Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Babica: Z nóbl restaurace odejdete hladoví. Jděte tam, kde se čepuje plzeň

Jak to dopadne, když člověk pozve Jiřího Babicu do Café Imperial, podniku Zdeňka Pohlreicha? Špatně. Babica, televizní kuchař z Novy, rezolutně odmítne. Nechce prý jitřit vášně a navíc nemá podobné podniky příliš v lásce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kebule

to je taky debil

ze pry se v japonsku ji jenom sushi a ryze... ocividne tam v zivote nebyl... to ze se tam ji samy sushi a ryze to je jenom naz evropsky stereotyp... jidlo je tam silene rozmanity a ryze tam je spis na dojedeni se... a kdyby videl to maso - eno nuno... moje nejoblibenejsi jidlo ale je tsukisoba (mesicni sobanudle) se syrovym vajickem - nam nam... mimochodem u nas tak oblibene a predrazene running sushi je tam asi tak na urovni mcdonalda... (ale sou samo velmi kvalitni male sushi restaurace)

0/0
5.9.2010 10:44

chudacek.blbecek

Všichni tvrdí to samý

To je zajímavý, jak se pořád Pohlreich a Babica staví jako protipóly, ale ve skutečnosti tvrdí oba to samý. Jestli ona to nebude nějaká masáž...

0/0
30.8.2010 11:58

tali111

Re: Všichni tvrdí to samý

neřekl bych, že Babica tvrdí to samé jako Pohlreich.....

0/0
30.8.2010 17:37

Jakub76

Re: Všichni tvrdí to samý

"ale ve skutečnosti tvrdí oba to samý" - a na to jste přišel jak?

0/0
31.8.2010 7:35

kebule

Re: Všichni tvrdí to samý

jo presne... co tim myslite??? me se to teda nezda...

0/0
5.9.2010 10:45

buzzfuzz

Babicovy recepty

No já nevím, jednou jsem si uvařil cosi podle Babici. Nežral to ani náš pes, ale lyže se s tím mazaly perfektně;-D

0/0
27.8.2010 19:52

Andre Castagnier

Re: Babicovy recepty

A čí to byla chyba, receptu, Babici nebo vašeho kuchařského umění?

0/0
28.8.2010 1:06

chudacek.blbecek

Re: Babicovy recepty

Když máš dobrej recept, uvaříš cokoliv :-)

0/0
30.8.2010 11:58

Jandik73

Re: Babicovy recepty

Vy dáváte psovi zbytky od oběda? Přemýšlím, kdo je větší prase. Jestli Vy nebo Babica.

0/0
28.8.2010 19:59

Své dukáty věnuji na chudé psy

To je TAK strašný, až se za toho člověka stydím, když

už se za svojí trapnost nestydí sám ;-(

 

Tak trošku mi připomíná tu šílenou slípku, co uváděla těsně po revoluci hry bez hranic. Taky měla IQ šumící trávy a svojí ubohost vydávala za přednost 8-o

 

0/0
26.8.2010 20:12

McTuzemák

Re: To je TAK strašný, až se za toho člověka stydím, když

No máš sice pravdu, ale český lid to žádá, český lid to sleduje a hltá a  český lid je šťasten.

0/0
27.8.2010 8:40

Své dukáty věnuji na chudé psy

Bóóóže, to je typická česká SELEBRITA :-D

Trochu jako Hanka Vymašlíkovaná.

 

Mám rád všechno čerstvý, ale když si můžu pomoct, dám tam místo čerstvejch rajčat kečup  - Italové v USA ho milujou ;-D

 

0/0
26.8.2010 20:04

kloistr

Ji jidlo podle jeho sezony

Tak by me zajimalo co tenhle chytrolin ji v zime? Snih a stary jabka? ;-D

0/0
26.8.2010 19:58

chudacek.blbecek

Re: Ji jidlo podle jeho sezony

V zimě se odjakživa jí to, co se dá skladovat. Zrovna v tomhle má pravdu.

