Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Testujeme novou Pohlreichovu kuchařku: nejdříve se raději naučte vařit

Pohlreichova nová kuchařka poslouží spíše pokročilým kuchtíkům. Chybí tu základy pro amatéry, nezabývá se dávkováním jednotlivých surovin nebo dobou přípravy. Navíc se tu najde několik "much" v podobě nesouhlasících seznamů surovin s postupem vaření.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

semafor

Děkuji,

nemám zájem.

Kuchařka naší vesnice, (1969), to je kuchařka!

0/0
22.9.2010 10:05

kabalenka

Hogo fogo kuchařka

No teda fakt nevím. Za prvé recepty jsou asi pro bohaté manželky, která se rádi starají o domácnost a nevadí jim kupovat drahé netradiční suroviny. Za druhé nesnáším kuchařky, kde nepíšou dobu vaření, pečení a na kolik je to stupňů.

0/0
21.9.2010 13:40

garumna

Kulajda

Nevim, co to pan Polreich vari, ale kulajda se fakt nedela tak, ze se zacne jiskou!!!! To byste z toho meli neco a la kyselo. Klasicka jihoceska kulajda se dela ponekud jinak. Recept od rodile jihocesky zde: http://www.gurmanka.cz/2010/06/jihoceska-kulajda-kralovna-houbovych-polevek

0/0
16.9.2010 17:32

Za pět minut dvanáct

Re: Kulajda

tohle je dobrý odkaz, úplně se mi na kulajdu sbíhají sliny;-)

0/0
23.9.2010 20:18

Die Hard

servilita...

autorky vystoupala az k samemu vrcholu. zda se, ze i orgazmus se dostavil. inu procenta z propagace "kucharky" nesmrdi.

0/0
13.9.2010 23:33

pescatore

Kuchařský nadčlověk,

kupte si kuchařku a založte ji do skříně a nebo běžte do Imperialu jako mnoho jiných a když budete mít štěstí a Pohlreich náladu, tak si ji nechte podepsat a udělejte to samé. Nechápu jak může mít specialitu telecí líčka, když všichni řezníci mi tvrdí, že veškeré hovězí hlavy jdou rovnou do kafilerky kvůli BSP (nemoci šílených krav).

Miloval jsem salát z volské tlamy, ale ze stejného důvodu už ho nikdy asi mít nebudu, protože nemohu tu hlavu nikde sehnat. Babicu nemám rád, ale jeho domáčtější přístup k vaření je mi rozhodně bližší. ;-€

0/0
13.9.2010 20:40

Lanolin

Vilém Vrabec

na "luxusnější" věci nebo třeba Kucařka naší vesnice. To jediné mohu doporučit.

Tyhle módní cuky (od slovesa cukati) jsou ku ničemu.

Módní "nouvelle cuisine" občas není ani k jídlu, nikoho nenakrmí pokud si nedá všech "dvacet chodů" a je skvělá, pokud chcete někoho ohromit u večeře.

Ono je vůbec legrační vydat kuchařku, de musíte bádat jak Kolombo kde seženete suroviny (těžko má 10mil obyvatel kartu do Makra).

Myslím, že pan Vilém Vrabec by použil stejná slova jako užívá Mistr Pohlreich ve svých šou, on by je však užil vůči němu.

0/0
13.9.2010 18:00

Jean-Luc Picard

Re: Vilém Vrabec

Jseš starej odpornej dinosaurus. Kdo o těchhle knihách dneska něco ví?

0/0
13.9.2010 18:54

semafor

Re: Vilém Vrabec

Ty určitě nic.;-D

0/0
22.9.2010 13:43

chudacek.blbecek

Re: Vilém Vrabec

Mám obojí, Kuchařka naší vesnice ovšem už vyžaduje nějaké kuchařské znalosti. A Vrabec, to jsou učebnice pro budoucí kuchaře. Obojí ale výborné R^

0/0
14.9.2010 7:52

kabalenka

Re: Vilém Vrabec

co takhle Vaříme zdravě, chutně a hospodárně? Nebo Santnerka?

0/0
21.9.2010 13:42

semafor

Re: Vilém Vrabec

R^

0/0
22.9.2010 10:06

s(h)arka

jestli korektury dělal ten inteligent...

co na Prostřeno na Primě dává ty recepty na internet, tak se ani nedivím, že tam spousta věcí chybí nebo je jinak .-)

0/0
13.9.2010 15:20

Glock Mark VIII.

