Diskuze

Džem ze zmraženého ovoce připravíte v domácí pekárně. Téměř bez práce

Pokud má vaše domácí pekárna na chléb speciální funkci "džem", můžete zpracovat zásoby ovoce z mrazáku na chutnou marmeládu i bez dlouhého stání u sporáku. Vyzkoušeli jsme, jestli vám to skutečně ušetří čas i práci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

alimraj

6. 11. 2010 20:01
V pekárně

Džemy se opravdu nezavařují,ale myslím,že v pekárně je to příliš zdlouhavé.Já dám ovoce na sporák,přivedu k varu a přidám cukr(asi 300g na kilo ovoce) s přípravkem 3+1 na zavařování,párkrát zamíchám a je hotovo.

Škvarky ale v pekárně dělám,nemusím míchat a chuťově jsou vynikající.R^

0 0
možnosti
J

Jandik73

6. 11. 2010 6:53
Pečený čaj

Nebo vyrobit v pekárně pečený čaj. To je teprve paráda.

0 0
možnosti
JN

roedor

5. 11. 2010 12:37
V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Mě to ale přijde příšerně zdlouhavé...Navíc to míchání džemu nebo i těch škvarků je taková (pro mě) příjemně meditativní činnost:-)

0 0
možnosti
MT

nalim

5. 11. 2010 23:49
Re: V pekárně se dají umíchat i škvarky.

Takový škvarek je taky dobrá věc, ale nejsem si jist, že ta pekárna na džem to umí :-))

0 0
možnosti
R

Roger.Wilco

5. 11. 2010 9:48
.

Ty džemy se nemusí zavařovat? Fakt stačí je zavíčkovat a otočit dnem vzhůru, aby nezplesnivěly? 8-o?

0 0
možnosti
A

akwx222

5. 11. 2010 10:28
Re: .

Zavařeniny se opravdu nezavařují, jen musíte dbát na to, aby sklenice i víčka byly čisté - vyvařené - To jsou věci ;-)

0 0
možnosti
Q

Quick.

5. 11. 2010 9:08
Nevím, jak

na to autorka přišla, že vaření džemu na sporáku je zdlouhavé, asi to nikdy nedělala. Možná si to plete s povidly, ta se vaří mnoho hodin (podle množství), džem z 1kg ovoce je hotový do půl hodiny.

0 0
možnosti
VK

visnery

5. 11. 2010 8:31
Langoše

My jsem zrovna delali v pekarne langose. Bááájo :)

Tady je receptik.http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1069

marmeladu musim taky vyzkouset :)

0 0
možnosti