Diskuze

Bílý cukr vyřaďte z jídelníčku, bere tělu živiny, říká autorka BioAbecedáře

Slaďte ovocem, rostlinnými sirupy, nerafinovaným cukrem a medem. Průmyslové zpracování totiž bílý cukr připraví o většinu minerálních látek, vitaminů i vlákniny. Abychom ho dokázali zpracovat, vezme si tělo potřebné živiny z přijaté potravy nebo ze zásobních látek. Přírodní sladidla jsou šetrnější.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

čuk2gek

11. 11. 2010 21:39
roztomilá pipka tadlec vipka

to je pro mě asi tak nejpodstatnější sdělení v tomto článečku blábolivém, Mimochodem nerafinovaný řepný cukr je rafinovaný podvod.  Tzv. tmavý řepný cukr se vyrábí z bílého cukru pomocí barviv. 

0 0
možnosti

Diskutovat na iDmůžete neomezeně

15. 10. 2010 16:25
k čemu se vůbec cukr bělí ?

0 0
možnosti

boudicca

10. 10. 2010 10:41
bere živiny?

No podívejte se, každé trávení bere tělu "živiny". Každý pohyb taky. Dokonce i myšlení. Nebo sezení u počítače. Ono to naše tělo překvapivě potřebuje některé látky ke svému fungování. A překvapivě to "fungování" je třeba i trávění. Nebo si myslíte, že tělo je nějaký stroj, který stačí občas pohladit a ono pojede rok na plný výkon, a veškeré ty "živiny" bude skladovat? :D

0 0
možnosti

FastDriver

8. 10. 2010 14:52
Ježiši to jsou bludy

prý vlákniny v cukru;-D

0 0
možnosti

Ardan

8. 10. 2010 9:05
Předpona Bio-.

Tak při slyšemí nebo přečtení této předpony u čehokoliv se mi zježí všechny chlupy. Její používání by se snad mělo zakázat zákonem nebo tak nějak.:-)

0 0
možnosti

fitzie

8. 10. 2010 8:14
Margit Slimáková

to mě dostalo :-)

škoda, že se nezmiňují, jak je na tom obyčejný třtinový nebo i řepný, nebělený cukr.

0 0
možnosti

FastDriver

8. 10. 2010 14:54
Re: Margit Slimáková

obsahuje zbytky vitaminů, enzymů a minerálních látek. Ovšem v tak mizivém množství, že pokud se vezme v úvahu průměrná denní spotřeba cukru (byť by byl nerafinovaný=nebělený), je jejich množství pro lidský organismus zcela zanedbatelné.

0 0
možnosti

semafor

7. 10. 2010 18:58
Paní redaktorko,

trhněte si!

0 0
možnosti

EddieCz

7. 10. 2010 18:28
a to si predstavte

Ze existuji lide, kteri buchty, zakusky a podobne prazdne kalorie vubec nejedi.

0 0
možnosti

Al Coholic

8. 10. 2010 9:47
Re: a to si predstavte

souhlas, nic sladkého nejím, nesladím čaje ani kávu, piju vodu, maximálně jednou za měsíc na chuť lžičku domácího medu; sladit není potřeba, nějaký cukr je v běžných jídlech a ten stačí..

0 0
možnosti

MZak

7. 10. 2010 15:49
Prosim Vas...co to je za blabol

Kdyz v uvodu clanku napisete, ze z cukru se odstranuje rafinaci vlaknina, tak uz to normalni clovek nema ani chut dal cist. Cukry (sacharidy, glycidy jak chcete) jsou derivaty karbonylovych sloucenin. Obsah vlakniny (co to vlastne je, moderni oznaceni pro cokoliv ?)  v nich je NULA !  Fruktoza (med), glukoza (hroznovy cukr, nebo krevni cukr), sacharoza (repny nebo trtinovy cukr, to je to o cem se snazite mluvit) je slozeny cukr, jehoz chemicke slozeni je v podstate stejne jako u glukozy (pouze je tam nekolikrat). Nevim jestli ta pani vi o cem mluvi, kazdopadne forma jakou je to v tomto clanku podano nestaci ani na 2 rocnik chemie na stredni skole... Prosim Vas, jake latky mohou byt v cukru jako sloucenine ktera je slozena z vodiku kysliku a ukliku ? A jestli tam jsou tak uz to neni cukr! Kdyz si prectu takovyto clanek, tak podle jeho urovne musim konstatovat, ze je to s odpustenim blabol... Jeste do toho zaclente exoteriku a aromaterapii a homeopatii....A nezamopente na vesmirne lidi..

0 0
možnosti

ErikM

7. 10. 2010 16:46
Re: Prosim Vas...co to je za blabol

trochu to máte, pomotané...chemie, biologie...

.....Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem spočívá především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení a neobsahuje zbytkové chemikálie. Neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé vitaminy, enzymy či vláknina.

0 0
možnosti

Don_Alex

7. 10. 2010 15:48
To je zase diskuze

Vždycky mě pobaví, jak se u vcelku pohodového článku mají potřebu neustále zviditelňovat narcisové, které patrně jinak nikdo neposlouchá.....

Co se týče slazení čaje, tak vzhledem k tomu, že 99,9 procent lidí ho neumí správně připravit tak aby nezničili většinu jeho složek, tak je otázka slazení vcelku bezpředměntná....Dříve sem sladil "kafe" než jsem poznal, že existuje taky něco jiného než spálený instant. Kvalitní kávu sladit nepotřebuju, protože je násládlá (koneckonců plody kávovníku jsou ovoce, takže pokud někdo něco v procesu mezi sběrem a přípravou nezk... tak by neměla býti hořká....)

0 0
možnosti