- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Džemy se opravdu nezavařují,ale myslím,že v pekárně je to příliš zdlouhavé.Já dám ovoce na sporák,přivedu k varu a přidám cukr(asi 300g na kilo ovoce) s přípravkem 3+1 na zavařování,párkrát zamíchám a je hotovo.
Škvarky ale v pekárně dělám,nemusím míchat a chuťově jsou vynikající.
Nebo vyrobit v pekárně pečený čaj. To je teprve paráda.
Mě to ale přijde příšerně zdlouhavé...Navíc to míchání džemu nebo i těch škvarků je taková (pro mě) příjemně meditativní činnost
Takový škvarek je taky dobrá věc, ale nejsem si jist, že ta pekárna na džem to umí :-))
Ty džemy se nemusí zavařovat? Fakt stačí je zavíčkovat a otočit dnem vzhůru, aby nezplesnivěly?
Zavařeniny se opravdu nezavařují, jen musíte dbát na to, aby sklenice i víčka byly čisté - vyvařené - To jsou věci
na to autorka přišla, že vaření džemu na sporáku je zdlouhavé, asi to nikdy nedělala. Možná si to plete s povidly, ta se vaří mnoho hodin (podle množství), džem z 1kg ovoce je hotový do půl hodiny.
My jsem zrovna delali v pekarne langose. Bááájo :)
Tady je receptik.http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1069
marmeladu musim taky vyzkouset :)