Diskuze

Výbornou poctivou pizzu zvládnete i doma, jen nechte odpočinout těsto

Bez odleželého těsta, vyzrálých rajčat a kvalitního olivového oleje dobrou pizzu neuděláte, přestože je její příprava v podstatě velmi jednoduchá. Navíc těsto na pizzu využijete i jako základ na přípravu neodolatelné slané sýrové „bábovky“ zvané focaccia al formaggio (čti fokača al formadžo).
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dadly

29. 8. 2010 15:43
Nechcu být za rejpala, ale

1kg hladké mouky + 0,5l (0,5kg) studené vody = 1,5 kg těsta (+ olej, sůl a droždí).

1,5 kg / 4 určitě není 0,25 kg. Je mi jasné, že to nikdo převažovat nebude a každý pochopí že to má rozdělit na 4 díly, přesto by se redakce mohla zamyslet nad tím co píše nebo si to po sobě aspoň pečíst...

0 0
možnosti

Dadly

29. 8. 2010 15:43
Re: Nechcu být za rejpala, ale

přečíst... :-)

0 0
možnosti

Rob Halford

29. 8. 2010 13:55
Než...

Než hnusnej slanej koláč, tal to si dám pořádnej šnýcl z krkovice.;-D

0 0
možnosti

spider999

29. 8. 2010 20:17
Re: Než...

Šnycl gut, ale z telecího... Mňam!

0 0
možnosti

Didier Sachs

29. 8. 2010 13:22
Reklamy a videa..

Nezlobte se na mě ale i kdyby ty videa co tu jsou byly sebelepší, reklama před, během a po je už moc.. Úplně to odradí od sledování.

0 0
možnosti

Milan_Seliga

29. 8. 2010 14:30
Re: Reklamy a videa..

Parádní bylo když vyskakovala reklama na Křišťálovou lupu, vždycky jak to na mě skočilo tak jsem zašel na jejich stránky a nominoval iDNES na anticenu za tuhle drzost. I když nic v tomhle nemá na Novinky kde dávají videa z youtube, jen doplněné o reklamy před a po.

0 0
možnosti

Brundi

29. 8. 2010 13:21
Mozna mi neco uniklo, ale...

drozdi vytahuje z lednicky?

Jak zahreju perlivou vodu, aby mi z neutekly bublinky? To uz je pak jedno, jestli pouziju perlivou nebo neperlivou.

A drozdi do vody a hned do testa a do chladna? A kdy teda a jak pracuje? 

Kuchar ze me nikdy nebude... ;-)

0 0
možnosti

Milan_Seliga

29. 8. 2010 3:49
Jo pizza...

Pizzerie s hlinenou peci na drevo je problem sehnat, v Praze je to o dost lepsi, ale v Brne je to hotova katastrofa. Kdyz uz maji pec na drevo tak maji prumerneho kuchare, takze vysledek je pouze "dobry"... U nas (v republice) jsem mel nejlepsi pizzu v pizzerii Borcicanka v Havirove, tak o tridu vys nez kdekoliv jinde, odlezet testo aspon na 12 hodin, to nedelaji prakticky nikde :(

0 0
možnosti