0/0
30.8.2010 11:59

Hroznej_puberťák

Pan patlal a jeho "reference" z Německa

... kde PRÝ dělal šéfkuchaře. Na okounu je o tom zajímavé témátko, doporučuji přečíst, potrháte se smíchy ;-)

www.okoun.cz/boards/jiri_babica_fetisismus?f=20090301-171938

0/0
26.8.2010 19:47

Hroznej_puberťák

Re: Pan patlal a jeho "reference" z Německa

... ostatně byl o tom i článek v lidovkách:

www.lidovky.cz/mate-radi-televizni-kuchare-dpj-/ln-media.asp?c=A090330_122758_ln-media_ani

0/0
26.8.2010 19:50

Zuzu1986

PAN "BABICA" se od Zdenka MÁ JEŠTĚ HODNĚ CO UČIT

Už dlouho jsem se nazasmála tak , jako nad článkem s Babicou, i když u jeho pořadu se směju pořád, i když ne jeho vtipům, ale tomu jak je ubohý a trapný.Navazuji na AGLIO OLIO, to je italská specialita, která se cení a neumí jí každý, ono, udělat špagety aldente, či osmahnout česnek, aby nebyl hořký a tvrdý, dohutit tak, aby nepálila pusa není žádná sranda a pokud se bavíme ceně, je to něco jako nudlé s mákem, taky česká specialita, náklady možná 2 Kč, ale umět je udělat?

Navazuji na AGLIO OLIO, to je italská specialita, která se cení a neumí jí každý, ono, udělat špagety aldente, či osmahnout česnek, aby nebyl hořký a tvrdý, dohutit tak, aby nepálila pusa není žádná sranda a pokud se bavíme ceně, je to něco jako nudlé s mákem, taky česká specialita, náklady možná 2 Kč, ale umět je udělat?

0/0
26.8.2010 17:27

skalis

Re: PAN "BABICA" se od Zdenka MÁ JEŠTĚ HODNĚ CO UČIT

Jeden z názorů na Pohlreicha:

Kolik michelin hvězdiček má ten opěvovaný sprosťák??? Kde to dokázal jaký je "kuchař"???Vařil jsem 35 let v restauracích,hotelech,ale nic podobného jsem nezažil.Urážet kuchaře,to umí každý pitomec!Kde pracoval ten "vynikající" kuchař???My staří kuchaři se známe a o nějakém Pohlreichovi jsme nikdy neslyšeli,anebo neposlali z Austrálie,jak vařil těm domorodcům?Hlášky má zajímavé,ale lépe by se uplatnil v ČESKO NEMÁ TALENT.Je s podivem,jaký neumětel se může stát celebritou,ale "nová doba".Čím větší sprosťák a hulvát,tím větší "kritik"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
27.8.2010 14:11

Jakub76

Re: PAN "BABICA" se od Zdenka MÁ JEŠTĚ HODNĚ CO UČIT

ano, u nás kdejaký anonym zvládne označovat ve svém oboru úspěšnégho člověka neumětelem. Takových "názorů" na kohokoliv vám sepíšu kolik chcete

0/0
30.8.2010 8:32

chudacek.blbecek

Re: PAN "BABICA" se od Zdenka MÁ JEŠTĚ HODNĚ CO UČIT

Co jsem se na ty pořady dívala, nikdy mi nepřišlo, že by urážel kuchaře. Naopak s nima vždycky dost držel.

0/0
30.8.2010 12:10

111

Re: PAN "BABICA" se od Zdenka MÁ JEŠTĚ HODNĚ CO UČIT

Imperial je držitelem označení BIB GOURMAND,to předstauje předstupen před michelinskou hvězdou,jedná se o solidní kvalitu za príznivoucenu Vy máte prosím kolik hvězd.

