- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
občas si s chutí zamlsám a postupně zkoušm naučit se péct (cuketová buchta, makovec, olejová bábovky, štrůdl apod.)
Ale v nominaci mi chybí perla mnou milovaná - valašské frgále a pěkně prosím s hruškovejma povidlama. (ne že bych tvarohové či makové frgíle nemiloval také)
Fuj to jsem dostal teď na večer na něco chuť.
rakvicky ???
cheesecake ???
U příslušných článků jsem vysvětlila, proč mají tyto moučníky jinou formu, než je obvyklé: na rakvičky jsem neměla formy a cheesecake byl pečený ve šroubovacích skleničkách, aby šlo jednotlivé porce lehce přepravit... Občas se musí improvizovat.
Jinak jsem ale na rakvičky a věnečky
že se do výběru nedostaly hanácké koláče, jinak řečené dvojctihodné. Kynuté koláče s tvarohovou nádivkou vevnitř (tvaroh, cukr, vejce, rozinky) a něčím (marmeláda, ovoce, povidla, mak s rumem) a drobenkou navrchu. Mňam, ty mám úplně ze všeho nejradši. Anebo valašské frgále s hruškovýma povidlama nebo makem...
Přesně tak - kdo tady ochutná frgály, už nechce jinak :)