- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Rozlišení vařeného vejce od syrového roztočením vejce vypadá trochu jinak.Vejce roztočím a kratičce zastavím prstem.Syrové se samo znovu roztočí,protože bílek i žloutek vevnitř jsou v pohybu i když jsem zastavil skořápku.Vařené se už nehne .... Tento trik se učil ve fyzice na základní škole při vvysvětlování takových pojmů jako setrvačnost, rotace, precese, hybnost a jiné takové podobné.
toto je menšie nedorozumenie ... tie vajíčka sa nepripravujú hodiny, to len opis prípravy bol dlhý, vajíčka sa varia max 4 minuty
No to je zase perla na odpoledne. Pohlreich a aspousta jeho privrzencudokaze udelat z vajicka neco co budou resit 3 dny.
Pan Pohlreich u me spadl do propasti pote co prohlasil ze vodu z kohoutku nebude davat ani kdyby mu to naridil zakon. Pardon, ale kde je pak heslo nas zakaznik nas pan?
Mozna by ceske komercni TV mely zacit premyslet taky v trochu jinych urovnich. Pohlreich si tu hraje na buh vi jak svetoveho kuchare, ale koncept poradu je vice nez ubohy.
Pokud se na to podivam z jine strany, tak restauraci se sirokym vyberem jsou stovky ne-li tisice. A ve vetsine pripadu krome toho ze dostanete porci ktera je uplne idealni k obedu, tak i cena je za stejne jidlo nesrovnatelna. Pohlreich je akorat jako kazdej druhej cech. Ja ja ja a pak zas ja.
Ja si dojdu do hospy na kavezetku s pivem a jsem happy. Nobl zradla se clovek nenaji, jenom zaplati horentni sumy za nic na taliri. A kdyz vajicka, tak jedine michana, rajcatko, sunka, sul, trochu pepre, papricky... zapeceny na panvi potom na talir s chlebem a to je potom usaty jidlo, zadny voloviny se sklem.
3 vejce do skla je takova ceska specialitka jako jsou v jinych zemich "Ham &eggs" nebo "Eggs Benedict".
Vejce Benedikt, puvodem z Anglie a zvlast popularni v USA, se obvykle serviruji u protinozcu jeste navic s vrstvou cerstveho spenatu pod vajickem, aby se v prostredi teplych potravin nad nim castecne "uvaril". Jeste lepsi je Benedict, kdyz se namisto sunky daji tenke platky uzeneho lososa. Take u protinozcu.
MNAM!! to je, jak se rikavalo za mych mladsich let "príma požer" a pro me snidane c.1.
takovej nějakej všeuměl, co si myslí, že umí vařit, či co...
už viděl někdy autor trojúhelník. Já se domnívám, že ta sklenička má tvar obráceného kuželu, ale rozhodně není trojúhelníková.
ta 'trojuhelnikova sklenice", ktera je nahore docela kulata, se jmenuje Martini, podle toho, ze se v ni serviruje koktajl Martini.
vekce do skla nesmí mít tekutý bílek, to je jasné, ale na té fotce na hniličku ne sklenici jsou pro mě moc uvařená - žloutek má být částečně tekutý, truchu je rozsekám, posolím, popepřím a přidám kousek másla - mňam...
Když nemáme sklo, použijeme porcelán a když nemáme vejce, dáme tam párek a uvidíte, že Vám todleto speciálo bude chutnat.
ale už jste někdy zkusili loupat čerstvá vejce (max. tři dny od snesení)?
Přiznávám se bez mučení, že jsem to nezkoušela. A co se stane, když se to zkusí?
Tenhle pořad je jasným příkladem toho, že ani mediálně profláklé jméno hlavního promotéra a napodobení zahraničního formátu ještě nemusí přinést ovoce. Je to nuda od začátku do konce. Asi se na tom podepsal také režisér, kameraman a střihač. Ale zkuste srovnat třeba s Pekelnu kuchyní. Srovnání takřka nesrovnatelné.
Pekelná kuchyně je ale jiný formát. Tohle je přece původní "Top chef" - poněkud uzpůsobený místní televizní radě, které nevadí soulož v dopoledním vysílacím čase, ale (_!_) v deset večer nesnese.