Diskuze

Jak na domácí chipsy. Připravte je v troubě a přidejte k nim dip

Bramborové lupínky si můžete doma připravit sami. Nebudou chutnat jako ty kupované, ale na rozdíl od nich vás zasytí. Stačí chipsy připravit v troubě a doplnit je jogurtovým dipem.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IH

Labaro

13. 12. 2010 11:09
Zase někdo objevil Ameriku

Je to přitom jenom trochu obměněné tradiční jídlo: Na pekáč vymaštěný sádlem se ve vrstvách kladou na kolečka nakrájené brambory. Jednotlivé vrstvy se posolí, proloží na plátky nakrájeným česnekem a kmínem. V troubě se vše upeče (spodek a vršek je nádherně křupavý), nejlepší jsou takto pečené brambory s podmáslím. Nehledě na použité sádlo (je to jenom pár gramů, sádlo se navíc při teplotách dosažitelných v obyčejné troubě nemá šanci přepalovat) se bezesporu jedná o velmi zdravou a přitom chutnou úpravu.

0 0
možnosti
MK

medick

24. 11. 2010 10:57
wow!!!!

no to musim vyzkouset, bude to mnohem lepsi, nove a free-cool-in. JENZE: kdyz to vydatne osolim a opeprim, a navic potru olivovym olejem, tak mozna budu mit v sobe trochu zdraveho zivota z toho oleje, ale vydatne posolene, opeprene a namacene do dipu to bude jednak vysokokaloricke, pak take diky soli znacne nevhodne pro kardiaka a kohokoliv, kdo si hlida prijem soli resp. sodiku, no a pak vydatne korenene = paleni zahy, tedy zaludecny reflux. To je rozhodne lepsi a zdravejsi si udelat obycejny popcorn se spetkou soli, jde to bez oleje a navic je to 100x zdravejsi.

0 0
možnosti
J

Jandik73

24. 11. 2010 14:32
Re: wow!!!!

A nebo se jít proběhnout.

0 0
možnosti
K

kometavítězextraligy

24. 11. 2010 9:52
tady zas někdo objevil ameriku

Rv

0 0
možnosti
JN

popenec

24. 11. 2010 8:33
dělám je už léta

brambory naplátkuji na WS kráječi (cca 5 mm), rozložím na pečící papír a jen posolím. 1x je obrátíma a peču do zlatova. K nim si děti dají máslo a zapíjí to kefírem. S manželem k tomu zas máme rádi zeleninového Zálesáka (tvarohový sýr) a pivo.

0 0
možnosti
P

PPeettuullee

23. 11. 2010 11:36
omáčka

Poraďte recept na nějakou dobrou osvědčenou omáčku k nim ;)

0 0
možnosti
PN

cufir-mufir

23. 11. 2010 12:09
Re: omáčka

Podle mě nejlépe vychutnáš jejich skvělou chuť bez jakýchkoliv blivajzů okolo....

0 0
možnosti
JM

J i ř í

22. 11. 2010 8:07
Proč chipsy?

Anglické slovo "chip" se v češtině běžně píše jako "čip". Nebo u "chipsů" je jednotné číslo "chips"? Není to nesmysl?

0 0
možnosti
JM

Rychlý G.

22. 11. 2010 3:48
Ale já vůbec nechci,

aby rychle zmizely ze stolu. Naopak.

0 0
možnosti
JH

Holes

21. 11. 2010 21:12
brambůrky

není to náhodou tak trochu karcinogení?

0 0
možnosti
J

Jandik73

22. 11. 2010 14:15
Re: brambůrky

Ano. Je to škodlivé jako naprosto všechny potraviny.

0 0
možnosti
V

von-bis

21. 11. 2010 11:55
to je novinka...

To jsou teda novinky. To děláme už x let a nějaké friťáky vůbec nepotřebujeme.

0 0
možnosti
WB

wozáp baby

20. 11. 2010 1:13
brambůrky! ježišma

rjám, já bych si teď  dal!!!

0 0
možnosti