Diskuze

Jak si poradit s nadúrodou hub: hlavně nesušte babky, promění se v jed

Každá houba se nehodí ke každému způsobu úpravy. Například babky napadne jedovatý parazit nedohub, zmrazená pýchavka zhořkne. Pro zmrazování se doporučuje houby krátce povařit, choroš zase výborně chutná naložený.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tygřík Vaska

5. 9. 2010 17:46
Nejlépe houby využije ČEZ

Jako jaderné palivo. Vzhledem k vysokému obsahu Cesia a dalších výborně chutnajících izotopů prvků z horních pater tabulky to bude nejužitečnější řešení.

0 0
možnosti

Radez.

4. 9. 2010 10:27
Nákládáte houby?

Nákládáte to někdo? Nemáte rady, nebo nějaký vychytávky, tak aby to bylo, co nejjednodušší? K čemu všemu a jaký hříbky na to používáte? U nás je hodně suchohřibů, dají se použít i ty?

0 0
možnosti

Sam Bell

6. 9. 2010 13:33
Re: Nákládáte houby?

Houbové pečenáče - mňam!!!

0 0
možnosti

čombák

3. 9. 2010 18:58
s těma babkama ste mě teda rozesmáli ...

;-D

od mailčka se to u nás suší (už pár generací) a nevšimnul sem si, že by to někomu ublížilo ...:-P

0 0
možnosti

paltt

4. 9. 2010 15:18
Re: s těma babkama ste mě teda rozesmáli ...

R^ pravda, svata pravda

0 0
možnosti

ladaxxt

2. 9. 2010 19:55
hm.. každej kdo suší houby, suší běžně i babky..

Rv

0 0
možnosti

Bejvoc_

2. 9. 2010 14:32
Co je to za pitomost o těch babkách?

V rodině je běžně sušíme už 3 generace a žádné závažné zdravotní problémy jsme neměli - pokud nepočítám infarkt 130 kg strýce a neléčenou kýlu babičky. ;-D;-D

0 0
možnosti

Carmel Tel

1. 9. 2010 22:03
nutricna hodnota hub..?

nic len pachut a voda, a pekne zatazuju traviace organy , zberace tazkych kovov a izotopov, svedi ich tu nezbieraju aj ked ich tu je vela. staci par krat za rok specialitku z hub, povedzme z bedli, kuriatok, a do urcitych omacok par ozaj kvalitne ususenych a skladovanych pravych hribov, Nic ine,

0 0
možnosti

Dr. Grínštajn

2. 9. 2010 12:27
Re: nutricna hodnota hub..?

Pachuť možná pro tebe. Ale pro toho, kdo není v kuchyni nemehlo, jsou hoby super pochoutkou bez ohledu na nutriční hodnoty a údajnou zátěž pro organizmus. Pokud s tím máš problém, jsi si do supermárketu koupit vysoce nutriční chemické potraviny z umělé hmoty!

0 0
možnosti

insane maniac

1. 9. 2010 17:17
Nevíte náhodou

rostou ještě?

0 0
možnosti

kaikman

1. 9. 2010 15:58
Nedohub

teda nevím co je, ale minule jsme domů na hřibech přinesli nějaká zvířátka, takové asi 1-2mm dlouhé čárky, které se čile hýbaly. Nevíte co to je? Stahovalo se to ke světlým věcem - bílá mísa, bílé houby.

0 0
možnosti

MiW

1. 9. 2010 16:00
Re: Nedohub

To jsou klasicky cervi, ne? Pockejte par dni, oni vyrostou :)

0 0
možnosti

Dennys

1. 9. 2010 15:18
Kazdemu, dle chuti

Babky sice prednostne hned zpracujeme (snime), tvrde houby castecne ususime, zamrazime - nemusi se ani tepelne zpracovat a jeste na Vanoce jsou dobre, tepelne upravit nasledne - a maminky a babicky je zavari. Nejradeji mam houbicky na kyselo.;-)

0 0
možnosti

volycodss

1. 9. 2010 13:37
eee co myslí babkou ?

lide tak rikaji ruznym houbam

0 0
možnosti

orinka3

1. 9. 2010 14:02
Re: eee co myslí babkou ?

babka je oficiální název, malá hřibovitá se žlutočervenou tenkou nožkou, klobouček dohněda a rozpraskaný na nepravidelná políčka, vespod žluté rourky. Není moc kvalitní, brzo červiví a plesniví, je moc měkká.

0 0
možnosti