Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pohlreich pitval kuře na roládu. Nás tím naučil, jak šetřit domácí rozpočet

Proč kupovat kuřecí prsa za sto padesát, když můžete koupit celé kuře za třetinu a během deseti minut ho zužitkovat celé? Od prsou až po skelet a křídla na polévku. To je praktickým poselstvím zkoušky, kterou pro kuchaře připravil Zdeněk Pohlreich v dalším díle pořadu Na nože!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Tryskoprd

JAk můžete

žrát brambory ve šlupce?

0/0
3.10.2010 15:09

Jandik73

Re: JAk můžete

Já je klidně sním. Pokud se u vás doma žere, je úplně jedno, jestli jsou brambory s nebo bez šlupky.

0/0
4.10.2010 14:50

Tenťák z Edenu

Á estét

Jak to je? - "...že nežere, že papá, že ne5ere, že kaká..."

0/0
8.10.2010 20:51

Rozšlápnutá_bábovička

Re: JAk můžete

Správná socka sežere vlastní lejno...

0/0
21.10.2010 20:59

petmor

objev hodný metálu

no to je fakt objev,že se dá kuře rozporcovat a vykostit....

0/0
30.9.2010 5:18

vochomejtak

Steak z kurecich stehen

to me rozsekalo ;-D

0/0
30.9.2010 1:48

Inkvizitor Johny

Smysl vykosťování

Tak buď chcete zpracovat celé kuře na nějaký produkt (např. ta roláda a vývar) a pak je jasná volba koupě celého kuřete a případné vykostění. Nebo potřebujete jen určité části (prsa, skelet, stehna). A pak logicky koupíte jen tu část, kterou potřebujete. Co se týče ekonomiky, tak...Prso 100 Kč/kg, celé kuře 50 Kč/kg. Z jednoho kuřete o váze 1,5 kg dostanete max 400 g prsou. Takže kupovat celé kuře jen kvůli prsům a stehnům je blbost...Jinak ten videonávod na vykostění je fakt dobrý. Tuhle úžasně sofistikovanou metodu určitě zkusím, jako jiní pode mnou:-)

0/0
29.9.2010 21:32

lepidlo999

Re: Smysl vykosťování

Ekonomika v běžné domácnosti je poněkud jiná. Koupím-li 2 kuřata, každé za 80 Kč (váha 1,5 kg), dostanu z toho 4 perfektní prsa i s kůží, 4 stehna a mám hromadu kostí na vývar. Za 160 Kč mám materiál na 3 jídla pro 4 člennou rodinu.

0/0
4.10.2010 12:16

opportunity

Re: Smysl vykosťování

Kuřecí prsa 149Kč/kg

0/0
5.10.2010 16:19

hledajici

diky

Musim se přiznat, že náhodou mně článek dal hodně. Přiznám se, že ve svých 21 letech jsem ještě kuře nevykostovala, vždycky mě to spíš děsilo, ale kuřecí roláda vypadá fakt báječně a díky tomuhle vim, jak na to a třeba budu mít všech deset prstů ;-D

A pan Polreich...v televizi má svoji roli, někdo ho může a někdo ne, ale musí se mu přiznat, že díky tomu pořadu zvýšil podvědomí národa o gastronomii a spousta lidí ted ví, co může dostat v redstauraci "na talíř" a hlavně co má chtít za jakou cenu

0/0
29.9.2010 19:14

___Radin::::

no alespoň že to psal chlap

napsat to ženská, vlastně ady na idnesu bych se ani nedivil, byl by to mazec. No to je objev, no jde kuře rozerat, nemusí se kupovat po částech R^ Pan autor byl asi dlouho v té slavné emerice, kde je to teď také módní ;-D;-D;-D

0/0
29.9.2010 16:27

Haluzorium

Hotovo

Ok, tak ja se priznam:

To video s pane Pepinem me totalne dostalo, takze jsem odpoledne letel pro dve kurata a hned si to zkusil. Prvni ptak dopadl.. no, proste bude kotel polivky. Zato ten druhy uz se povedl naprosto skvele, jsem na sebe pysny!

Je to skvele, kdyz se clovek necemu priuci od profiku.

0/0
29.9.2010 16:13

Brundi

Re: Hotovo

Taky jsem se ododlavala do toho obchodu skocit a hend to vyzkouset, ale nedotahla jsem to do konce. Tak snad priste. Jsem rada, ze to funguje. :-)

Mel jsi notebook na lince? :-D

0/0
29.9.2010 16:32

Haluzorium

Re: Hotovo

:-)))) Ne, protoze mam u vareni uzavreny perimetr 3m, ve kterem se nesmeji vyskytovat lide a predmety bez ochranneho povlaku. Takze notebook byl v bezpecne vzdalenosti a ja lital jak camrda mezi linkou a notebookem.

