Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Džem ze zmraženého ovoce připravíte v domácí pekárně. Téměř bez práce

Pokud má vaše domácí pekárna na chléb speciální funkci "džem", můžete zpracovat zásoby ovoce z mrazáku na chutnou marmeládu i bez dlouhého stání u sporáku. Vyzkoušeli jsme, jestli vám to skutečně ušetří čas i práci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

alimraj

6. 11. 2010 20:01
V pekárně

Džemy se opravdu nezavařují,ale myslím,že v pekárně je to příliš zdlouhavé.Já dám ovoce na sporák,přivedu k varu a přidám cukr(asi 300g na kilo ovoce) s přípravkem 3+1 na zavařování,párkrát zamíchám a je hotovo.

Škvarky ale v pekárně dělám,nemusím míchat a chuťově jsou vynikající.R^

0 0
možnosti

Jandik73

6. 11. 2010 6:53
Pečený čaj

Nebo vyrobit v pekárně pečený čaj. To je teprve paráda.

0 0
možnosti

roedor

5. 11. 2010 12:37
V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Mě to ale přijde příšerně zdlouhavé...Navíc to míchání džemu nebo i těch škvarků je taková (pro mě) příjemně meditativní činnost:-)

0 0
možnosti

nalim

5. 11. 2010 23:49
Re: V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Takový škvarek je taky dobrá věc, ale nejsem si jist, že ta pekárna na džem to umí :-))

0 0
možnosti

Roger.Wilco

5. 11. 2010 9:48
.

Ty džemy se nemusí zavařovat? Fakt stačí je zavíčkovat a otočit dnem vzhůru, aby nezplesnivěly? 8-o?

0 0
možnosti

akwx222

5. 11. 2010 10:28
Re: .

Zavařeniny se opravdu nezavařují, jen musíte dbát na to, aby sklenice i víčka byly čisté - vyvařené - To jsou věci ;-)

0 0
možnosti

Quick.

5. 11. 2010 9:08
Nevím, jak

na to autorka přišla, že vaření džemu na sporáku je zdlouhavé, asi to nikdy nedělala. Možná si to plete s povidly, ta se vaří mnoho hodin (podle množství), džem z 1kg ovoce je hotový do půl hodiny.

0 0
možnosti

visnery

5. 11. 2010 8:31
Langoše

My jsem zrovna delali v pekarne langose. Bááájo :)

Tady je receptik.http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1069

marmeladu musim taky vyzkouset :)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Seznamte se s Ninou, francouzským buldočkem budoucnosti

26. března 2024

Chovatelé se snaží zachránit francouzského buldočka tím, že odstraňují jeho hlavní zdravotní...

Ve spáleném Českém Švýcarsku už vyrostly břízky ze semínek do výšky metru

22. března 2024

Vědci Botanického ústavu Akademie věd se nestačí divit, s jakou rychlostí se obnovuje vegetace na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreichův cukrář prozradil náročný recept na italské velikonoční holubice

25. března 2024

Co je pro nás velikonoční beránek, to je pro Italy velikonoční holubice. Colomba. Symbol Ducha...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pohlreich se vrátil do rodné stáje. V Česku na grilu je mírný jako beránek

24. března 2024

Kdo má rád gastronomické soutěže, v tomto pořadu si možná přijde na své. Po krátkém „odskoku“ na...

Užijte si jarní svátky obklopeni květinami a symboly jara a Velikonoc

29. března 2024

Celý týden jste se těšili, jak si konečně na Velký pátek vyzdobíte byt, dům, chalupu? Vsaďte na...

Ve skleníku topí koňským hnojem, prodlouží si tak sezonu o týdny

28. března 2024

Novou pěstební sezonu zahajují Lucie a Brett Gallagherovi už na konci února. Přestože pozemek v...

KVÍZ: Jak se vyznáte v pivu a jeho čepování?

28. března 2024

Pivo je českým národním nápojem a v jeho konzumaci se pravidelně držíme na horních příčkách...

Semínka rajčat koupejte v heřmánku, radí zkušený zahradník, jak na výsev

27. března 2024

Semena rajčat se tradičně vysévají na Josefa, nicméně do Velikonoc to pořád stihnete tak, abyste po...