- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Je to přitom jenom trochu obměněné tradiční jídlo: Na pekáč vymaštěný sádlem se ve vrstvách kladou na kolečka nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy se posolí, proloží na plátky nakrájeným česnekem a kmínem. V troubě se vše upeče (spodek a vršek je nádherně křupavý), nejlepší jsou takto pečené brambory s podmáslím. Nehledě na použité sádlo (je to jenom pár gramů, sádlo se navíc při teplotách dosažitelných v obyčejné troubě nemá šanci přepalovat) se bezesporu jedná o velmi zdravou a přitom chutnou úpravu.
no to musim vyzkouset, bude to mnohem lepsi, nove a free-cool-in. JENZE: kdyz to vydatne osolim a opeprim, a navic potru olivovym olejem, tak mozna budu mit v sobe trochu zdraveho zivota z toho oleje, ale vydatne posolene, opeprene a namacene do dipu to bude jednak vysokokaloricke, pak take diky soli znacne nevhodne pro kardiaka a kohokoliv, kdo si hlida prijem soli resp. sodiku, no a pak vydatne korenene = paleni zahy, tedy zaludecny reflux. To je rozhodne lepsi a zdravejsi si udelat obycejny popcorn se spetkou soli, jde to bez oleje a navic je to 100x zdravejsi.
brambory naplátkuji na WS kráječi (cca 5 mm), rozložím na pečící papír a jen posolím. 1x je obrátíma a peču do zlatova. K nim si děti dají máslo a zapíjí to kefírem. S manželem k tomu zas máme rádi zeleninového Zálesáka (tvarohový sýr) a pivo.
Poraďte recept na nějakou dobrou osvědčenou omáčku k nim ;)
Podle mě nejlépe vychutnáš jejich skvělou chuť bez jakýchkoliv blivajzů okolo....
Anglické slovo "chip" se v češtině běžně píše jako "čip". Nebo u "chipsů" je jednotné číslo "chips"? Není to nesmysl?
Ano. Je to škodlivé jako naprosto všechny potraviny.
To jsou teda novinky. To děláme už x let a nějaké friťáky vůbec nepotřebujeme.