Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jak na domácí chipsy. Připravte je v troubě a přidejte k nim dip

Bramborové lupínky si můžete doma připravit sami. Nebudou chutnat jako ty kupované, ale na rozdíl od nich vás zasytí. Stačí chipsy připravit v troubě a doplnit je jogurtovým dipem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Labaro

Zase někdo objevil Ameriku

Je to přitom jenom trochu obměněné tradiční jídlo: Na pekáč vymaštěný sádlem se ve vrstvách kladou na kolečka nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy se posolí, proloží na plátky nakrájeným česnekem a kmínem. V troubě se vše upeče (spodek a vršek je nádherně křupavý), nejlepší jsou takto pečené brambory s podmáslím. Nehledě na použité sádlo (je to jenom pár gramů, sádlo se navíc při teplotách dosažitelných v obyčejné troubě nemá šanci přepalovat) se bezesporu jedná o velmi zdravou a přitom chutnou úpravu.

0/0
13.12.2010 11:09

medick

wow!!!!

no to musim vyzkouset, bude to mnohem lepsi, nove a free-cool-in. JENZE: kdyz to vydatne osolim a opeprim, a navic potru olivovym olejem, tak mozna budu mit v sobe trochu zdraveho zivota z toho oleje, ale vydatne posolene, opeprene a namacene do dipu to bude jednak vysokokaloricke, pak take diky soli znacne nevhodne pro kardiaka a kohokoliv, kdo si hlida prijem soli resp. sodiku, no a pak vydatne korenene = paleni zahy, tedy zaludecny reflux. To je rozhodne lepsi a zdravejsi si udelat obycejny popcorn se spetkou soli, jde to bez oleje a navic je to 100x zdravejsi.

0/0
24.11.2010 10:57

Jandik73

Re: wow!!!!

A nebo se jít proběhnout.

0/0
24.11.2010 14:32

kometavítězextraligy

tady zas někdo objevil ameriku

Rv

0/0
24.11.2010 9:52

popenec

dělám je už léta

brambory naplátkuji na WS kráječi (cca 5 mm), rozložím na pečící papír a jen posolím. 1x je obrátíma a peču do zlatova. K nim si děti dají máslo a zapíjí to kefírem. S manželem k tomu zas máme rádi zeleninového Zálesáka (tvarohový sýr) a pivo.

0/0
24.11.2010 8:33

PPeettuullee

omáčka

Poraďte recept na nějakou dobrou osvědčenou omáčku k nim ;)

0/0
23.11.2010 11:36

cufir-mufir

Re: omáčka

Podle mě nejlépe vychutnáš jejich skvělou chuť bez jakýchkoliv blivajzů okolo....

0/0
23.11.2010 12:09

oldboy

Re: omáčka

No to je mi pitomost - také vychutnáváte skvělou chuť knedlíků bez omáčky?

0/0
23.11.2010 14:01

cufir-mufir

Re: omáčka

to je velká blbost

0/0
24.11.2010 0:12

cufir-mufir

Re: omáčka

to je velká blbost

0/0
24.11.2010 9:08

cufir-mufir

Re: omáčka

je trochu škoda, že nechápete rozdíl mezi pečenými brambůrkami, které jsou okořeněné a kynutým knedlíkem bez chuti...

Ty budeš ten typ, který k výborně naloženému hovězímu na grilu vezme omáčku helmans, celé to polije a mlaská si, jak je ta chuť vyvážená :-)))

0/0
24.11.2010 10:02

cufir-mufir

Re: omáčka

je trochu škoda, že nechápete rozdíl mezi pečenými brambůrkami, které jsou okořeněné a kynutým knedlíkem bez chuti...

Ty budeš ten typ, který k výborně naloženému hovězímu na grilu vezme omáčku helmans, celé to polije a mlaská si, jak je ta chuť vyvážená :-)))

0/0
24.11.2010 17:48

cufir-mufir

Re: omáčka

je trochu škoda, že nechápete rozdíl mezi pečenými brambůrkami, které jsou okořeněné a kynutým knedlíkem bez chuti...

Ty budeš ten typ, který k výborně naloženému hovězímu na grilu vezme omáčku helmans, celé to polije a mlaská si, jak je ta chuť vyvážená :-)))

0/0
24.11.2010 23:35

cufir-mufir

Re: omáčka

je trochu škoda, že nechápete rozdíl mezi pečenými brambůrkami, které jsou okořeněné a kynutým knedlíkem bez chuti...

Ty budeš ten typ, který k výborně naloženému hovězímu na grilu vezme omáčku helmans, celé to polije a mlaská si, jak je ta chuť vyvážená :-)))

0/0
25.11.2010 9:12

Žádný nick mne nenapadl

Re: omáčka

R^

0/0
23.11.2010 16:19

roedor

Re: omáčka

R^

0/0
23.11.2010 16:21

cufir-mufir

Re: omáčka

Podle mě nejlépe vychutnáš jejich skvělou chuť bez jakýchkoliv blivajzů okolo....

0/0
24.11.2010 0:11

cufir-mufir

Re: omáčka

Podle mě nejlépe vychutnáš jejich skvělou chuť bez jakýchkoliv blivajzů okolo....

0/0
24.11.2010 9:58

J i ř í

Proč chipsy?

Anglické slovo "chip" se v češtině běžně píše jako "čip". Nebo u "chipsů" je jednotné číslo "chips"? Není to nesmysl?

0/0
22.11.2010 8:07

Rychlý G.

Ale já vůbec nechci,

aby rychle zmizely ze stolu. Naopak.

0/0
22.11.2010 3:48

Holes

brambůrky

není to náhodou tak trochu karcinogení?