0/0
1.9.2010 21:38

volycodss

vsechny zdejsi superznalce

z italie bych rad upozornil na jedno ze trojka zemi nemecko, francie a italie vytvari polovinu evropskeho trhu pro kecupy ;-D

to tak k tem informacim jak voni kecapik nejedej a je trendy rikat kecap je fuj

0/0
26.8.2010 15:53

tali111

Re: vsechny zdejsi superznalce

nevím co je a co není trendy ale kečup je vážně fuj.....to není někomu chutná to a někomu tohle....když si na něco dáváte kečup tak tím ničíte to jídlo, protože pak už je jedno co jíte....cítíte pouze kečup.....

0/0
26.8.2010 16:12

captain cook

Re: vsechny zdejsi superznalce

podle mnozstvi pouzivaneho kecupu na taliri se pozna gastronomicky vandal.

Kdo neumi ocenit rozmanite chute jidla, ten si na to naladuje kecup.

Opacne take plati, ze kdyz je jidlo nemastne neslane a nic jineho na vyber neni, politi kecupem je jedina vec jak se tomu muze dodat chut a udelat stravitelne.

0/0
26.8.2010 20:51

kebule

Re: vsechny zdejsi superznalce

jenze to jeste neznamena ze se pouziva na vareni... v nemecku i ve francii miluji hranolky a urcite spoustu dalsich jidel ke kt kecup proste patri... ja mam v lednicce taky kecup protoze me obcas prepadne chut na domaci hranolky popr muj hrich iglo rybi prsty a na ty proste pro me kecup patri ale do jidla kt varim bych ho v zivote nedala... jenomze u nas se dava do omacek apod a to je barbarismus...

0/0
5.9.2010 10:53

Brahmaputra

Mě nevadí Babicova kuchyně....

...ja sežeru všecko, a věřím že ty jeho spatlaný blafy můžou mít někdy zajímavou chuť... Mnohem víc mě přímo se*re ten jeho slovník....

To je samá "rejže" místo rýže, "vocať" místo odsud...a podobný pražský zkomoleniny. To vždycky žasnu jaký slovo ještě nevytáhne....

A taky bylo jednou dost dobrý jak se v jednom dílu chystal prozradit divákům jak připravuje jakousi "vomáčku", začal na stůl tasit suroviny a z jeho úst se neslo....:

"Vomáčku ala (něco něco-nepamatuji se) si Vážení diváci připravíme tak,..... (dramatická pauza) .... že si ji koupíme." načež vytáhl nějakou sklenici z něčím červeným ze supermarketu a vyklopil to na rozpálenou pánev.

Ty bláho já se smíchem málem roztrhal....

0/0
26.8.2010 10:19

adner

Re: Mě nevadí Babicova kuchyně....

já proti Babicovi v podstatě taky nic nemám... jeho pořad je zaměřen na jinou skupinu, než jsem já... ale některé věci mi fakt vadí... třeba jeho věta: "Já razím zásadu: když si můžeš nějakým způsobem pomoct, tak si pomoz."

já raději věci čerstvé (ne vždy to jde :) ), ale toto je skoro snad výzva k práškování a plácání nakoupených (doma nedělaných) surovin... to si rovnou můžu koupit mraženou zeleninovou směs, doma nakrájet maso, hodit to na pánev a mám skvělé maso na zelenině... co na tom, že ta zelenina je skoro bez chuti, zápachu... :)

0/0
26.8.2010 10:37

kebule

Re: Mě nevadí Babicova kuchyně....

no to byl dokonce jeden z receptu kt tam prisla presvedcit nejaka z jeho obdivovatelek... pry exertka na vyzivu... hovezi maso s mrazenou zeleninou a ustricovou omackou... eno nuno :-D

0/0
5.9.2010 10:56

adner

Pešek o kečupu

Ve své paměti jsem vylovil a následně na idnes oprášil v tomto článku: http://sport.idnes.cz/proc-motocyklovi-zavodnici-neznaji-brno-ziji-ve-vlastnim-mikrosvete-1kc-/motorsport.asp?c=A090814_222340_motorsport_rou

větu: "(...)byť jde o český tým, ani žádné o vepřo knedlo zelo. "Náš jediný český

mechanik si na špagety dává kečup a Italové z toho šílí," vypráví

Kocourek."

