Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jak vylepšit obyčejnou žemlovku, aby z ní byla luxusní krmě

Nad tradiční jablečnou žemlovkou z rohlíků či housek kdekdo ohrne nos. Zkuste ale její chuť pozvednout přidáním broskví, přihoďte nějaké vejce navíc, nahrubo sekané ořechy, trochu skořice a hlavně strouhanou citrónovou kůru se zázvorem. A nikdo jí neodolá.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Lotus I.

To psal Babica, ne?

Ten má potřebu osvědčená jídla vylepšovat. :-/

0/0
9.8.2010 14:34

sn63

v pekárně

chleba upeču mazanec s menším množství cukru a používám místo housek . K jablkům přidám občas merunky ořechy rozinky . Ale dělám to s mléka (Z MLÉKOMATU ) a né z krabicového fujtajblu .

0/0
5.8.2010 14:19

budějce

tvaroh

já přidávám tvaroh s vejcem a cukrem a je to super

0/0
5.8.2010 12:03

Lanolin

jóóó žemlovka

tu můžu i v klasické (chudé) podobě.

Dá se vylepšit i jen rozinkami a posekanými vlašcskými ořechy. I trošička rybízové marmelády na jablíčkách vevnitř vylepší chuť.

0/0
5.8.2010 10:35

Motorizovaný křeček

z rohlíků je to hnus

luxusní je jen z makovek nebo vánočky ;-D

0/0
5.8.2010 9:47

garumna

Re: z rohlíků je to hnus

Souhlas, zkousela jsem ji po vanocich ze zbytku vanocky a je fakt lahodna ;)

0/0
5.8.2010 11:33

Catt

Re: z rohlíků je to hnus

Přesně tak. Z rohlíku tomu nepomůžou ani broskve. Nechápu jak to ještě někdo může dělat z něčeho jiného než z vánočky nebo podobného sladkého pečiva.

0/0
5.8.2010 11:37

zeto

Re: z rohlíků je to hnus

Vidíš, mně z vánočky prostě nechutná. Miluju ji, ale z rohlíků, nebo veky. Tu trochu slanou součást do toho asi potřebuji, navíc ty opečené kraje jsou určitě z rohlíků lepší, než z vánočky, protože vánočka, díky cukru v sobě obsaženém, po opečení zhořkne. Nicméně každý jsme jiný, takže to chce trošku tolerance.;-) A z vánočky mi to přijde už moc sladké.

0/0
5.8.2010 12:01

nepochopitelně_smazaný

Re: z rohlíků je to hnus

Vidíš, mně z vánočky prostě nechutná. Miluju ji, ale z rohlíků, nebo veky. Tu trochu slanou součást do toho asi potřebuji, navíc ty opečené kraje jsou určitě z rohlíků lepší, než z vánočky, protože vánočka, díky cukru v sobě obsaženém, po opečení zhořkne. Nicméně každý jsme jiný, takže to chce trošku tolerance.;-) A z vánočky mi to přijde už moc sladké.

0/0
5.8.2010 12:27

zeto

Re: z rohlíků je to hnus

A?8-o

0/0
5.8.2010 12:30

BigpetBig

Re: z rohlíků je to hnus

zeto = nepochopitelně smazaný ;-D

0/0
6.8.2010 8:38

Danny_Kay

Z zemlovky...

...by neudelal dobre jidlo ani Harry Potter...

0/0
5.8.2010 9:42

Kam se hrabe Bittner

Re: Z zemlovky...

Jojo, asi tak ;-D

0/0
9.8.2010 15:47

kamor

Moja babča

dělá "houskovou stařenu" tak, že vymazaný pekáček vyloží rohlíkama namočenýma v mléce s rozšlehanými vejci, cukrem a vanilkou. Na to dá jabka, rozinky, ořechy bo mandle, skořicu a cukr, poklade zase rohlíkama a dá zapéct do trouby. Jak je zemlbába zapečené, natře navrch sníh z bílků vyšlehaný s jahodovou marmoškou a dá to všechno dopéct do zlatova. To je panečku mňamka...;-D

0/0
5.8.2010 8:55

kuksemtam

dobrota

Housková stařenka patří k nejlepším bezmasým jídlům ale nesmí být moc častoR^

0/0
5.8.2010 8:42

tomnika

Ne Ne Ne

ani když se postaví kuchař na hlavu tak neudělá z žemlovky dobré jídlo. Já sním úplně všechno, ale žemlovka a rýžový nákyp jsou nejhnusnější jídla;-€

0/0
5.8.2010 8:13

Tom Hagen

Re: Ne Ne Ne

Rýžový nákyp také nesnesu, ale ZemlOma mi nevadí, klidně ji sním a dokonce mi i chutná.

0/0
5.8.2010 9:21

garumna

Re: Ne Ne Ne

Pro me jsou nehnusnejsi ze sladkych jidel jednoznacne skubanky a sisky s makem - nocni mura jeste ze ZS a skolni jidelny, zejmena skubanky.... Fuuj!

0/0
5.8.2010 11:40

Richard Kába

Ne ne ne

Tak tohle zavani brutalni Babicovinou ...

0/0
5.8.2010 7:47

BlueFlash

mmmm

R^Zemlgrossmutter :-):-P

0/0
5.8.2010 1:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.