Diskuze

Výbornou poctivou pizzu zvládnete i doma, jen nechte odpočinout těsto

Bez odleželého těsta, vyzrálých rajčat a kvalitního olivového oleje dobrou pizzu neuděláte, přestože je její příprava v podstatě velmi jednoduchá. Navíc těsto na pizzu využijete i jako základ na přípravu neodolatelné slané sýrové „bábovky“ zvané focaccia al formaggio (čti fokača al formadžo).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dadly

29. 8. 2010 15:43
Nechcu být za rejpala, ale

1kg hladké mouky + 0,5l (0,5kg) studené vody = 1,5 kg těsta (+ olej, sůl a droždí).

1,5 kg / 4 určitě není 0,25 kg. Je mi jasné, že to nikdo převažovat nebude a každý pochopí že to má rozdělit na 4 díly, přesto by se redakce mohla zamyslet nad tím co píše nebo si to po sobě aspoň pečíst...

0 0
možnosti

Dadly

29. 8. 2010 15:43
Re: Nechcu být za rejpala, ale

přečíst... :-)

0 0
možnosti

Rob Halford

29. 8. 2010 13:55
Než...

Než hnusnej slanej koláč, tal to si dám pořádnej šnýcl z krkovice.;-D

0 0
možnosti

spider999

29. 8. 2010 20:17
Re: Než...

Šnycl gut, ale z telecího... Mňam!

0 0
možnosti

Didier Sachs

29. 8. 2010 13:22
Reklamy a videa..

Nezlobte se na mě ale i kdyby ty videa co tu jsou byly sebelepší, reklama před, během a po je už moc.. Úplně to odradí od sledování.

0 0
možnosti

Milan_Seliga

29. 8. 2010 14:30
Re: Reklamy a videa..

Parádní bylo když vyskakovala reklama na Křišťálovou lupu, vždycky jak to na mě skočilo tak jsem zašel na jejich stránky a nominoval iDNES na anticenu za tuhle drzost. I když nic v tomhle nemá na Novinky kde dávají videa z youtube, jen doplněné o reklamy před a po.

0 0
možnosti

Brundi

29. 8. 2010 13:21
Mozna mi neco uniklo, ale...

drozdi vytahuje z lednicky?

Jak zahreju perlivou vodu, aby mi z neutekly bublinky? To uz je pak jedno, jestli pouziju perlivou nebo neperlivou.

A drozdi do vody a hned do testa a do chladna? A kdy teda a jak pracuje? 

Kuchar ze me nikdy nebude... ;-)

0 0
možnosti

Milan_Seliga

29. 8. 2010 3:49
Jo pizza...

Pizzerie s hlinenou peci na drevo je problem sehnat, v Praze je to o dost lepsi, ale v Brne je to hotova katastrofa. Kdyz uz maji pec na drevo tak maji prumerneho kuchare, takze vysledek je pouze "dobry"... U nas (v republice) jsem mel nejlepsi pizzu v pizzerii Borcicanka v Havirove, tak o tridu vys nez kdekoliv jinde, odlezet testo aspon na 12 hodin, to nedelaji prakticky nikde :(

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...

Jak máte zorganizovanou knihovnu? Nejlepší vychytávky pro knihomoly

27. března 2024

Každý vášnivý čtenář ví, že čím víc knih doma má, tím náročnější je všechny ty skvosty nějak...

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...