P.S. Na klavesu 'space' jsem polozil knizku a tu jsem pri potrebe zastavit video mackal (relativne) cistym loktem.

P.S.S Knizka muze byt dle libosti, Allenovy povidky zafungovaly dobre.

P.S.S S Strasne me ta posledni veta rozesmala, protoze jsem opravdu chvili resil, kam ten notebook dat, aby to prezil :-)

0/0
29.9.2010 16:45

Brundi

Re: Hotovo

Ja mam v kuchyni krome linky jeste stul v bezpecne vzdalenosti, ale tu knizku pouzivam uplne stejne! :-D

Onehda jsem takhle podle videa pletla vanocku z osmi. No, onehda... Uz ji takhle pletu tri roky za sebou (se to nikdy nenaucim zpameti...;-)), jen ten prvni rok to nebyl notebook v kuchyni, ale pocitac o patro vys, takze to bylo taky nejakeho behani.

Jsem rada, ze podobne poctivy pristup nemam sama. :-D

0/0
29.9.2010 16:50

astar z ptáh

jak kdo

Kupuju kuřecí prsa v akci, vesmes za 99-109 korun kilo... mně to nevadí, já na to mám....R^

0/0
29.9.2010 15:46

astar z ptáh

Re: jak kdo

ještě bych rad dodal, že se jedná o chlazená česká kuřecí prsa... jiná nekupuju.. mražená, ani křehčená... to už raději kus krkovičky, namarinovat a šup na pánvičku, nebo grilík... ono kdybyste viděli, jak ty kuřata vypadaj, než je zabijí, v takovém hezkém velkochovu.. byste čučeli...Rv chudinky opeřený....

0/0
29.9.2010 15:49

Jandik73

Re: jak kdo

Já na to mám ... kupuju v akci. Tak máš na to nebo na to nemáš?

0/0
29.9.2010 16:11

astar z ptáh

Re: jak kdo

jo, mám,.. kupuju je v akci, nevím, proč bych se měl babrat s celým kuřetem,.,,> a za ušetřené peníze si koupím absolut vodku, at je co k tomu kuřátku pít.... takže na to mám a ještě na tom vydělám... a já na to mám....R^

0/0
29.9.2010 16:40

lepidlo999

Re: jak kdo

No nemá, když čeká na "akce" ;-D;-D;-D Frajery, co na to skutečně mají, nějaké akce nechávají klidnými ;-)

0/0
4.10.2010 12:18

luban12

Další "Kolumbus"

Teď už chybí jen aby si koupil kompas , dal se směrem na západ a objeví Ameriku ;-D

0/0
29.9.2010 13:24

Jan Motůrek

Re: Další "Kolumbus"

oprudil12 asi bude váš bratr, že? :-/

0/0
29.9.2010 13:37

Jan Motůrek

Re: Další "Kolumbus"

a za to, že jste se narodili za dob Kolumbuse vám nikdo nemůže ;-D

0/0
29.9.2010 13:39

wotomtoje.

Re: Další "Kolumbus"

Jindy jste docela vtipný, ale dneska je to slabota ... :-/

0/0
29.9.2010 14:08

wotomtoje.

Re: Další "Kolumbus"

Asi jo, stačí si totiž otevřít nějakou kuchařku starší 20 let a každý recept na kuřecí prsa začíná větou: Omyté kuře vykostíme ostrým nožem .... Z toho každej pochopí, že dřív se kuřata vykos'tovala hlavně doma ...;-)

0/0
29.9.2010 14:11

Klara L

Re: Další "Kolumbus"

To sice jo, ale pochybuju, že se někdo naučí vykostit kuře na roládu z Vámi citované věty. Myslím, že takovýhle názorný postup může někomu docela bodnout.

0/0
29.9.2010 15:44

TT777

tfujtajxl me se to ekluje

nez se stim takhle pitvat radsi si koupim ty prsicka a ze bych usetril? kolik? abych z 1kg kurete dostal 1kg prisicek kolik tech kurat musim koupit? stojito za tu namahu? me ne;-)

0/0
29.9.2010 13:20

Majdalena

Re: tfujtajxl me se to ekluje

Jenže to kuře co si koupíte v supermarketu je bůhví odkud a chované kdovíjakým způsobem...To radši seberu babičce jedno kuře z kurníku. Mám oběd na tři dny a mám jistotu kvality a čerstvosti

0/0
29.9.2010 13:24

JareXxX

Re: tfujtajxl me se to ekluje

pokud to kure seberete v kurniku od babicky je to OK, ale kure z tesca a kureci rizky z tesca jsou z jednoho a sameho chovu ...

0/0
29.9.2010 13:27

Jan Spatny

Re: tfujtajxl me se to ekluje

asi ti do hospody moc lidi nechodi, co .....