Hmmm

A když se teda nejdřív naučím vařit, budu potom VŮBEC potřebovat onu slavnou kuhcařku? Asi nééé ;-);-D

0/0
13.9.2010 10:47

Kurt21

Re: Hmmm

Pokud budete vařit pořád dokola jen to, co umíte, pak opravdu ne.

0/0
13.9.2010 12:18

Lanolin

Re: Hmmm

Pokud mám základy, proč bych nezkusil i něco jiného? Jen to chce znát základní postupy a určitý systém, tak odvodím i další nápady.

To máte jako v chemii, víte co je esterifikace, znáte podmínky za kterých proběhne a nakonec si klidně odvodíte jak doma vyrobit bionaftu MEŘO (methyl ester řepkového oleje). To jsou základní postupy.

Ale v kuchyni můžete rozvinout i fantazii, použití koření, jejich vlastní mixtury. Nakonec dojdete k závěru, že i Eidam 30 či 40 se dá dobře použít jen to nesmíte říci kazateli evangelia dle Pohlreicha. ;-D

Ono totiž jak si někdo začne osobovat, že jeho cesta je tou jedinou je nebezpečná.

0/0
13.9.2010 18:11

23alienu

triko

nevíte kde koupim triko s polreichem ????

0/0
12.9.2010 22:07

pescatore

Re: triko

V guglu máš milion jeho fotek, tak si je vytiskni na zažehlovací papír a dej si ho třeba na frak. ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
13.9.2010 20:42

kabalenka

Re: triko

a nevíte kde koupím terč s poltreichem? předtím jsem měla politiky, ale ty mi už taky došli :-)

0/0
21.9.2010 13:44

rehakkarel

NEKUPUJTE JEHO KNIHY, JSOU VŠECHNY STRAŠNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DĚLALI TO NĚJACÍ AMATÉŘI, CHYBY V RECEPTECH, HRUBKY, ROZMAZANÝ TISK, OŠKLIVÉ PROVEDENÍ PRVNÍHO DÍLU - OSTATNÍ JSEM JIŽ ODMÍTL KOUPIT !!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
12.9.2010 20:45

Haluzorium

Re: NEKUPUJTE JEHO KNIHY, JSOU VŠECHNY STRAŠNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doporucuji za usporene penize poridit novy CapsLock ;)

0/0
12.9.2010 22:36

vtech

Re: NEKUPUJTE JEHO KNIHY, JSOU VŠECHNY STRAŠNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

R^

0/0
12.9.2010 22:48

lepidlo999

Re: NEKUPUJTE JEHO KNIHY, JSOU VŠECHNY STRAŠNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

;-D;-D;-D;-D;-D;-DR^

0/0
20.10.2010 8:41

Gunter von Bahnhof

Re: NEKUPUJTE JEHO KNIHY, JSOU VŠECHNY STRAŠNÉ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nehulákej tady, neurvalče

0/0
14.9.2010 11:46

statnidluh

Pohlreichovův nakladatel musí být hlupák

všechny jeho knihy jsou zmrvené, nejprve úzké knížečky s hrubkami a příšernou grafikou a teď pěkná kniha, ale redakčně zbastlena, to je taková škoda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! není lepšího kuchaře než je vzteklý Zdeněk :-):-):-):-):-):-):-)

0/0
12.9.2010 20:18

rehakkarel

Re: Pohlreichovův nakladatel musí být hlupák

mám první kuchařku, je tem hrubek jak nas...eto, a tisk je rozmazaný, hlavně když na to vyrejžovali AMATÉŘI !!!!!!!!!!!!!!!!

0/0
12.9.2010 20:29

rehakkarel

Re: Pohlreichovův nakladatel musí být hlupák

to je dobrý: vzteklý Zdeněk ;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

0/0
12.9.2010 20:46

Kurt21

Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

....připomenout, že jim na n@vě právě začíná vařit prodavač lyží zvaný Bába. ;-)

0/0
12.9.2010 17:33

iuos

hmm

díky za upozornění - musím uznat, že se snaží, koukám, že dělá i reklamu na nějaký panve ;-D

0/0
12.9.2010 17:55

Syryn

Re: hmm

...byl jsem chvili na dovolene v CR a videl pana Babicu ,...mam pocit ten clovek ukazuje velmi jednoduche vareni pro tu cast obyvatel,co neumi vubec varit,nebo zacina varit,proste pro amatery...,ale to je dobre.Pan Pohlreich ci jak vari uz pro jinou sortu lidi...lol;-D;-D;-D

