Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Křupavé soté z hříbků a bedlové dršťky se slaninou podle Pohlreicha

I houboví nejedlíci ocení netradiční recepty šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha, který je alergický na českou "rozblemcanou" smaženici. Na chalupě u Itala Emanuela Ridiho proto předvede svoje pojetí chutného zpracování hub, Manu mu na oplátku dá ochutnat svoji svíčkovou po italsku: s kapary a ančovičkou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Sam Bell

Raději rozblemcanou

Ale bez červů! :-P:-P:-P

0/0
14.11.2010 20:02

mangareja

Houby

Takto připravené soté není evidentně poživatelné, protože houby jsou nedostatečně tepelně zpracované. Kromě toho kombinace koření rozmarýn a tymián není vhodná, buď jedno nebo druhé. Vhodné je: tymián + saturejka nebo rozmarýn + saturejka.

Inu, sprosťárnama se správný technologický postup nahradit nedá. JJ Rv!

 

0/0
25.10.2010 20:59

luban12

Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

tak sledujte jeho způsob vaření celkově.Houby byly očištěné,ale určitě ne omyté,stejně jako ruce,které si během vaření neomyje ani jednou a v připravovaném jídle s běžně přehrabuje holýma rukama.Má řadu vlastních vymyšlených receptů,které si patřičně pochválí a všechny ostatní dokáže jen shazovat.Připravit jídlo a trochu experimentovat při vaření dokáže každý,kdo někdy vařil a baví ho to.

0/0
27.9.2010 15:24

luban12

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Kdo ještě chce,může se podívat na fotky u článku a při patřičném zvětšení uvidí jaké suroviny používá,ty houby byly parádně prolezlé červy,ale někomu to třeba nevadí,mě ano 8-o a to se vydává za nepřekonatelného kuchaře.

0/0
27.9.2010 15:31

Inkvizitor Johny

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Když dáváte péct kuře nebo házíte maso na guláš do hrnce, umyjete je nejdříve? Třeba u toho kuřete by mě to fakt zajímalo:-) Ono 99% mikroorganismů nepřežije bod varu. Kritické místo je spíše servírování a studená kuchyně. Navíc tohle byla show a neustálé mytí rukou by tam vypadalo divně. No uznejte.

0/0
27.9.2010 15:53

stan999

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Jako student jsem makal na jatkách.Proto všechno maso zásadně umývám.

0/0
27.9.2010 17:07

generál custer VII.

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

I zevnitř?

0/0
27.9.2010 17:38

Inkvizitor Johny

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Tohle je ještě celkem neškodná posttraumatická porucha. Mohlo to dopadnout hůř:-)

0/0
27.9.2010 17:42

Hroznej_puberťák

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Houby teda taky nemeju.

0/0
27.9.2010 15:56

Jandik73

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Ale jo, v pohodě. Někdo si třeba nemeje po příchodu z toalety ruce a rovnou zasedne ke stolu.

0/0
28.9.2010 10:25

Hroznej_puberťák

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Neskutečně dementní srovnání.

0/0
28.9.2010 10:52

Jandik73

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Souhlasim. Přitáhnout z lesa houby, neomýt je a konzumovat je fakt humáč. Pokud toto praktikuješ, tak se opravdu ani nezdržuj umýváním rukou, když jdeš z WC.

0/0
28.9.2010 12:23

Hroznej_puberťák

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Pokud si někdo myslí, že když poleje houby vodou, že je tím "umeje", a srovnává to s mytím rukou mýdlem, má v hlavě opravdu nasjáno. Ale na diskuzích idnesu takováto vypatlanost opravdu nepřekvapí...

0/0
28.9.2010 12:52

Jandik73

Re: Kdo sledujete Pohlreicha,jak vaří,

Ani svou vulgárností nezakryješ fakt, že jsi prase.

0/0
28.9.2010 17:39

pufina

no hurá

konečně zmizela ta ryba s lidskýma zubama-je lepší pohled na Pohlreicha;-)

0/0
27.9.2010 9:11

venoch

a dost

K tomu se da napsat jen jedno...bezte uz s tim Pohlreichem do .... samolibych lidi je na svete habadej, proc se na to divat v televizi.

0/0
27.9.2010 2:09

Hroznej_puberťák

...

Smaženici si teda klidně dám, mimo jiných věcí z hub. Letos je těch hub tolik, že se z nich ale dá udělat skutečně leccos... Tu "svíčkovou" od itala bych docela ochutnal.

0/0
26.9.2010 22:31

pěnice

Pořad jsem viděla,

taky jsem zachytila,jak p.Pohlreich udělal poznámku k té svíčkové ,ovšem aniž by ji ochutnal.,Tak si myslím,že soudit měl až poté,co by okusil,jinak bych měla dojem,že dobré je pro něho jen to,co uvaří on.Manu taky netvrdil,že je to česká svíčková.

