Diskuze

Přesolené jídlo nevyhazujte, zachraňte ho bílkem nebo bramborou

I mistru kuchyně někdy ujede ruka a přežene to se solí. Podle starých babských rad jídlo zachráníte pomocí cukru, brambory, housky, vaječného bílku nebo dokonce stříbrné lžičky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zdenka K.

25. 9. 2010 15:14
----

primerene neni z cisare a pekare ale z byl jednou jeden kral

0 0
možnosti

bludickan

20. 9. 2010 14:15
pokud rodině něco nechutná

ať si to uvaří příště sami....;-)

0 0
možnosti

JuraT

20. 9. 2010 6:53
Mírné zředění neuškodí.

Pokud je pokrm připravován poctivým způsobem a dojde k přesolení, není třeba do něj vkládat a následně z něj vytahovat žádné absorbéry soli. Do vývaru přidám vodu, do omáček mléko - a je to... I z přesoleného rizota se dá mlékem nebo jogurtem vytvořit zajímavý pokrm..někdo se asi ušklíbne, ale mi to chutnalo.

0 0
možnosti

chudacek.blbecek

20. 9. 2010 14:17
Re: Mírné zředění neuškodí.

Do rizota je lepší smetana - mléko ho zředí a jogurt se s největší pravděpodobností srazí.

0 0
možnosti

opas

19. 9. 2010 22:30
S tím stříbrem to je blbina...

Běžně používáme stříbrné příbory po babičce, to by pak všechno jídlo muselo být bez chuti. A není :-)

0 0
možnosti

ppeta

19. 9. 2010 18:40
Tak to žasnu.

Může slečna autorka uvést zdroj informací k článku?

Moc by mě zajímal mechanismus toho vychytávání soli cukrem, stříbrem a čimkoliv jiným. Možná by to bylo i na nobelovu cenu nebo tak něco. Takhle by se totiž dala snadno odsolovat mořská voda, vyrábět demi voda, našlo by se spousta dalších využití.

0 0
možnosti

orinka3

19. 9. 2010 16:56
solení polévky

Naučila jsem se solit polévku pomocí čajové lžičky, 1 stačí docela, dosolit se to dá vždycky, ale naopak...polévková lžíce je zrádná.

0 0
možnosti

Fw 190 D

20. 9. 2010 13:11
Re: solení polévky

Tohle je ten nejdementnější způsob dochucování. Dokonce i moje žena to tak dělá. Za to by každý opravdový kuchař rozdával facky.

0 0
možnosti

pem

19. 9. 2010 16:28
"Přiměřeně"

No nevím, ale pokud se dobře pamatuji, tak hláška "přiměřeně" je z filmu "Byl jednou jeden král" a ne "Císařův pekař" ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

tom9

19. 9. 2010 16:58
Re: "Přiměřeně"

j.j.  lívanec na půl hektaru :-)

0 0
možnosti

Barbarka_CZ

19. 9. 2010 13:03
Vařím už nějaký ten pátek

ale přiznávám, že o "zázračném stříbru" slyším poprvé. :-) Takže já se něco nového přecijen dozvěděla.

0 0
možnosti

s(h)arka

19. 9. 2010 15:04
Re: Vařím už nějaký ten pátek

tak šup,šup, mazej si koupit stříbrnu lžičku!;-D

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

19. 9. 2010 12:05
Článek...

Ale nojo furt. K čemu ten článek jako je? Nikdo se nic nového nedozví a nikdo se ani nepobaví. Článek o H :-P

0 0
možnosti

ivoš

19. 9. 2010 16:59
Re: Článek...

Čti Blesk a nepruď.

0 0
možnosti

old fashioned Vince IV.

19. 9. 2010 9:09
Přesolené jídlo nevyhazujte,

dá se ekologicky spláchnou to záchodaR^

0 0
možnosti