Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Při filetování lososa Pohlreich opět perlil. Televize musela oprášit pípátko

Zdeněk Pohlreich je opět ve formě. Fanoušci "šéfa" si v pořadu Na nože! konečně užili svoji ikonu, jak ji znají a milují. Peprnějšími výrazy totiž tentokrát nešetřil, zvláště při pohledu na kuchaře, kteří ryby filetovali tak "levě", jako by to dělali prvně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Evžen-Savojský

pohlreich?

to je nějakej bejvalej sudeták?:-P

0/0
22.9.2010 19:26

xxxmen

Musle

Vsiml jsem si jedne veci v tomto dilu. Kdyz se Pohlreich ptal na to jak se poznaji cerstve musle dostal odpoved: '' musi byt  zavrene''. No  hned ho sjel, ze to je omyl, ze se musi musle poklepanim zavrit.

Shodou okolnosti tuto nedeli v poradu S Italem v kuchyni pripravoval Emanuel Ridi taktez testoviny a musle. Zcela jasne tam rekl, ze pokud je musle jen malinko otevrena tak vyhodit!!

Tak a ted me reknete kdo ma pravdu?? Ridi ci Zdenek

Ja sazim na Ridiho

0/0
22.9.2010 17:04

xxxmen

Re: Musle

http://www.sitalemvkuchyni.cz/

25. dil, cas 11:45

vs

http://www.zdenekpohlreich.info/

3. dil , cas 31:45 

0/0
22.9.2010 17:09

Inkvizitor Johny

Re: Musle

Logika bagr - Otevřená mušle může být mrtvá nebo živá. Zavřená mušle může být mrtvá nebo živá. Ale jen tak, co reaguje je 100% živá. A reagovat bude jenom zavřením, nikoliv otevřením.

0/0
22.9.2010 18:14

Elija69

Re: Musle

Jak ověříte jestli je živá když bude zavřená ?

0/0
22.9.2010 22:28

Inkvizitor Johny

Re: Musle

Nijak...a o tom to je.

0/0
22.9.2010 23:25

xxxmen

Re: Musle

Takze v pripade, ze je musle zavrena a presto jiz mrtva, se toto dozvim nejlepe behem vareni a v horsim az po pozreni :-(

0/0
23.9.2010 8:28

Robin of SherwOod

Re: Musle

Schrödingerova mušle ;-D

0/0
23.9.2010 15:30

Muci-Pucinek-v3.0

Re: Musle

hotová Schrödingerova kočka...

0/0
24.9.2010 12:31

Muci-Pucinek-v3.0

Re: Musle

sakra ten nademnou mě předběhnul :-P:-P

0/0
24.9.2010 12:31

Big Nick Digger

Re: Musle

Skoro o jeden den, ale to se stává ;-D

0/0
27.9.2010 11:09

pandoraziki

Re: Musle

Musle ma byt bud zavrena, nebo reagovat na poklepani (uzavre se vcelku rychle), takze castecne maji pravdu oba. Pokud na poklepani nereaguje, tak je proste mrtva a je treba ji vyhodit.

0/0
23.9.2010 17:30

xxxmen

Re: Musle

Takto bych to chapal i ja.

Ale Pohlreich na odpoved kuchare, ze zavrena=cerstva  jasne reagoval ze je to SPATNA ODPOVED !! Ne ze je to pradva pouze castecna!

 

0/0
24.9.2010 8:11

pandoraziki

Re: Musle

Tak v tom pripade asi pan Pohlreich tak uplne nevi o cem mluvi :-)

0/0
24.9.2010 18:55

datel0013 - živého mě nedostaneš

executive chef

No ten Ševy možná za to ani nemůže, že má na vizitce "executive chef". TO je chyba jeho zaměstnavatele, že ho na takový název pracovní pozice přijal. Nevím co to znamená, ani nevím, co člověk na to musí splňovat. Ale je to trend dnešní doby. Nedávno o tom byl i článek na Idnes. :-) Ta blondýnka má taky na vizitce napsáno office manager. Nejhorší bylo, že se i jako manager představila a přitom to je jen obyčejná sekretářka, nebo jak se dnes říká asistentka. Ale nejvíc se směju, když mi někdo řekne, že dělal managera v McDonaldu. To du do kolen. ;-D

0/0
22.9.2010 15:57

Inkvizitor Johny

Re: executive chef

Executive chef = vedoucí (např. zeleniny, zásobování, atd) , Office manager = normální sekretářka.

