Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Chov i konečná úprava hlemýžďů je dřina, jejich dietní maso ale stojí za to

"Naši hlemýždi jsou měkčí a jemnější než ti, které si můžete koupit běžně v supermarketu," vychvaluje své svěřence majitel jedné z největších hlemýždích farem v Belgii, vystudovaný agronom Eric Frolli. Také jsou proti těm z řetězců dvakrát dražší. Jenže vyprodukovat dobré hlemýždě je dřina.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

kaikman

Slimáci

No fakt, proč radši nejedí ty zrzavý hnusy, co sežerou na zahradě kde co? Co na to labužníci? Proč nejíte slimáky? Nemuseli byste je dobývat z ulit. Teda - na slimáky i šneky leju v kýblu horkou vodu a to co vznikne snad nemůže nikdo jíst!

0/0
25.8.2010 9:52

carandache

.

Jak může někdo jíst tak roztomilá zvířátka? A proč -když už- nejedí labužníci i slimáky? Když se dají po dešti sbírat hráběmi. ;-D

0/0
22.8.2010 23:54

Vegan power

Kdo má vlastně "rád" hlemýždě?

"Občas nám tu sice nějaká paní řekne, jestli to není kruté, ale to jsou

spíš výjimky. Většina lidí má hlemýždě ráda, proto také přijedou."

No právěže ta paní má hlemýždě "ráda", tak proto se jí to zdá kruté. To je hlupoň...

0/0
22.8.2010 22:31

Ferencár

No nevím

Teda, že bych měl zrovna chuť na nějakého "oplzlíka":-/

0/0
22.8.2010 14:32

bogeyman

Mnam

My si je davama pravidelne, aspon jednou do mesice jako predkrm. Neziju v Cesku ale ve francii. Prvni setkani bylo velice zajimave, ale o to prekvapivejsi. Tchanuv otec si je dela doma a to je fakt mazec :D

0/0
21.8.2010 1:06

víceméně

Re: Mnam

fr-ancouzi by nám v rámci svých schopností v eu tady měli vyžrat všechny ty španělský slimáky

0/0
21.8.2010 7:33

Rokba

Re: Mnam

Jistě....výborná pochoutka:-)

0/0
21.8.2010 13:20

Dýzl

Re: Mnam

Dávám je návštěvám do sekané. Ládují se, až se jim dělají boule za ušima.

0/0
21.8.2010 15:01

Natramn

Fuj

Nežral bych to za nic na světě. ;-€ Ale schválně, je tu někdo, kdo měl odvahu šneka zkusit? Se pochlubte :-)

0/0
21.8.2010 0:20

AAA2

Re: Fuj

No ja jsem si je i sam nasbiral na zahrade a varil :) Piplacka je to desna a vysledek ... dobry, ale popravde receno zadny zazrak :)

0/0
21.8.2010 0:34

olusak

Taky jsme je doma vařili a jedli

Taky jsme je doma vařili a jedli, ale už je to děsně let. Asi 2x. Nasbírali jsme je po dešti na zahradě, ale nedávali jsme je schrupnout. Ani příprava asi nebyla správně taková, jaká by měla být. Jednou to nebylo nic moc, asi jsme je měli vařit v tom bujónu, podruhé byly mňam.

0/0
23.8.2010 13:08

ada tesyI

Re: Fuj

chutná to jak houby

0/0
21.8.2010 2:07

+sadlos+

Re: Fuj

mě to spíše přišlo jak pličky. Taková houba z masa... Měl jsem to cca za 70 korun v Praze v Pivní Tramvaji. Čtyři šneci a tousty. Za ochutnání to stojí, ale dávat si to častěji fakt ne...

0/0
21.8.2010 10:38

Grimkin

Re: Fuj

Ono je to asi i o tom, kde si to dáš: jestli u nás, nebo tam, kde to dělají na každém kroku a patří to do jejich jídelníčku. To se týká i dalších jídel. Já se třeba těším zpátky do Španěl, konkrétně Galicie, až si tam zase jednou dám jejich chobotnici. Tady v ČR ani náhodou...

0/0
21.8.2010 14:28

on.

Re: Fuj

souhlasim, ja mel chobotnici v Recku, a byla to delikatesa.

0/0
21.8.2010 16:33

nobodycz1

Re: Fuj

Proc? To, co jis a prijde ti normalni, je dano tim, ze ses narodil v urcity spolecnosti s urcitymi navyky a ty ti byly od mala nacpany do hlavy. Kdybys byl vychovavanej ve spolecnosti, kde se standarde ji syrovy srdce nejakyho zvirete nebo se dela kase z hmyzu, ale nejedlo by se tam maso z prasete, tak by ti zas prislo odporny jist prase... A ja proto zastavam nazor, ze je uplne jedno, jestli je to maso ze zebry, kone, krokodyla nebo kravy...proste je to maso...a tudiz nemam problem to snist stejne jako nemam problem snist zabi stehynka, hlemyzde apod. Abych neco nejedl jenom kvuli tomu, ze se to nepodava standarde na taliri v miste, kde ziju...to pro me neni logickej duvod. Nekam prijedu a jim, co ji oni tam a snazim se ochutnat maximum veci. Absolutne nechapu lidi, co prijedou do jiny zeme a zapadnou do Mekace na burger nebo si vezou rizky. Podle me je 50 % poznavani novy zeme o tom tam ochutnat jejich jidla respektive zazit typicky stolovani.

0/0
21.8.2010 16:45

33andy

Re: Fuj

Sami jsem je nasbírali, upravili a snědli. Jejich maso je opravdu moc dobré. Je pravda, že úprava do jedlé podoby je pracná, ale stojí za to.:-)

0/0
22.8.2010 7:20







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.