0/0
21.11.2010 21:12

Jandik73

Re: brambůrky

Ano. Je to škodlivé jako naprosto všechny potraviny.

0/0
22.11.2010 14:15

von-bis

to je novinka...

To jsou teda novinky. To děláme už x let a nějaké friťáky vůbec nepotřebujeme.

0/0
21.11.2010 11:55

wozáp baby

brambůrky! ježišma

rjám, já bych si teď  dal!!!

0/0
20.11.2010 1:13

4everboss

Objevili ste Ameriku!!!

Takto bramburky pripravuji uz dlouho. A navic kdyz je udelam o hodne silnejsi tak je muzu servirovat i k masu, omacce, nebo jen tak.:-P

0/0
19.11.2010 17:31

Bedlam3

Re: Objevili ste Ameriku!!!

uaaaa...ty budes asi neprekonatelny v kuchyni. A nejen v ni.;-D

0/0
20.11.2010 7:43

Žádný nick mne nenapadl

Re: Objevili ste Ameriku!!!

A hele bedla ;-D

0/0
23.11.2010 16:19

Jandik73

Re: Objevili ste Ameriku!!!

A když je udělám tenčí, tak už se nedají servírovat jenom tak, že?

0/0
22.11.2010 10:05

Roger.Wilco

.

Co to je "DIP", páni redaktoři? Aháááá! Studená zeleninová omáčka. Už jsem myslel, že neumíte česky Rv

0/0
18.11.2010 12:29

1000101110110010

Re: .

No vidíš, jak blbě to dopadá, když se někdo snaží vynalézt magnetoskop, aby nemusel říkat video...

.

Dip je omáčka, určená k namáčení potravin. Nemusí být ani zeleninová (například ančovičky, med, ořechy...), ani studená (například špenátové dipy se podávají horké).

.

Příště nemudruj nad hloupostmi a drž se podstaty věci. ;-)

0/0
19.11.2010 17:10

RomanL

Re: .

Aha, takže třeba kečup a hořčice  je taky DIP. To jsem se zase dozvěděl něco nového, to za mých mladých let nebylo, takové DIPy... ;-D

0/0
22.11.2010 8:28

Jandik73

Re: .

Ne, není. Ale dá se z toho dip připravit.

0/0
22.11.2010 10:08

RAT

Re: .

a na to si prisel jak?

0/0
22.11.2010 11:30

Jandik73

Re: .

Že horčice není dip a nebo že se z ní dá dip připravit?

0/0
22.11.2010 11:33

Amanita phalloides erectus

***

Brambory, než je začnete konzumovat, musíte nejdříve řádně propasírovat přes prase.

0/0
18.11.2010 7:08

jakoupredzdivkusemkurvadat

Re: ***

R^

0/0
22.11.2010 1:31

vohorelej_ strom

Slovo chipsy mi připoměly

moji první návštěvu anglické hospody. Dal jsem si pivo a chtěl jsem si dát brambůrky co byly na baru vystavené. Tak jsem si o chips řekl. Dostal jsem odpověď, že chipsy nemají. Jak to? Tamhle jsou vystavené.. Aha, myslíš crisps, tak ty máme ;-D Chips jsou hranolky no a na baru se nevařilo, pak se v tom má jeden vyznat.

0/0
17.11.2010 9:13

Mautycka

Re: Slovo chipsy mi připoměly

Britska vs. americka anglictina :-)

0/0
19.11.2010 11:45

pralinka_rumova

Re: Slovo chipsy mi připoměly

Nojo, fish and chips fakt není ryba s čipsy:-)

0/0
22.11.2010 11:05

Jandik73

Re: Slovo chipsy mi připoměly

Tak to ledacos vysvětluje :-)

0/0
22.11.2010 14:15

el-lobo

Proboha,

proč bych měl česnek nebo kari milovat? To nestačí, že mi třeba jen chutná? Nejste trochu praštěná, slečno redaktorko?

0/0
16.11.2010 20:54

wozáp baby

Re: Proboha,

;-D;-D;-DR^R^R^

0/0
20.11.2010 1:12

Jezdím na neutrál

Re: Proboha,

No a koneckonců, péct česnek? Fuj, to je smrad. Lepší je ho tam mrsknout až úplně nakonec. ;-)

0/0
20.11.2010 7:47

pralinka_rumova

Re: Proboha,

Nezatracujte pečený česnek, zkuste tam dát celý oloupaný stroužek a upéct ho i s brambory dozlatova. Je to lahůdka, po pachu česneku ani památky, má to nasládlou a výbornou chuť. 

0/0
22.11.2010 11:07

Jezdím na neutrál

Re: Proboha,

To ano, ale pokud ho nastrouháte, tak se pálí a smrdí.:-/

0/0
24.11.2010 16:25

Lukers

a vubec

Nej jsou ty Noname bramburky z nadrazi z umasteneho sacku, kde ten olej je videt, s malou nalepkou pochybneho vyrobce. Presolne a samej cesnek.

0/0
16.11.2010 20:50

Sam Bell

Re: a vubec

Jo, to byly časy... ;-)

0/0
16.11.2010 21:56

Mumrli (monokulturní)

Do omacky doporucuju

mletou nagu jolokiu.

0/0
16.11.2010 20:43

Syryn

Re: Do omacky doporucuju

...susena neni tak "paliva",a pro chilli nadsence zbytecne..to si tam dam radsi Scotch bonnet...;-)

0/0
17.11.2010 21:55

Mumrli (monokulturní)

Re: Do omacky doporucuju

Ono se to da namacet primo do Mad Doga, ale do tohohle stadia jsem zatim nedospel :-) Bez mlika nebo jogurtu snesu veci tak kolem 400k SHU :-)

0/0
18.11.2010 12:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.