Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Džem ze zmraženého ovoce připravíte v domácí pekárně. Téměř bez práce

Pokud má vaše domácí pekárna na chléb speciální funkci "džem", můžete zpracovat zásoby ovoce z mrazáku na chutnou marmeládu i bez dlouhého stání u sporáku. Vyzkoušeli jsme, jestli vám to skutečně ušetří čas i práci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

alimraj

V pekárně

Džemy se opravdu nezavařují,ale myslím,že v pekárně je to příliš zdlouhavé.Já dám ovoce na sporák,přivedu k varu a přidám cukr(asi 300g na kilo ovoce) s přípravkem 3+1 na zavařování,párkrát zamíchám a je hotovo.

Škvarky ale v pekárně dělám,nemusím míchat a chuťově jsou vynikající.R^

0/0
6.11.2010 20:01

Jandik73

Pečený čaj

Nebo vyrobit v pekárně pečený čaj. To je teprve paráda.

0/0
6.11.2010 6:53

roedor

V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Mě to ale přijde příšerně zdlouhavé...Navíc to míchání džemu nebo i těch škvarků je taková (pro mě) příjemně meditativní činnost:-)

0/0
5.11.2010 12:37

nalim

Re: V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Takový škvarek je taky dobrá věc, ale nejsem si jist, že ta pekárna na džem to umí :-))

0/0
5.11.2010 23:49

roedor

Re: V pekárně se dají umíchat i škvarky.

umí, stačí nakrájet sádlo na kousky a nechat 2x projet na ten "marmeládovací" program. UTFG:-P

0/0
9.11.2010 10:11

Roger.Wilco

.

Ty džemy se nemusí zavařovat? Fakt stačí je zavíčkovat a otočit dnem vzhůru, aby nezplesnivěly? 8-o?

0/0
5.11.2010 9:48

akwx222

Re: .

Zavařeniny se opravdu nezavařují, jen musíte dbát na to, aby sklenice i víčka byly čisté - vyvařené - To jsou věci ;-)

0/0
5.11.2010 10:28

wrah

Re: .

Pokoušel jsem se vícekrát, nikdy se mi to nechytlo, takže jsem nakonec sklenice klasicky zavařil. Každopádně zpracování v pekárně zni dobře, ale jestliže se vejde jen kilo ovoce a následně se vaří a drtí 80 minut, tak je to zajímavé jen pro nezahrádkáře. Větší angrešt dá tak 3 kg ovoce, rybíz 10 kg, Meruňka 15+, ostružine kolem 10ti atd. A to nepočítám povidla. Když už s tím strávím celý den, tak potřebuji mít zavařený veškerý zralý rybíz i meruňky najednou, což reprezentuje obvykle 120 sklenic zavařeniny plus nějakých 50+ meruňkových kompotů. Chudák pekárna nemá šanci.

0/0
5.11.2010 11:21

kytt 1.0

Re: .

jenže to je právě to - strávit s tím celý den... To chce zpracovávat postupně, vždyť na tom nic není, nakrájet ovoce na kusy a zasypat cukrem a želírovacím přípravkem a víc se o to hodinu a půl nemusíte starat. Navíc jsou i na trhu i pekárny s větším objemem.

0/0
5.11.2010 11:45

opportunity

Re: .

Jo, stačí to. Když je ovoce horké, vzduch nad ním se při zavírání rozdáhne a po vychladnutí je tam podtlak.

0/0
5.11.2010 12:12

opportunity

Re: .

- roztáhne -

0/0
5.11.2010 12:13

Quick.

Nevím, jak

na to autorka přišla, že vaření džemu na sporáku je zdlouhavé, asi to nikdy nedělala. Možná si to plete s povidly, ta se vaří mnoho hodin (podle množství), džem z 1kg ovoce je hotový do půl hodiny.

0/0
5.11.2010 9:08

opportunity

Re: Nevím, jak

TAky jsem koukala - 80 minut a 3 skleničky.

0/0
5.11.2010 12:13

chudacek.blbecek

Re: Nevím, jak

Záleží na tom, jestli používáš želírovací cukr.

0/0
5.11.2010 13:11

nalim

Re: Nevím, jak

Podle mne šlo autorce o to, že v zimě vezmu zmražený(é) pytlík(y) z  mrazáku a z toho udělám za pár minut džem. Pak je zpráva dobrá - nemusím stát u sporáku, rozmrazím to nasypu tam potřebné věci a pekárna to zamíchá a výsledek je O.K.

0/0
5.11.2010 23:46

visnery

Langoše

My jsem zrovna delali v pekarne langose. Bááájo :)

Tady je receptik.http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1069

marmeladu musim taky vyzkouset :)

0/0
5.11.2010 8:31

wrah

Re: Langoše

No zrovna langoše, které ručně uděláte za deset minut.. Ale třeba takové listové těsto, které se má připravovat minimálně hodinu... Ostatně, já osobně nemám rád věci pečené přímo v pekárně, že jsou v nich pak díry, ale na vymíchání a kynutí těsta je geniální.

0/0
5.11.2010 11:26

kytt 1.0

Re: Langoše

a co takhle vyndat háky před pečením? ;-) Po těch nástavcích zbydou už jen miniaturní otvůrky. A na chuť to tak jako tak vliv nemá.

0/0
5.11.2010 11:37

chudacek.blbecek

Re: Langoše

Mně zase na chlebu z pekárny vadí, že má moc silnou kůrku. A to je kontaktním pečením, s tím se nic nenadělá. Chelba radši do trouby.

0/0
5.11.2010 13:15





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.