0/0
26.9.2010 21:04

BigpetBig

Re: Pořad jsem viděla,

On má právě rád tradiční věci. Kdyby tomu říkal maso na zelenině alá svíčková asi by neřekl popel, ale když řekne svíčková a trochu sem si ji upravil je to taková "svíčková Manu" tak se mu to nelíbilo. Taky sem postřehl jeho "nadšení".

0/0
26.9.2010 22:03

luban12

Re: Pořad jsem viděla,

Ta zelenina byla v pořádku,ale svíčková se prošpikovává atd.

0/0
26.9.2010 22:48

BigpetBig

Re: Pořad jsem viděla,

Ne ta zeleina na svíčkovou nebyla v pořádku....

0/0
29.9.2010 7:51

error404_is_back

Re: Pořad jsem viděla,

možná to trochu přeceňujete. taky mi přišla ta poznámka trochu uštěpačná, ale možná to tak vůbec nemyslel.

0/0
26.9.2010 23:53

luban12

Asi jsem mlsný a navíc fajnovka.

Je řada lidí,kterým nevadí houby s masem.Já houby miluji a nejraději si je dám s flíčky,ale doma udělanými a hezky na sádle.Jestli pan Pohlreich používá suroviny na vaření podobné jako červy prolezlé houby,tak vám kterým to nevadí - dobrou chuť.

0/0
26.9.2010 20:23

BigpetBig

svíčková

Polreich nevypadal zrorvna nadšen z té jeho rádoby svíčkové, když to slyšel. ;-)

0/0
26.9.2010 20:00

Ubaram

Re: svíčková

To bylo celkem očekávatelné, na základě toho co předváděl pan Pohlreich když viděl některé ingredience v Caesar salátech apod. Prostě když je to svíčková tak to má celkem jasně daný postup. Podobně jako když pan "Ital" vysvětloval, že do Carbonara prostě smetana nepatří.

Při argumentaci některých kuchařů aby se člověk bál, že když si objedná kávu tak dostane čaj. Protože tomu kuchaři se prostě čajové lístky líbily víc, než zrnka kávy. Dnes...

0/0
26.9.2010 23:48

kajagogo

Vynikající pořad,

vynikající jídlo, skvělá muzika. Co chcete víc, lidičky? Navíc krásný případ spolupráce a vzájemné inspirace, narozdíl od české zaprděnosti a řevnivosti!R^:-P

0/0
26.9.2010 19:43

Karlosak

Re: Vynikající pořad,

R^

0/0
27.9.2010 1:40

fcbfbm

Re: Vynikající pořad,

R^R^R^

0/0
27.9.2010 9:04

alienated

je to o přístupu

pokud to nazve "jídlo inspirované česku svíčkouvou po italsku" myslím si že je to přesně ok...

Btw, buďte rádi za takový pořad, myslím že je fajn...

0/0
26.9.2010 19:28

radnice

Nedodělaná svíčková

Pan Ridi by se měl držet svých italských jídel a nepouštět se do experimentů. Podobně jako jeho skálopevné přesvědčení, že steak krvavý je jedině ten správný, mne dneska dostal tvrzením, že svíčková je lepší ne úplně dodělaná (tedy jakési medium). Určitě u minutkové svíčkové ano, ale klasika je právě v tom, že je propečená skrz naskrz. Ani hvězdní hosté neudělají z italského kuchaře odborníka na kuchyni českou.

0/0
26.9.2010 19:01

kvetla

Re: Nedodělaná svíčková

Navíc svíčková pečeně má být hezky prošpikovaná řádně prouzenou slaninou.:-/

0/0
26.9.2010 20:39

lajika

Re: Nedodělaná svíčková

no jo - mně maminka vždycky říkala, že půvab té omáčky je v tom, že se zelenina peče spolu s masem a přejde do ní ze svíčkové všecka dobrota. Nuž kolik lidí, tolik chutí. Možná medium maso není úplná klasika ale může to být taky dobrý ne? (mám taky ráda svíčkovou šťavnatou, nedodělanou až krvavou, ale na svíčkovou na smetaně poctivě peču)

0/0
27.9.2010 7:57

klatil

to Pohlreich objevil Emeriku

dusene bedly se slaninou je pochoutka. ale jen tak na masle, peprik, sul, kmin,.. taky.

0/0
26.9.2010 18:35

Typický český hovňousek

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

On jistě neobjevoval Ameriku, jen se snaží poukázat většinu občanů, kteří ještě Ameriku neobjevili, že existuje i něco jiného než nechutná smaženice ;-)

0/0
26.9.2010 18:52

klatil

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Jiste, ale jsem uz na to prepohlreichovani pomalu alergicky.:-)

0/0
26.9.2010 18:56

kajagogo

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

 ... to nic, to je jenom závist, to se vstřebá při prvním vlastním úspěchu.R^;-)

0/0
26.9.2010 19:44

klatil

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Bez starosti. Napr. takovou chalupu mam taky .............. ;-) 

0/0
26.9.2010 20:58

Spalovač_šancí

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Pohlreich chalupu nemá. Zřejmě jste špatně sledoval pořad.