0/0
29.9.2010 13:44

oprudil12

to je zase objev !!

vykostit kuře je jednoduché a staré jako kuře samo !!

0/0
29.9.2010 13:05

Jan Motůrek

Re: to je zase objev !!

a vy asi budete taky starý jako kuře samo, co? A vy jste to zřejmě uměl hned od narození a nikdy nikdo vám to neukazoval.

Nebo co jste vlastně chtěl říci? Že všechno co už bylo popsáno se nesmí ukazovat znova, protože už to všichni dávno umí? A umí to i ti ještě nenarození?

http://czechfolks.com/wp-content/uploads/2009/01/entropa-karikatura-slovaci.jpg

0/0
29.9.2010 13:16

luban12

Re: to je zase objev !!

Asi jste viděl jen nápis na dveřích "Kuchyně" a nikdy tam ani nevkročil ;-D

0/0
29.9.2010 13:26

Jan Motůrek

Re: to je zase objev !!

??? Tato informace, jak se kuře vykosťuje bude vždy pro někoho nová, pro mě teda není, ale rozhodně se nevytahuji tím, že JÁ už to vím a ostatní kdo to neví jsou žabaři a už se přeci o tom nemusí psát.

0/0
29.9.2010 13:37

ODSCSSD3

Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

Nesmite koukat jen na reality show, kde je jeho ukol hulvata delat.... kdyby jste cetli normalni noviny a ne jen blesk, nebo sledovali treba CT24 misto Primy a Novy.. mohli jste cist ci videt s nim plno rozhovoru, kde vystupuje sam za sebe a "nehraje" a videli byste ze je to normalni clovek. Slusne a kultivovane se vyjadrujici.

0/0
29.9.2010 12:56

kecálek_český

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

jop, přesně tak

0/0
29.9.2010 13:13

blond.KK

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

zbytečně se vysiluješ.. kdo chce psa bít..

0/0
29.9.2010 13:13

Brundi

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

Jenze jediny prinos pana Pohlreicha jeho kurcharske umeni a to v tech novinach nevyctu. Mela bych ho videt v tech kulinarskych poradech, ale na to se zas neda koukat, protoze tam toho hulvata schvalne dela. Tak kde je chyba? 8-o

0/0
29.9.2010 14:25

Nahlas se ti směju

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

V tom, že ti chybí nadhled. I v tomhle.

0/0
29.9.2010 19:51

Brundi

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

Ach, ty jsi i tady... :-/

0/0
29.9.2010 19:55

BigpetBig

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

Tak jasně, že takhle nemluví mezi řečí, ale mrkni na Streamu jak byl v jakési lokální TV (ten borec se jmenuje Kuzma tuším) a po skončení s tím jeho komentářem zrovna moc vesele a přátelsky nepůsobil, dělal jak kdyby byl něco extra.

0/0
29.9.2010 15:38

blond.KK

Re: Vazeni co tady sijete do Pohlreicha ze je hulvat

však je :-P moc to řešíš, přijde mi v pohodě

0/0
30.9.2010 11:10

Jiří Pěnička

tady se podívejte, jak to dělá profík

Takto se to dělá u profíků. Proti němu je náš malý Pohlreich zoufalec typu Babica ;-D

http://www.youtube.com/watch?v=kAekQ5fzfGM

0/0
29.9.2010 10:34

pavel.61

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

tak to je mazec!!!!! R^R^

0/0
29.9.2010 12:18

Jiří Pěnička

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

Hehe, koukám že si to video hned zakomponovali do článku :)

0/0
29.9.2010 12:42

wotomtoje.

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

To jsou vych---nci! ;-) Řekněte si o odměnu za tip! :-)

0/0
29.9.2010 12:55

wotomtoje.

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

Pohlreich je akorát medilně nafouklej hulvát, kterj to podává dnes žádaným způsobem. Jinak je to tucťák! Raději se dívám na Nigellu! ;-)

0/0
29.9.2010 12:19

celim

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

Na kterém programu je? Neznám a nikde jsem o něm nikdy nečetl. Jinak Pohlreich je možná tucťák, ale leda tak ve světovém měřítku.U nás mi to přijde, že je na naše poměry docela dobrý. Je možné a i pravděpodobné, že se i v Praze najdou zkušenější a lepší kuchaři. Můžete nějaké doporučit?

0/0
29.9.2010 12:34

blond.KK

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

nemůže, jenom blbě kecá

0/0
29.9.2010 12:35

wotomtoje.

Re: tady se podívejte, jak to dělá profík

Nejsem špičkový odborník na vaření, tak nemůžu doporučovat kuchaře. Nelíbí si mi ale jeho přístup v bedně, protože hulváty přímo nesnáším - jsou jich totiž plné úřady. A ještě jedna věc, ty si můj mluvčí, že meleš za mě? :-/

0/0
29.9.2010 12:51





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.