- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
to je pro mě asi tak nejpodstatnější sdělení v tomto článečku blábolivém, Mimochodem nerafinovaný řepný cukr je rafinovaný podvod. Tzv. tmavý řepný cukr se vyrábí z bílého cukru pomocí barviv.
No podívejte se, každé trávení bere tělu "živiny". Každý pohyb taky. Dokonce i myšlení. Nebo sezení u počítače. Ono to naše tělo překvapivě potřebuje některé látky ke svému fungování. A překvapivě to "fungování" je třeba i trávění. Nebo si myslíte, že tělo je nějaký stroj, který stačí občas pohladit a ono pojede rok na plný výkon, a veškeré ty "živiny" bude skladovat? :D
Tak při slyšemí nebo přečtení této předpony u čehokoliv se mi zježí všechny chlupy. Její používání by se snad mělo zakázat zákonem nebo tak nějak.
to mě dostalo :-)
škoda, že se nezmiňují, jak je na tom obyčejný třtinový nebo i řepný, nebělený cukr.
obsahuje zbytky vitaminů, enzymů a minerálních látek. Ovšem v tak mizivém množství, že pokud se vezme v úvahu průměrná denní spotřeba cukru (byť by byl nerafinovaný=nebělený), je jejich množství pro lidský organismus zcela zanedbatelné.
Ze existuji lide, kteri buchty, zakusky a podobne prazdne kalorie vubec nejedi.
souhlas, nic sladkého nejím, nesladím čaje ani kávu, piju vodu, maximálně jednou za měsíc na chuť lžičku domácího medu; sladit není potřeba, nějaký cukr je v běžných jídlech a ten stačí..
Kdyz v uvodu clanku napisete, ze z cukru se odstranuje rafinaci vlaknina, tak uz to normalni clovek nema ani chut dal cist. Cukry (sacharidy, glycidy jak chcete) jsou derivaty karbonylovych sloucenin. Obsah vlakniny (co to vlastne je, moderni oznaceni pro cokoliv ?) v nich je NULA ! Fruktoza (med), glukoza (hroznovy cukr, nebo krevni cukr), sacharoza (repny nebo trtinovy cukr, to je to o cem se snazite mluvit) je slozeny cukr, jehoz chemicke slozeni je v podstate stejne jako u glukozy (pouze je tam nekolikrat). Nevim jestli ta pani vi o cem mluvi, kazdopadne forma jakou je to v tomto clanku podano nestaci ani na 2 rocnik chemie na stredni skole... Prosim Vas, jake latky mohou byt v cukru jako sloucenine ktera je slozena z vodiku kysliku a ukliku ? A jestli tam jsou tak uz to neni cukr! Kdyz si prectu takovyto clanek, tak podle jeho urovne musim konstatovat, ze je to s odpustenim blabol... Jeste do toho zaclente exoteriku a aromaterapii a homeopatii....A nezamopente na vesmirne lidi..
trochu to máte, pomotané...chemie, biologie...
.....Rozdíl mezi bílým a třtinovým cukrem spočívá především ve způsobu jejich výroby a zpracování, které má za následek jiné výsledné složení. Třtinový cukr neprochází procesem chemické rafinace a bělení a neobsahuje zbytkové chemikálie. Neztrácí tak své unikátní, zdraví prospěšné látky, mezi které patří kromě minerálů a stopových prvků také mnohé vitaminy, enzymy či vláknina.
Vždycky mě pobaví, jak se u vcelku pohodového článku mají potřebu neustále zviditelňovat narcisové, které patrně jinak nikdo neposlouchá.....
Co se týče slazení čaje, tak vzhledem k tomu, že 99,9 procent lidí ho neumí správně připravit tak aby nezničili většinu jeho složek, tak je otázka slazení vcelku bezpředměntná....Dříve sem sladil "kafe" než jsem poznal, že existuje taky něco jiného než spálený instant. Kvalitní kávu sladit nepotřebuju, protože je násládlá (koneckonců plody kávovníku jsou ovoce, takže pokud někdo něco v procesu mezi sběrem a přípravou nezk... tak by neměla býti hořká....)