0/0
26.9.2010 21:40

klatil

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Nesledoval. V tom pripade nevim, co mam zavidet Pohlreichovi. Predrazenou hospodu ??;-)  Byla to reakce na pisatele, ktery psal o zavisti, ale nijak konkretne ...

0/0
26.9.2010 22:08

Spalovač_šancí

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Divinis rozhodně předražený není. A Pohlreichovi záviďte, co chcete, je to vaše věc.

0/0
26.9.2010 22:12

klatil

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Vite, ze o zavisti casto zacinaji ti, kteri ji duverne znaji? :-)

0/0
27.9.2010 6:57

Spalovač_šancí

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

To nemohu posoudit, já s tím nezačal, pouze jsem pokračoval ve vláknu a poskytl jsem vám, myslím, velmi dobrou radu.

0/0
27.9.2010 22:40

Reeve

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Takových, co z hub umějí i něco jiného než smaženici, jsou u nás tisíce, mnozí z nich publikovali v knihách i časopisech ještě v dobách, kdy Pohlreich ještě tahal kačera. Akorát se z nich nestaly mediální celebrity.

Mimochodem, tu "nechutnou" smaženici si může každý myslící člověk udělat, jak libo. Když se mu nelíbí "rozblemcaná", může nechat houby trochu křupavější. Když se mu nelíbí vejce, může je vynechat (a říkat tomu vznešeně "soté"). Místo sádla může použít olej, místo kmínu třeba šnytlík. Na to nepotřebuji žádného světlonoše.

Kdo neumí v kuchyni improvizovat a je líný hledat v kuchařských knihách nebo na internetu, je holt odkázán na světoborné rady televizních Pohlreichů. (Ano, i já jsem na něj alergický.)

0/0
26.9.2010 19:19

Reeve

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Kdepak slanina, nedejbože špek! To musí být echt italská PANCETTA (víno samozřejmě také italské), jinak to snobi nevezmou do úst.

Docela by mě zajímalo, co tihle lidé jedli dřív, když tu nebyla k sehnání pancetta, mozarella, limetky, šalotka, aceto balsamico a další "nezbytné" suroviny, pro přípravu "obyčejných" jídel.

0/0
26.9.2010 19:07

alienated

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

vo co ti jako de?

0/0
26.9.2010 19:31

rafton

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

A kde koupíte slaninu? Nebo myslíte tu lisovanou hmotu nazývanou "výběrová slanina". I když moc tyto pořady nesleduji v kuchyni jsem přešel také na zahraniční slaninu - používám tyrolský špek. České suroviny za posledních 10 let dostaly obrovskou ránu díky neřízenému rozvoji supermarketů a jejich požadavků.

A pokud neuznáváte šalotku, balsamikový ocet, mozarellu tak čím ji nahradíte v naší kuchyni?

0/0
26.9.2010 19:53

kvetla

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Zkuste tržnici.Farmářské trhy.Ba i u skutečného řezníka ,který si ji udí sám,nebo si umí vybrat dodavatele.Dnes je jich už nepočítaně a umí."Bláto" nacucané osolenou vodou za 89,-Kč/kg opravu není "slanina.:-/

0/0
26.9.2010 20:47

hefaistosh

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

To je právě ono.Nesmíš nakupovat takové věci v supermarketu,ale u řezníka.A samozřejmě i mezi nimi musíš vybírat.A suroviny nedostaly ránu kvůli těm supermarketům,ale kvůli lidem,že jim skočí na tu cenu místo kvality.A také nejde vůbec o nějaké nahrazování surovin tebou zmiňovaných,ale spíš by lidé měli prolézt receprty našich báb a prabáb jak a z čeho vařily.Na každém trhu se dali koupit dříve výhradně domácí a kvalitní suroviny.Kde jaký trhovec prodával kvalitní zeleninu a kořenilo se výhradně bylinkama.Ale to je už hooodně dávno a je škoda,že takové trhy už nejsou.Česká kuchyně není špatná,ale dost se na ni zapomnělo.

0/0
26.9.2010 21:28

rafton

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Máte pravdu. ale původní autor příspěvku si nevidí na špičku nosu. Jako se nemá zavrhovat česká kuchyně, tak proč si do vlastní kuchyně nevzít to dobré ze zahraničí.

A i takový Pohleich českou svíčkovou vaří z cibule a klasické kořenové zeleniny.

0/0
26.9.2010 21:45

hefaistosh

Re: to Pohlreich objevil Emeriku

Je pravda,že to napsal provokativně,ale na druhou stranu má pravdu v tom,že s takovým přístupem jakým popsal moc šancí domácí dodavatelé nemají,aby do toho šli a vyráběli kvalitní suroviny.

0/0
26.9.2010 21:50







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.