- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Nějak se mi některé informace v článku nezdají být objektivní. Instantní káva - značková (třeba Jacobs Kronung) - že je vyráběna tak, jak se tu popisuje?! Nemyslím instantní kávu na prach pomletou, ale tu z malých kousků kávy.
A třeba Jihlavanka, mletá,mi většinou (někdy ne - várka se nepovede) chutná a připadá mi lahodná. Vůbec ne nahořklá ap., jak se tu píše.
Nebo je to komerční článek na podporu malé nové firmy? Jestli ano, má to být uvedeno.
Ja si myslim, ze resit, ktera kava je ta prava je nesmysl. Kazdemu chutna neco jineho. Nekdo si pochutna na logrove kave, jiny na presu... Me osobne logrove kafe nikdy nechutnalo. Postupne jsem se zamiloval do espresa. Slo to az tak daleko, ze jsem si poridil i malou prazirnu a kupuju si boby a prazim dle libosti. Prekvapive je to pomerne levna varianta. Kilo neprazenych kvalitnich bobu stoji cca 120kc. Pytel, ktery koupim, postupne rozprodam mezi zname za naklady, plus neco malo na plyn...
Souhlas s bodem 10 , pro pořádné preso je je potřeba profi kávovar m, pro domácí použití doporučuji kávovar na PODy . Nikoliv Dolce Gusto a podobné kraviny ! Bella Italia
Pro domaci pouziti nedoporucuji zadny kavovar na espresso, tedy pokud ho nepouzivate nepretzite cely den. Stejne minimalne prvni kafe je na vyhozeni. Ale treba pokud se kolegove domluvi v praci a takhle jedou preso v kanclu, tak super a ciste reseni (tedy ty tzv. PODy).
dobry kafe neni a cech ani nevi jak dobry kafe chutna tim min by mel radit jak se ma delat.
Dobré kafe nikdy neuděláte na kávovaru se zabudovaným mlýnkem . Zvlhlá zrnka, mlýnek, nedostaečně upěchovaná káva , atd. Poohlédněte se po POD kávovaru .
a sice že pro dobrou kávu musíte mít k její přípravě také DOBROU VODU (ideálně takovou, která vám chutná samotná), už vám do článku nenapíší.
Na to by se dalo asi polemizovat. Protože tvrdá (mineralizovaná) voda chutná lépe než měkká, ale kafe je podle mě lepší z měkké. Asi by to chtělo udělat experiment. Až budu mít po ruce nějakou demineralizovanou vodu, tak to subjektivně porovnám
V indii delaji skvele kafe. Privedou mliko v varu, nasypou do nej lzicku nebo dve instatni kavy, zaslehaji, ocukrujou...panecku to je dobrota
nespletl jste si to instantni kafe s marihuanou? :-D
Nejsem nikterak nějaký náruživý kafař, ale zásadně nepiji turka ze zdravotních důvodů již 35 let.
Je pravda, že takto připravená káva po 4 min. vypouští nezdravé toxiny.
Na to abych si vychutnal kávu, mi stačí obyčejná zrnková "STANDART",
kterou si doma semelu na el.mlýnku, který je součástí pákového presovaru zn." Cafe Roma Ariete " není to žádný automat. Vyzkoušel jsem i tak vyhlášenou kávu ARABICA a vrátil se opět k obyčejné kávě.Káva takto připravená má vcelku dobrou chuť a bohatou pěnu.Kávu si zjemním trochu mlékem a přisladím.
Jestli myslíte nezdravými toxiny třísloviny, tak si nejsem úplně jistý....Popravdě, nejsem odborník, ale třísloviny škodlivé nejsou, ale jsou nepříjemné svou svíravostí (někdo však tu svíravost, např. u čajů, vyhledává). A nejlepší káva je ta která člověku nejvíc chutná..........A nejvíc mě dojímá, že autor popisuje robustu jako podřadný druh, ano možná je levnější, ale existují lidé, kteří preferují čistě robustu :)
článek, jehož autor se někde na internetu dozvěděl, že existuje hodná teta arabika a zlá babizna robusta, tak to předává dál, aby se to všichni dozvěděli, je leda k smíchu.. Je to asi jako tvrdit, že pokud je víno suché/sladké/hnusné/dobré, tak za to může odrůda, no prostě lidi nekupujte rozhodně veltlín je to hnus, za to čisťounký Tramín/Ryzlink/Arabika/cokoliv je absolutní záruka kvalitky
Souhlas. Autor jen sepsal "obecně známé mýty" a marketingové bláboly. O přípravě dobré kávy se v článku nedozví nikdo nic.
... vobec mi z clanku nie je jasne ako si mam pripravit tu kavu. Nemam ziadny kavovar ani nic podobne len rucny mlyncek, zrnkovu kavu... a co teraz? turka z toho spravit nesmiem tak co s tym ako dalej?
Třeba french press. Náklady pár stovek a výsledek nesrovnatelný.