Tolik k tomu, jak Italové vyžadují kečup...

0/0
26.8.2010 10:16

captain cook

Re: Pešek o kečupu

kecup je americkeho puvodu, dost soleny, slazeny a s korenim.

Italove nepouzivaji kecup, ale passatu, sugo a pod. produkty z rajcat. Ne nejakou americkou preslazenou rajskou omacku na 'hotdogy".

0/0
26.8.2010 12:44

kebule

Re: Pešek o kečupu

mimochodem kecup je vlastne indickeho puvodu...

0/0
5.9.2010 11:02

gpt999

jo Plzeň

Kde točí Plzeň, chodí většinou lidí se zakrnělými chuťovými a čichovými buňkami. Pak chápu, proč tam chodí i pan Babica proč jsou jeho recepty plné spatlaných všemožných přísad.

0/0
25.8.2010 16:11

captain cook

Re: jo Plzeň

z tech zminenych restauraci jsme navstivili jen Kolkovnu. Pokud vim, tak patri plzenskemu Prazdroji. Davam normalne prednost vinu pred pivem, ale nijak jsem si na Kolkovnu nemohl stezovat. Jidla byla chutna a porce slusne, obsluha take dobra a ochotna.

Restaurace, ktera se nam v centru Prahy nejvice zamlouvala je Cesky Raj ve sklipku na Jungmannove namesti. Doporucili jsme ji nekolika znamym (ne Cechum), kteri prijeli do Prahy ze zamori a moc si to pochvalovali. Natolik, ze tam pak posilali dalsi pratele, kdyz se chystali do Prahy.

0/0
26.8.2010 12:50

topinambura

Itálie a kečup?

Ten snad v Itálii v životě nebyl anebo je to ještě větší blbec než jsme doufali...!Rv

0/0
25.8.2010 15:38

chudacek.blbecek

Re: Itálie a kečup?

Teď jsem tam byla tři týdny a regály s kečupem jsou tam stejně velký jako u nás.

0/0
30.8.2010 12:21

ready-to-fly

Tohle je poevropštělá čína...

..., Čech by tu jejich nejedl.

Prave, ze ta nase cina, i ta u Vietnamcu si na to jen hraje. Cokoliv jsem v Cine jedl bylo luxusni chuti, a to jsme predevsim jedli na ulici nebo v restauracich, ktere na prvni pohled vypadaly hodne spatne. Co jidlo to original, kazda chut jina a vyborna, paliva, nepaliva, jak si clovek preje a co preferuje. Masa tam sice moc nedavaji, ale ruzne nalozena  (a nejen kysele) zelenina to nahradila, velke porce samozrejmosti. Pekingska kachna jedne basen, jak si na to vzpomenu, mam hned na nic chut! Ta nase cina je jen cokoliv se sojovkou :(

0/0
25.8.2010 15:05

tali111

Re: Tohle je poevropštělá čína...

R^R^R^ já nechápu jak může říct, Čech by tu jejich nejedl....mám stejnou zkušenost...a toho člověka jednoduše nechápu....blbý je, že pak všichni tomu nesmyslu s rýží ze školní jídelny říkají čína....

0/0
26.8.2010 16:18

tali111

já toho chlapa žeru

;-D Tak jsem dumal a dumal, jak by se to dalo uvařit tady, a nakonec jsem smíchal sójovku, mouku, solamyl, česnek a něco pálivýho. Důležité je opéci to tak, aby to křupalo. ;-D

0/0
25.8.2010 11:32

Vytržená mandle

Re: já toho chlapa žeru

Přesně... u toho jsem tekl. Aby to křupalo mu tam nasypu odloupnutou kůži po spálení na slunci, přidám trochu nastříhaných nehtů, igelitový pytlík, syrové listové těsto a je to doma! :)

0/0
25.8.2010 11:40

kebule

Re: já toho chlapa žeru

nebo se to taky da spalit na uhel - pak to taky krupe :-D

0/0
5.9.2010 11:05

Svazak99

...

