Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Z dýňové dužiny si připravte máslo. Ale i čerstvá dýně vydrží uskladněná až rok

Angličané mají zkušenost, že ke zpracování na dýňové máslo je ideální dužnina dýní, které přešly prvními mrazíky. Pokud jste tedy s jejich sklizní zaspali, máte ideální příležitost to napravit a ještě na tom vydělat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mamina2

Proč máslo?

Proč se tomu říká máslo, když je to marmeláda?

0/0
25.10.2010 11:08

chudacek.blbecek

Re: Proč máslo?

Protože marmeláda je jen z citrusových plodů ;)

0/0
25.10.2010 14:22

elTondo

Máslo, jo?

A to jako evropská unie dovolí? Říkat tomu máslo, když to nemá ani procento mléčného tuku?

0/0
25.10.2010 6:46

bojimbojim

?

Co se vam tady nelibi?Anglicky uz mluvite skoro vsichni,tak uz jen doladit tradice.:-/ a za xx let uz budete mit anglicky uredni jazky.Co vice si prat?;-)

0/0
24.10.2010 16:56

lu1

co blbnete?

vždyť v článku je jen návod jak skladovat dýně a recept...dýně se v Česku pěstovaly vždycky a mně třeba polívky z dýně chutnají.Nechápu vlnu odporu :-/

0/0
24.10.2010 16:43

Dr. Fe(5)

Souhlas s ostatními

Ať si ten ubožák co napsal tenhle článek třeba na Vánoce peče krocana a obcuje se Santa Klausem, slaví den díkůvzdání a podobný hovadiny, ale ostatním ať dá s tímhle trapným poameričťováním pokoj.

0/0
24.10.2010 11:43

atakdále1

Re: Souhlas s ostatními

;-D;-DR^R^R^

0/0
24.10.2010 16:10

chudacek.blbecek

Re: Souhlas s ostatními

Dýně je u nás tradiční zelenina, nevím, o co jde.

0/0
25.10.2010 14:23

PořízkovabastaII

GRRRRAU

Táhněte s tím helouvínem do výkalu bando přiblblejch americkejch hipíků!!

0/0
24.10.2010 11:10

Darask

Haló ween

Co to je?

0/0
24.10.2010 9:12

Gamerův kulohryz

Jaký Halloween?

Co to tu zas chcete tahat za pitomé americké svátky8-o. Běžte s tím víte kam (a anální otvor to není);-ORv

0/0
24.10.2010 8:38

habr

Re: Jaký Halloween?

Nevím jestli jsou to zcela americké svátky, zda původ neni z Irska či Velké Británie, ale fakt je, že naší snahou by mělo být zachovat naše "dušičky" (teď nevím zda se jedná o přibližně stejný termín).Nevím proč bychom si neměli uchovat naše (středoevropské) tradice abychom mohli sem přivést turisty kteří hledají právě územní speciality jak v lidových oslavách, tak v jídle,kultuře apod.

M8m pocit, že velkou specialitou za kterou sem někteří turisti jezdí, tak lití piva dokrku v množství větším než je u nich doma respektováno.

0/0
24.10.2010 9:58

Stojan_Jakotyc

Re: Jaký Halloween?

Tak, jedná se keltský svátek a nikoli americký. Země české byly pod vlivem keltské kultury poměrně významně, i dnes lze podle DNA vystopovat v české kotlině dost velkou příbuznost s tzv. keltskými národy. Nevidím důvod proč by si někdo nemohl vydlabat dýni a strčit do ní svíčku když chce.... Druhá stránka věci je, že je až úděsné

kolik pitomců odsuzuje to o čem absolutně nic neví. Neví odkud přišli, kde se tu vzali, co jsou zač atd...

0/0
24.10.2010 11:32

Dr. Fe(5)

Re: Jaký Halloween?

Jasně. Někteří jsou dokonce až takoví pitomci, že netuší, že jsou Slovani a myslí si, že jsou Kelti ......

0/0
24.10.2010 11:46

T_x_y

Re: Jaký Halloween?

Psal "pod vlivem keltské kultury". Ale když už jste nakousl, co jsme, tak Slovani jsme tak z 50%.

0/0
24.10.2010 12:58

stil65

Re: Jaký Halloween?

R^R^R^

0/0
24.10.2010 16:23

habr

Re: Jaký Halloween?

Řekl bych, že jsem se celkem trefil, protože Irsko a část Británie se ke Keltům a jejich tradicícm ještě hlásí. Nicméně po staletí kdy jsme byli pod vlivem určitých náboženství se zde vytvořily jiné tradice a zvyky. osobně bych proto vítal, aby informace o podobných svátcích či zvycích byly víc vyvážené. Třeba porovnání jak se slaví tam, či jinde.

Lecos se nechá překousnout, mne však hodně vadí, že se podobných tradic uchopil obchod a lidi tomu podléhají jako žito cepu. Podívejme se na podzimní tradici pouštění draků - tatík místo aby s dítkem si svého draka postavili, koupí v nejbližším obchodě plastový výrobek. Protodlabání do dýně je skoro pro dítě přínosnější.

A když jsme u podzimu - ještě nám supermarkety nesebraly tradiční podzimní radost - pečené brambory v popelu. Ale vsadím, že za několik let si budeme moci koupit popel s bramborou a když vše vhodíme do mikrovlnky, brambůrky budou jako z podzimního pole.

0/0
24.10.2010 20:07





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.