Diskuze
Ukecaný Pohlreich ztratil řeč. Jak připravit tři vejce do skla, aby nezešílel
Děkujeme za pochopení.
papullus
Ach jo,naši žurnalisté
Rozlišení vařeného vejce od syrového roztočením vejce vypadá trochu jinak.Vejce roztočím a kratičce zastavím prstem.Syrové se samo znovu roztočí,protože bílek i žloutek vevnitř jsou v pohybu i když jsem zastavil skořápku.Vařené se už nehne .... Tento trik se učil ve fyzice na základní škole při vvysvětlování takových pojmů jako setrvačnost, rotace, precese, hybnost a jiné takové podobné.
mars777
Re: nežiju, abych žral.
toto je menšie nedorozumenie ... tie vajíčka sa nepripravujú hodiny, to len opis prípravy bol dlhý, vajíčka sa varia max 4 minuty
BloodRain
Kristova cisterno
No to je zase perla na odpoledne. Pohlreich a aspousta jeho privrzencudokaze udelat z vajicka neco co budou resit 3 dny.
Pan Pohlreich u me spadl do propasti pote co prohlasil ze vodu z kohoutku nebude davat ani kdyby mu to naridil zakon. Pardon, ale kde je pak heslo nas zakaznik nas pan?
Mozna by ceske komercni TV mely zacit premyslet taky v trochu jinych urovnich. Pohlreich si tu hraje na buh vi jak svetoveho kuchare, ale koncept poradu je vice nez ubohy.
Pokud se na to podivam z jine strany, tak restauraci se sirokym vyberem jsou stovky ne-li tisice. A ve vetsine pripadu krome toho ze dostanete porci ktera je uplne idealni k obedu, tak i cena je za stejne jidlo nesrovnatelna. Pohlreich je akorat jako kazdej druhej cech. Ja ja ja a pak zas ja.
Vedoucí kolotočář
Jezis, vy toho nadelate se zradlem!
Ja si dojdu do hospy na kavezetku s pivem a jsem happy. Nobl zradla se clovek nenaji, jenom zaplati horentni sumy za nic na taliri. A kdyz vajicka, tak jedine michana, rajcatko, sunka, sul, trochu pepre, papricky... zapeceny na panvi potom na talir s chlebem a to je potom usaty jidlo, zadny voloviny se sklem.
captain cook
Re: Jezis, vy toho nadelate se zradlem!
3 vejce do skla je takova ceska specialitka jako jsou v jinych zemich "Ham &eggs" nebo "Eggs Benedict".
Vejce Benedikt, puvodem z Anglie a zvlast popularni v USA, se obvykle serviruji u protinozcu jeste navic s vrstvou cerstveho spenatu pod vajickem, aby se v prostredi teplych potravin nad nim castecne "uvaril". Jeste lepsi je Benedict, kdyz se namisto sunky daji tenke platky uzeneho lososa. Take u protinozcu.
MNAM!! to je, jak se rikavalo za mych mladsich let "príma požer" a pro me snidane c.1.
luckyboy20
Re: kdo to je
takovej nějakej všeuměl, co si myslí, že umí vařit, či co...
Andrea1
Chci se jen zeptat,
už viděl někdy autor trojúhelník. Já se domnívám, že ta sklenička má tvar obráceného kuželu, ale rozhodně není trojúhelníková.
captain cook
Re: Chci se jen zeptat,
ta 'trojuhelnikova sklenice", ktera je nahore docela kulata, se jmenuje Martini, podle toho, ze se v ni serviruje koktajl Martini.
opportunity
Je to asi věc chuti,
vekce do skla nesmí mít tekutý bílek, to je jasné, ale na té fotce na hniličku ne sklenici jsou pro mě moc uvařená - žloutek má být částečně tekutý, truchu je rozsekám, posolím, popepřím a přidám kousek másla - mňam...
VaclavBau
Re: ...
Když nemáme sklo, použijeme porcelán a když nemáme vejce, dáme tam párek a uvidíte, že Vám todleto speciálo bude chutnat.
Mat_Hawk
no nevím, školy nemám,
ale už jste někdy zkusili loupat čerstvá vejce (max. tři dny od snesení)?
Paxa
Re: no nevím, školy nemám,
Přiznávám se bez mučení, že jsem to nezkoušela. A co se stane, když se to zkusí?
radnice
Nuda, nuda, nuda ...
Tenhle pořad je jasným příkladem toho, že ani mediálně profláklé jméno hlavního promotéra a napodobení zahraničního formátu ještě nemusí přinést ovoce. Je to nuda od začátku do konce. Asi se na tom podepsal také režisér, kameraman a střihač. Ale zkuste srovnat třeba s Pekelnu kuchyní. Srovnání takřka nesrovnatelné.
Kurt21
Re: Nuda, nuda, nuda ...
Pekelná kuchyně je ale jiný formát. Tohle je přece původní "Top chef" - poněkud uzpůsobený místní televizní radě, které nevadí soulož v dopoledním vysílacím čase, ale (_!_) v deset večer nesnese.
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek
V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu
Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...
Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc
Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů
Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...
Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu
Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...
Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato
Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...
Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti
Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...
Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů
Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!