"Cestoval jsem vsude po svete..." "Co by delali Italove bez kečupu???" Tak jak jirko???? Cestovals po svete nebo jen kecas??? :DDDDDDDDDDDDDDDDD

0/0
25.8.2010 11:15

DuckEgg

Ono mě napadlo...

...že o Blbicově úrovni svědčí už i tenn jeho výčet surovin na ty špagety. On si snad fakt myslí, že mu stačí olej a česnek... ;-D;-D;-DRv

0/0
25.8.2010 9:58

boudicca

Re: Ono mě napadlo...

no špagety aglio olivo se opravdu dělají jen s česnekem a olivovým olejem...

0/0
25.8.2010 13:18

smějící se bestie

Re: Ono mě napadlo...

a co petrželová nať a sůl, hodně sole. Aha ???

0/0
25.8.2010 15:02

sarah123

Re: Ono mě napadlo...

aha prd. maximalne ta sul, ale na osoleni vody ji kilo nespotrebujete.

0/0
26.8.2010 12:42

DuckEgg

Re: Ono mě napadlo...

Tak minimálně tam chybí parmezán na posypání. A také se do nich dává trocha chilli papriček. Ale to je krajové - někde jo, někde ne.

0/0
27.8.2010 9:00

Jandik73

Re: Ono mě napadlo...

Jo tak papričky, jo? A není z toho pak náhodou Aglio Olio E Peperoncino? A co byste tam ještě chtěl nacpat?

0/0
27.8.2010 9:56

kebule

Re: Ono mě napadlo...

jeste treba kravu nebo prasatko... :-D do aglio e olio fakt nic jinyho nepatri... jenze potrebuju prvotridni olivovej olej, opravdouvej cesnek (a ne tu cinskou nahrazku bez chuti vune zapachu) no a kvalitni testoviny z tvrdy psenice - a to pro chutovy orgasmus staci - ale taky to nestoji kackudevadesat...

0/0
5.9.2010 11:09

luke777

jidlo

kdyz je hlad sezerete vsechno ale jak rika babica normalni jidlo zadnej prazdnej talir a neco na nem a jeste za to 500 kdyz na to nekdo ma proc ne, osobne radsi normal hospoda a kdyz dobre vari lidi si najdou cestu

0/0
25.8.2010 9:40

DuckEgg

Re: jidlo

Ale o dobré hospodě, kde dobře vaří, Babica nemluvil (btw. třeba ta jím vychválená Kolkovna  - dal jsem si tam svíčkovou a co myslíte, z čeho byla? Z konvenience, neboli z prášku...). A když už budou v nějaké hospodě dobře vařit, určitě vám nepřinesou gulášek za 15 Kč, jak by pan Blbica jistě spočítal správnou cenu (tak jako u těch špaget...). Tady nikdo nic nemá proti POCTIVÉ i když jednoduché kuchyni. Blbica ale matlá suroviny bez jakékoli znalosti jejich správné přípravy a vydává to za kuchařské umění. Je to jako kdybyste přijel do servisu s autem a řekli vám: Tak normálně se do předních světel tohohle auta dávají H7, ale my je nemáme ale nebojte už jsme se to naučili si pomoct, dáme tam há trojky, tady to uštípneme, tady ten drát zkrátíme, tuhle úchytku úplně zahodíme a místo ní vám to tam přilepim izolepkou. A ještě to budete mít o dvacku levnější pane. To je co?  Jak by se vám takový servis líbil?  

0/0
25.8.2010 9:57







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.