0/0
22.9.2010 16:00

datel0013 - živého mě nedostaneš

Re: executive chef

Vždyť tam na konci mlel něco o tom, že executive chef je nad šéfkuchařem a má pod sebou víc podniků.

0/0
22.9.2010 16:04

Inkvizitor Johny

Re: executive chef

Jo už jsem na ten český ekvivalent přišel - Provozní vedoucí.

0/0
22.9.2010 16:16

generál custer VII.

Re: executive chef

manažuje housky.

0/0
22.9.2010 17:03

yndes

Nechal bych je uvařit

obyčejný smažák. Hospodské jídlo, které se triviálně jen tváří, ale udělat jej z čerstvých surovin (!!!, nikoliv dopředu obalené zmražené polotovary). Zní to jako sranda, ale je škola vysoké kuchařiny.

0/0
22.9.2010 15:34

generál custer VII.

Re: Nechal bych je uvařit

Pamatuju za komoušů, že jsem strašně miloval hospodský smažák, ale vždycky mi po něm bylo špatně.

0/0
22.9.2010 15:47

Elija69

Re: Nechal bych je uvařit

Dnes by vám po něm nebylo špatně. Ztužený rostlinný tuk je prý zdravý.

0/0
22.9.2010 22:30

semafor

Re: Nechal bych je uvařit

Hloupost.

Špatně z něj je mi teď!!

0/0
25.9.2010 13:13

opportunity

Re: Nechal bych je uvařit

Smažák, smažená niva, smažené tvargle V

0/0
22.9.2010 20:46

23alienu

Re: Nechal bych je uvařit

slint

0/0
26.9.2010 11:16

Jandik73

Re: Nechal bych je uvařit

Nooo, tak jestli smažák považujete za vysokou kuchařinu, potěš koště.

0/0
23.9.2010 10:01

Will83

Filetování lososa

je celkem v klidu, ale kapr jde trochu hůř a mám u něho lepší zkušenosti s klasickými podkovami. Po filetování kapra toho dost zbyde a ne každej to umí nebo chce zužitkovat na něco jinýho, a tak to vyhodí. Jednou jsem to viděl i v nějakým vaření v tv, je to plejtvání. 

0/0
22.9.2010 15:22

Inkvizitor Johny

Re: Filetování lososa

Mně spíš vadí, že se tady nedá koupit normální chutný kapr. V Makru v HK kapra nemají, mražený je nepoživatelný a Vánoce? Kapra na Vánoce již nekupuju, protože je to samej bahňák. Naprostá katastrofa...Jedině si jít nějakého sám ulovit:-P

0/0
22.9.2010 15:57

ErikM

Re: Filetování lososa

četl jsem že v Praze na Náplavce má být rybí trh, i přes zimu...určitě se tam podívám

0/0
22.9.2010 16:22

nocenka

Re: Filetování lososa

A co nějaké rybářství?

0/0
23.9.2010 13:52

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

za všechno může kapitalismus

podnikání je činnost za účelem dosažení zisku

nikoliv vytváření nejakých potřebných věcí pro lidi

majitel hospody nejen že neumí vařit, ale navíc zaměstnává kdekoho, jen aby si sám co nejvíc nahrabal

0/0
22.9.2010 15:01

AAA2

Re: za všechno může kapitalismus

jasne, lid si zada sve socialisticke UHO s knedlikem a hovezim jak podrazka, vid.

0/0
22.9.2010 15:06

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

Re: za všechno může kapitalismus

nevšiml jsem si rozdílu, až na vyšší ceny

0/0
22.9.2010 17:15

semafor

Re: za všechno může kapitalismus

R^

0/0
25.9.2010 13:12

generál custer VII.

Re: za všechno může kapitalismus

A za socialismu chodili lidé do práce, aby budovali komunismus. ;-D

0/0
22.9.2010 15:48

Evžen-Savojský

Re: za všechno může kapitalismus

za socialismu chodili lidi do práce aby mohli v klidu užívat života

dnes lidi žijí aby mohli pracovat v tom je ta největší zvrácenost kapitalismu:-)

0/0
22.9.2010 19:24

Létající švec

Re: za všechno může kapitalismus

Jde o to udělat z podnikání a obchodu celoživotní zaměstnání, ne pouze příležitost olupovat v něm po několik let lidi a pak se odebrat na odpočinek

"podnikání je činnost za účelem dosažení zisku"  to se uci na pseudo-obchodnich akademiich a tim padem vznika pseudokapitalismus -socialisticky kockopes kde je 10 miliardaru a zbytek socek.

