Diskuze

Ukecaný Pohlreich ztratil řeč. Jak připravit tři vejce do skla, aby nezešílel

Oblíbené jídlo prezidenta Masaryka se v rukou amatéra v soutěži Na nože! proměnilo v katastrofu. Vyzkoušeli jsme osvědčené postupy, jak uvařit vajíčka tak, aby nepopraskala, bílek měl správnou konzistenci a žloutek byl tak akorát.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

papullus

25. 9. 2010 19:05
Ach jo,naši žurnalisté

Rozlišení vařeného vejce od syrového roztočením vejce vypadá trochu jinak.Vejce roztočím a kratičce zastavím prstem.Syrové se samo znovu roztočí,protože bílek i žloutek vevnitř jsou v pohybu i když jsem zastavil skořápku.Vařené se už nehne .... Tento trik se učil  ve fyzice  na základní škole při vvysvětlování takových pojmů jako setrvačnost, rotace, precese, hybnost a jiné takové podobné.

0 0
možnosti

Spete

25. 9. 2010 18:40
nežiju, abych žral.

nežiju, abych žral a jídlo řešil hodiny.

0 0
možnosti

mars777

26. 9. 2010 8:52
Re: nežiju, abych žral.

toto je menšie nedorozumenie ... tie vajíčka sa nepripravujú hodiny, to len opis prípravy bol dlhý, vajíčka sa varia max 4 minuty

0 0
možnosti

BloodRain

25. 9. 2010 15:50
Kristova cisterno

No to je zase perla na odpoledne. Pohlreich a aspousta jeho privrzencudokaze udelat z vajicka neco co budou resit 3 dny.

Pan Pohlreich u me spadl do propasti pote co prohlasil ze vodu z kohoutku nebude davat ani kdyby mu to naridil zakon. Pardon, ale kde je pak heslo nas zakaznik nas pan?

Mozna by ceske komercni TV mely zacit premyslet taky v trochu jinych urovnich. Pohlreich si tu hraje na buh vi jak svetoveho kuchare, ale koncept poradu je vice nez ubohy.

Pokud se na to podivam z jine strany, tak restauraci se sirokym vyberem jsou stovky ne-li tisice. A ve vetsine pripadu krome toho ze dostanete porci ktera je uplne idealni k obedu, tak i cena je za stejne jidlo nesrovnatelna. Pohlreich je akorat jako kazdej druhej cech. Ja ja ja a pak zas ja.

0 0
možnosti

Vedoucí kolotočář

19. 9. 2010 14:26
Jezis, vy toho nadelate se zradlem!

Ja si dojdu do hospy na kavezetku s pivem a jsem happy. Nobl zradla se clovek nenaji, jenom zaplati horentni sumy za nic na taliri. :-) A kdyz vajicka, tak jedine michana, rajcatko, sunka, sul, trochu pepre, papricky... zapeceny na panvi potom na talir s chlebem a to je potom usaty jidlo, zadny voloviny se sklem. R^

0 0
možnosti

captain cook

20. 9. 2010 11:59
Re: Jezis, vy toho nadelate se zradlem!

3 vejce do skla je takova ceska specialitka jako jsou v jinych zemich "Ham &eggs" nebo "Eggs Benedict".

Vejce Benedikt, puvodem z Anglie a zvlast popularni v USA, se obvykle serviruji u protinozcu jeste navic s vrstvou cerstveho spenatu pod vajickem, aby se v prostredi teplych potravin nad nim castecne "uvaril". Jeste lepsi je Benedict, kdyz se namisto sunky daji tenke platky uzeneho lososa. Take u protinozcu.

MNAM!! to je, jak se rikavalo za mych mladsich let "príma požer" a pro me snidane c.1.

0 0
možnosti

Leninovo pravé ucho

18. 9. 2010 20:46
kdo to je

ten Pohlreich?

0 0
možnosti

luckyboy20

19. 9. 2010 5:40
Re: kdo to je

takovej nějakej všeuměl, co si myslí, že umí vařit, či co...;-)

0 0
možnosti

Andrea1

18. 9. 2010 12:51
Chci se jen zeptat,

už viděl někdy autor trojúhelník. Já se domnívám, že ta sklenička má tvar obráceného kuželu, ale rozhodně není trojúhelníková.

0 0
možnosti

captain cook

18. 9. 2010 19:28
Re: Chci se jen zeptat,

ta 'trojuhelnikova sklenice", ktera je nahore docela kulata, se jmenuje Martini, podle toho, ze se v ni serviruje koktajl Martini.

0 0
možnosti

opportunity

15. 9. 2010 20:34
Je to asi věc chuti,

vekce do skla nesmí mít tekutý bílek, to je jasné, ale na té fotce na hniličku ne sklenici jsou pro mě moc uvařená - žloutek má být částečně tekutý, truchu je rozsekám, posolím, popepřím a přidám kousek másla - mňam...

0 0
možnosti

b.aran

26. 9. 2010 13:28
Re: Je to asi věc chuti,

R^

0 0
možnosti

brej den, pánové

15. 9. 2010 15:37
...

A co na to Babica? :-P

0 0
možnosti

VaclavBau

15. 9. 2010 15:42
Re: ...

Když nemáme sklo, použijeme porcelán a když nemáme vejce, dáme tam párek a uvidíte, že Vám todleto speciálo bude chutnat.

0 0
možnosti

Mat_Hawk

15. 9. 2010 14:58
no nevím, školy nemám,

ale už jste někdy zkusili loupat čerstvá vejce (max. tři dny od snesení)?

0 0
možnosti

Paxa

15. 9. 2010 15:00
Re: no nevím, školy nemám,

Přiznávám se bez mučení, že jsem to nezkoušela. A co se stane, když se to zkusí?

0 0
možnosti

radnice

15. 9. 2010 14:56
Nuda, nuda, nuda ...

Tenhle pořad je jasným příkladem toho, že ani mediálně profláklé jméno hlavního promotéra a napodobení zahraničního formátu ještě nemusí přinést ovoce. Je to nuda od začátku do konce. Asi se na tom podepsal také režisér, kameraman a střihač. Ale zkuste srovnat třeba s Pekelnu kuchyní. Srovnání takřka nesrovnatelné.;-(

0 0
možnosti

Kurt21

15. 9. 2010 15:52
Re: Nuda, nuda, nuda ...

Pekelná kuchyně je ale jiný formát. Tohle je přece původní "Top chef" - poněkud uzpůsobený místní televizní radě, které nevadí soulož v dopoledním vysílacím čase, ale (_!_) v deset večer nesnese.

0 0
možnosti