Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Přesolené jídlo nevyhazujte, zachraňte ho bílkem nebo bramborou

I mistru kuchyně někdy ujede ruka a přežene to se solí. Podle starých babských rad jídlo zachráníte pomocí cukru, brambory, housky, vaječného bílku nebo dokonce stříbrné lžičky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Zdenka K.

----

primerene neni z cisare a pekare ale z byl jednou jeden kral

0/0
25.9.2010 15:14

bludickan

pokud rodině něco nechutná

ať si to uvaří příště sami....;-)

0/0
20.9.2010 14:15

JuraT

Mírné zředění neuškodí.

Pokud je pokrm připravován poctivým způsobem a dojde k přesolení, není třeba do něj vkládat a následně z něj vytahovat žádné absorbéry soli. Do vývaru přidám vodu, do omáček mléko - a je to... I z přesoleného rizota se dá mlékem nebo jogurtem vytvořit zajímavý pokrm..někdo se asi ušklíbne, ale mi to chutnalo.

0/0
20.9.2010 6:53

chudacek.blbecek

Re: Mírné zředění neuškodí.

Do rizota je lepší smetana - mléko ho zředí a jogurt se s největší pravděpodobností srazí.

0/0
20.9.2010 14:17

opas

S tím stříbrem to je blbina...

Běžně používáme stříbrné příbory po babičce, to by pak všechno jídlo muselo být bez chuti. A není :-)

0/0
19.9.2010 22:30

ppeta

Tak to žasnu.

Může slečna autorka uvést zdroj informací k článku?

Moc by mě zajímal mechanismus toho vychytávání soli cukrem, stříbrem a čimkoliv jiným. Možná by to bylo i na nobelovu cenu nebo tak něco. Takhle by se totiž dala snadno odsolovat mořská voda, vyrábět demi voda, našlo by se spousta dalších využití.

0/0
19.9.2010 18:40

orinka3

solení polévky

Naučila jsem se solit polévku pomocí čajové lžičky, 1 stačí docela, dosolit se to dá vždycky, ale naopak...polévková lžíce je zrádná.

0/0
19.9.2010 16:56

Fw 190 D

Re: solení polévky

Tohle je ten nejdementnější způsob dochucování. Dokonce i moje žena to tak dělá. Za to by každý opravdový kuchař rozdával facky.

0/0
20.9.2010 13:11

Kam se hrabe Bittner

Re: solení polévky

Cože, to někdo fakt používá na sůl polévkovou lžíci? 8-o Při vaření v hromadném stravování to chápu, ale doma?

0/0
20.9.2010 21:27

pem

"Přiměřeně"

No nevím, ale pokud se dobře pamatuji, tak hláška "přiměřeně" je z filmu "Byl jednou jeden král" a ne "Císařův pekař" ;-D;-D;-D

0/0
19.9.2010 16:28

tom9

Re: "Přiměřeně"

j.j.  lívanec na půl hektaru :-)

0/0
19.9.2010 16:58

B.A.D.Y.

Re: "Přiměřeně"

R^

0/0
23.9.2010 12:44

Barbarka_CZ

Vařím už nějaký ten pátek

ale přiznávám, že o "zázračném stříbru" slyším poprvé. :-) Takže já se něco nového přecijen dozvěděla.

0/0
19.9.2010 13:03

s(h)arka

Re: Vařím už nějaký ten pátek

tak šup,šup, mazej si koupit stříbrnu lžičku!;-D

0/0
19.9.2010 15:04

Barbarka_CZ

Re: Vařím už nějaký ten pátek

dávám přednost méně soli s tím, že si příp. každý přisolí než naopak, takže nepotřebuji vyhazovat peníze za zbytečnosti

0/0
19.9.2010 19:28

habr

Re: Vařím už nějaký ten pátek

Zkus vařit i ostatní dny v týdnu.

0/0
19.9.2010 16:33

Barbarka_CZ

Re: Vařím už nějaký ten pátek

pracuji od sedmi do sedmi, vařím o víkendu, jindy prostě nezbývá čas, chce-li člověk vůbec přežít... každopádně zkoušet vážně nemusím nic, já vařit umím :-P

0/0
19.9.2010 19:29

ivoš

Re: Vařím už nějaký ten pátek

Mám rád chemii, takže by mě silně zajímala reakce, kterou stříbro "vychytá" sůl z pokrmu. A jak potom tu sůl ze stříbra zase dostat!;-D

0/0
19.9.2010 16:58

Inkvizitor Johny

Článek...

Ale nojo furt. K čemu ten článek jako je? Nikdo se nic nového nedozví a nikdo se ani nepobaví. Článek o H :-P

0/0
19.9.2010 12:05

ivoš

Re: Článek...

Čti Blesk a nepruď.

0/0
19.9.2010 16:59

old fashioned Vince IV.

Přesolené jídlo nevyhazujte,

dá se ekologicky spláchnou to záchodaR^

0/0
19.9.2010 9:09

s(h)arka

sůl nad zlato.....

Vy si slečno-paní krucká fakt myslíte,že jsou lidi tak hloupí, že tohle nevědí? 8-o

0/0
19.9.2010 5:12

Jandik73

Re: sůl nad zlato.....

Člověk by se  divil, co dnešní mladíé slečny nevědí. Vsadim se, že toto polovina slečen ve věku 20-25 let neví.

0/0
19.9.2010 7:43

habr

Re: sůl nad zlato.....

Celkem bych souhlasil, že mnoho mladých dívek a i kluků ani neví o čem se zde psalo. Nicméně zas od těch starších si umí dobře poradit s počítačem a ubalit jontíka.Takže předávání zkušeností na obě generační  skupina není vůbec od věci.

0/0
19.9.2010 8:50

Brundi

Re: sůl nad zlato.....

S tim cukrem jsem to neznala a to jsem starsi. Ostatni jsem znala, ale stejne se to vetsinou pouzit neda. Bilek jde jen do cisteho vyvaru, jinak to z toho uz nedostanu. Houska se mi v tom rozmoci a dostanu ji take jedine z cisteho vyvaru. Stribro neverim, ze funguje. Kdyz budu patnact minut varit bramboru, tak se mi rozvari vcechno ostatni, takze zase cedit a resit cisty vyvar... No des.

Smetanove omacky delam zridka a tam si dam fakt bacha, abych nepresolila. :-)

0/0
19.9.2010 16:23

orinka3

Re: sůl nad zlato.....

nemusí to být brambora, mrkev se hned tak nerozvaří a taky tu sůl natahuje.

0/0
19.9.2010 16:57

Brundi

Re: sůl nad zlato.....

Jasne, dik. Ja spis myslela, ze se mi rozvari vsechno ostatni, takze je nutne resit ciste vyvar. :-)

0/0
19.9.2010 16:58







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.