Tomáš Baťa:

"Jsou obchodníci, kteří se velmi namáhají, aby zvýšili svůj zisk. Měli by mnohem větší úspěch, kdyby se namáhali také přemýšlením, jak zvýšit zisky svých obchodních přátel a vydělávat s nimi. Z obchodu, který přináší prospěch jen nám, vyklube se nakonec ztráta i pro nás.”

0/0
22.9.2010 20:40

harkonnen

Větší sranda byla u těstovin

Sranda byla že jeden kuchař z deseti uměl uvařit dobrý těstoviny, přseně to odpovídá stavu českých hospod. Těstoviny si člověk radši udělá doma, protože v hospodě to je k pláči.

Přitom je to celkem jednoduchý, ale osvěta Emanuela S Italem v kuchyni moc nepomohla (naprosto jasně a jednoduše vysvětluje postup, suroviny, všechno - po pár pokuśech z toho obstojně uvaří i amatér). Myslel jsem si že aspoň ty profíci na to kouknou a něco si z toho odnesou, ale zřejmě jsou to takový mistři, že si myslej, že to nepotřebujou :-( Pak uvařej těstoviny ala Babica a vám nezbyde než to v hospodě vrátit.

0/0
22.9.2010 13:29

harkonnen

Re: Větší sranda byla u těstovin

Jo a největší vrchol byl ten mistr v čepici, ten Zdeněk. Špagety Alio Olio neuměl ani vyslovit (čert to vem), ale udělal to z Penne, OMG :-)

0/0
22.9.2010 13:30

ErikM

Re: Větší sranda byla u těstovin

v Ano šéfe byl docela sympatickej a šikovnej...ale Itálii asi fakt neumí

0/0
22.9.2010 13:50

roedor

Re: Větší sranda byla u těstovin

ty to zase neumíš napsat:-P;-)

0/0
22.9.2010 13:57

Trent-R

Re: Větší sranda byla u těstovin

alio asi ne pane :D

0/0
22.9.2010 14:06

bulbik

Re: Větší sranda byla u těstovin

Porad jsem nevidela, ale mate pravdu, v ceskych restaurantech a hospodach si testoviny zasadne nedavam, tu prevarenou podivnou blemtu si muzou nechat. Neprijatelnejsi z italske kuchyne je si dat v Cechach v nejake dobre pizzerii pizzu. Tam je vztah kvalita/cena slusny. Zda se mi, ze kdyz bych chtela dobrou italskou kuchyni v ceskych podminkach, tak musim nutne do nejakeho predrazeneho podniku. U ryb a morske haveti vubec to chapu, kdyz cerstve, tak privevezene kazdodenne letecky a to neco stoji, ovsem to ostatni....no nevim. To si to radeji udelam doma sama.

0/0
22.9.2010 14:08

generál custer VII.

Re: Větší sranda byla u těstovin

Těstoviny a rýže. Někdy mi místo rýže přinesou slaný rýžový nákyp. :-(

0/0
22.9.2010 14:23

mayva

Re: Větší sranda byla u těstovin

U tohohle dílu jsem si říkala, že bych stoprocentně uvařila lepší těstoviny než soutěžící. Co je těžkého na pastě alla pomodoro anebo špagetách aglio olio 8-o?! Když to umím já, proč by to neměl umět profesionál? Nechápu tu jejich negramotnost.

0/0
23.9.2010 11:30

generál custer VII.

A když není losol

koupíme porcovanou tresku. Pak to zasypeme sýrem, zalijeme smetanou a zapečeme.

0/0
22.9.2010 13:24

zřejmě ji zemřel manžel

Re: A když není losol

a nezapomeneme PROHODIT!;-)

0/0
22.9.2010 13:27

ládik

Re: A když není losol

A když není ani ta treska, opečeme topinku; ale nezapomenout na kečup a strouhaný sýr (stačí ten sýrového typu z Kauflandu)!

0/0
22.9.2010 13:28

zřejmě ji zemřel manžel

Re: A když není losol

a chutě tresky docílíme tím, že na topinku vylijeme olej ze sardinek...

0/0
22.9.2010 13:34

Pepito-To

Re: A když není losol

;-D;-D;-DR^

0/0
23.9.2010 3:49





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.