- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Já je klidně sním. Pokud se u vás doma žere, je úplně jedno, jestli jsou brambory s nebo bez šlupky.
no to je fakt objev,že se dá kuře rozporcovat a vykostit....
Tak buď chcete zpracovat celé kuře na nějaký produkt (např. ta roláda a vývar) a pak je jasná volba koupě celého kuřete a případné vykostění. Nebo potřebujete jen určité části (prsa, skelet, stehna). A pak logicky koupíte jen tu část, kterou potřebujete. Co se týče ekonomiky, tak...Prso 100 Kč/kg, celé kuře 50 Kč/kg. Z jednoho kuřete o váze 1,5 kg dostanete max 400 g prsou. Takže kupovat celé kuře jen kvůli prsům a stehnům je blbost...Jinak ten videonávod na vykostění je fakt dobrý. Tuhle úžasně sofistikovanou metodu určitě zkusím, jako jiní pode mnou
Ekonomika v běžné domácnosti je poněkud jiná. Koupím-li 2 kuřata, každé za 80 Kč (váha 1,5 kg), dostanu z toho 4 perfektní prsa i s kůží, 4 stehna a mám hromadu kostí na vývar. Za 160 Kč mám materiál na 3 jídla pro 4 člennou rodinu.
Musim se přiznat, že náhodou mně článek dal hodně. Přiznám se, že ve svých 21 letech jsem ještě kuře nevykostovala, vždycky mě to spíš děsilo, ale kuřecí roláda vypadá fakt báječně a díky tomuhle vim, jak na to a třeba budu mít všech deset prstů
A pan Polreich...v televizi má svoji roli, někdo ho může a někdo ne, ale musí se mu přiznat, že díky tomu pořadu zvýšil podvědomí národa o gastronomii a spousta lidí ted ví, co může dostat v redstauraci "na talíř" a hlavně co má chtít za jakou cenu
napsat to ženská, vlastně ady na idnesu bych se ani nedivil, byl by to mazec. No to je objev, no jde kuře rozerat, nemusí se kupovat po částech Pan autor byl asi dlouho v té slavné emerice, kde je to teď také módní
Ok, tak ja se priznam:
To video s pane Pepinem me totalne dostalo, takze jsem odpoledne letel pro dve kurata a hned si to zkusil. Prvni ptak dopadl.. no, proste bude kotel polivky. Zato ten druhy uz se povedl naprosto skvele, jsem na sebe pysny!
Je to skvele, kdyz se clovek necemu priuci od profiku.
Taky jsem se ododlavala do toho obchodu skocit a hend to vyzkouset, ale nedotahla jsem to do konce. Tak snad priste. Jsem rada, ze to funguje. :-)
Mel jsi notebook na lince? :-D
Kupuju kuřecí prsa v akci, vesmes za 99-109 korun kilo... mně to nevadí, já na to mám....
ještě bych rad dodal, že se jedná o chlazená česká kuřecí prsa... jiná nekupuju.. mražená, ani křehčená... to už raději kus krkovičky, namarinovat a šup na pánvičku, nebo grilík... ono kdybyste viděli, jak ty kuřata vypadaj, než je zabijí, v takovém hezkém velkochovu.. byste čučeli... chudinky opeřený....
Teď už chybí jen aby si koupil kompas , dal se směrem na západ a objeví Ameriku
nez se stim takhle pitvat radsi si koupim ty prsicka a ze bych usetril? kolik? abych z 1kg kurete dostal 1kg prisicek kolik tech kurat musim koupit? stojito za tu namahu? me ne
Jenže to kuře co si koupíte v supermarketu je bůhví odkud a chované kdovíjakým způsobem...To radši seberu babičce jedno kuře z kurníku. Mám oběd na tři dny a mám jistotu kvality a čerstvosti