ten chudsi proste PR nahradi Granou.