Diskuze

VIDEO: Máte-li královské choutky, připravte si kachnu na pomerančích

Recept na křupavou a voňavou florentskou pečínku je starý minimálně půl tisíciletí. Tehdy byly sice pomeranče vzácností, jejich dnešní dostupnost nicméně této delikatese podávané i na francouzském královském dvoře na chuti a půvabu nikterak neubírá.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kabalenka

3. 8. 2010 15:13
kachna

Kachnu na pomerančích chci vyzkoušet od dětských let, když jsem o ní četla v pohádkách. Nebude to moc do sladka? Nesnáším sladká nebo sladkokyselá masová jídla.

0 0
možnosti

mafol

1. 8. 2010 12:31
???

 kus sýra grana padano (můžete ho nahradit parmazánem) nahrazovat pazmazán parmazánem to je tedy pecka

0 0
možnosti

Petr z Bologni

1. 8. 2010 19:29
Re: ???

Dovolil bych si v jistem smeru oponovat: Grana Padano neni Parmigiano Reggiano (parmazan). Parmazan je nanejvys vyberovy syr vyrabeny pouze z mleka krav, ktere se volne pasou (stato brado) na horskych loukach v omezene oblasti nad Parmou. Mleko musi byt dodano do mlekarny ve stanovenou dobu (velmi brzy rano po rannim dojeni). Syridlo (enzym na srazeni mleka) se pouziva pouze z zaludku  mlekem krmenych telat (posledni dobou se experimentuje tez s enzymem produkovanym geneticky upravenou bakterii). Parmigiano se po uvodnim zpracovani (jako prisadu je mozno pouzit pouze sul) nechava zrat az tri roky (a kazdy den se kazda forma - cca. 18 kg - musi na regalu otocit).Pak nastupuji velmi prisne vyberove kontroly  pred prodejem.

Naproti tomu Grana Padano se vyrabi z mleka z cele Padske niziny, ma mene striktni pravidla pro kvalitu surovin i jejich slozeni a do obchodu muze jit jiz po deviti mesicich zrani. Tudiz bohaty Ital si dopreje Parmigiano Reggiano a ten chudsi proste PR nahradi Granou.

0 0
možnosti

MPík

1. 8. 2010 9:07
Kachna

Tu kachnu asi vyzkoušim...

0 0
možnosti