- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
primerene neni z cisare a pekare ale z byl jednou jeden kral
Pokud je pokrm připravován poctivým způsobem a dojde k přesolení, není třeba do něj vkládat a následně z něj vytahovat žádné absorbéry soli. Do vývaru přidám vodu, do omáček mléko - a je to... I z přesoleného rizota se dá mlékem nebo jogurtem vytvořit zajímavý pokrm..někdo se asi ušklíbne, ale mi to chutnalo.
Do rizota je lepší smetana - mléko ho zředí a jogurt se s největší pravděpodobností srazí.
Běžně používáme stříbrné příbory po babičce, to by pak všechno jídlo muselo být bez chuti. A není :-)
Může slečna autorka uvést zdroj informací k článku?
Moc by mě zajímal mechanismus toho vychytávání soli cukrem, stříbrem a čimkoliv jiným. Možná by to bylo i na nobelovu cenu nebo tak něco. Takhle by se totiž dala snadno odsolovat mořská voda, vyrábět demi voda, našlo by se spousta dalších využití.
Naučila jsem se solit polévku pomocí čajové lžičky, 1 stačí docela, dosolit se to dá vždycky, ale naopak...polévková lžíce je zrádná.
Tohle je ten nejdementnější způsob dochucování. Dokonce i moje žena to tak dělá. Za to by každý opravdový kuchař rozdával facky.
No nevím, ale pokud se dobře pamatuji, tak hláška "přiměřeně" je z filmu "Byl jednou jeden král" a ne "Císařův pekař"
ale přiznávám, že o "zázračném stříbru" slyším poprvé. Takže já se něco nového přecijen dozvěděla.
tak šup,šup, mazej si koupit stříbrnu lžičku!
Ale nojo furt. K čemu ten článek jako je? Nikdo se nic nového nedozví a nikdo se ani nepobaví. Článek o H
dá se ekologicky spláchnou to záchoda