0/0
12.9.2010 18:17

Jandik73

Re: hmm

Babica neučí vařit amatéry. I amatér může vykouzlit chutné jídlo. Podle Babici si může uvařit člověk, když přijde zmatlanej z hospody. Prostě něco smíchá, opeče to na pánvi. Ono je to stejně jedno, protože se stejně tak za hoďku poblinká :-)

0/0
12.9.2010 19:27

23alienu

Re: hmm

;-D;-D;-DR^

0/0
12.9.2010 22:09

Haluzorium

Re: hmm

.. pricemz nektera jidla jsou koncipovana tak, aby se davici reflex dostavil uz v prubehu pripravy ;)

0/0
12.9.2010 22:41

Jandik73

Re: hmm

Neni nad to, vyprázdnit si žaludek před jídlem :-)

0/0
13.9.2010 10:19

skalis

Re: hmm

Tak koukám, že to je přesně pro tebe...

0/0
13.9.2010 10:28

Jandik73

Re: hmm

Samozřejmě. Babicova královská pikantní omeleta je u nás doma hit.

0/0
13.9.2010 10:31

Kurt21

Re: hmm

ten blicák tady fakt chybí ;-D

0/0
13.9.2010 12:19

Jandik73

Re: hmm

Doufám, že jsi pochopil, že to byla ironie. Raději se ptám :-)

0/0
13.9.2010 12:20

Kurt21

Re: hmm

Pochopil je možná silné slovo - každopádně jsem v to, že jde o ironii doufal. ;-)

0/0
13.9.2010 13:32

Kurt21

Re: hmm

Ballarini mám jeden kousek a není špatná. (jinou serii, než Bába propagoval)

Co mě ale dneska zarazilo bylo to, že použil alespoň 3 čerstvé suroviny (petrželku, zázvor a čili papričky). Takový nášup jsem u něj ještě nezažil - vždycky používal zásadně sypačky z pytlíku. Možná jde do sebe. ;-)

0/0
12.9.2010 20:08

Haluzorium

Re: hmm

Tusim i zeleny koriandr. I u kurkumy zapomnel zminit ze je to takovej "japonskej safran, ktery se pouziva v Indii a blizi se ke kari" ;) Takze posun je znatelny..

Nojo, ale co z toho kdyz to naplaca na panev, zaleje kyblem vody a neprikryje poklickou, takze misto aby dusil vari.

0/0
12.9.2010 22:46

Jean-Luc Picard

Re: Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

No vidíš jak jsi věrný fanda když to sleduješ. Normální lidé sledují televizi když mají chuť, ty ale měsíce čekáš na svou lásku. Tak si to chuderko užij.:-P

0/0
13.9.2010 18:56

Hroznej_puberťák

Re: Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

Já jak nemám televizi, tak to nesleduju, ale viděl jsem kus jednoho dílu někde staženej, a fakt síla, jen jsem čekal, jak udatně míchal všechny možný sajrajty, kdy mu to exploduje...

0/0
13.9.2010 23:34

chudacek.blbecek

Re: Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

Bohužel zatím ještě neexplodovalo.

0/0
14.9.2010 8:34

Hroznej_puberťák

Re: Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

Naštěstí asi kečup s eidamem nejsou tak reaktivní ;-)

0/0
14.9.2010 9:28

chudacek.blbecek

Re: Chtěl bych jenom zde přítomným masochistům...

Kdyby byly, 3/4 pizzerií v ČR by musely zavřít.

0/0
15.9.2010 9:30

Syryn

hahaha

...fselijakych kucharek je hafo fsude,kdo umi varit dalsi nepotrebuje....;-D;-D;-D;-D

0/0
12.9.2010 15:46

BigpetBig

Re: hahaha

Ono smíchat suroviny dokáže každý, ale vařit je trochu něco jiného.

0/0
12.9.2010 15:57

opportunity

Koukám,

co si redaktorka uvařila, a nestačím zírat - podle mě to není nic úplně neobvyklého. Kulajdu dělám běžně, nadívané kuře taky, svého času se prodávala i ta po 800g, jelení ragú jsem dělala jednou - ještě za socíku, maso bylo v rybárně v centru krajského města. Takhle upravené hrušky jsem taky vyzkoušela, ale raději si dám čerstvé. Takže podle mě Pohlreich ničím nepřekvapil. A jsem celkem průměrný člověk.

0/0
12.9.2010 15:17

Kurt21

Re: Koukám,

Možná je to tak, že vaše kulajda chutnala jinak, než ta autorčina. To vás ale nenapadlo, že?

0/0
12.9.2010 15:55





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.