Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

VIDEO: Ratatouille připravené Chantal Poullain. Tak voní a chutná Středozemí

S pravým domácím zeleninovým ratatouille z jižní Francie má Babicovo „ratatule“ společné jen použití zeleniny. To už má k němu blíž obyčejné české lečo, také jídlo chudých. Obojí obsahuje jen suroviny ze zahrádky či ze dvorku, uvařené doměkka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

s(h)arka

18. 11. 2010 15:58
já mám nejraději...

tuhle verzi a rozpatlaná tam nebyla..

http://www.csfd.cz/film/150988-ratatouille/

0 0
možnosti
G

Grandpasfuckteens

16. 11. 2010 14:52
Vobyčejní lidé volí ratatuly

Jyrky Babici :-PR^

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

18. 11. 2010 6:32
Re: Vobyčejní lidé volí ratatuly

přesně, když se do toho vrazí pár vajec tak je to výborné ratatulečo. R^

0 0
možnosti
RH

Ubaram

14. 11. 2010 22:41
primo primo

Po sledování "Ano šéfe" kde Pohlreich kritizoval ten styl "vaření s hvězdami" se Prima rozhodla že z relativně sledovatelného Itala vařícího Italská jídla udělá přesně to "vaření s hvězdami". A kdyby to náhodou nestačilo, vylepšila to o pí... chci říct čápi s mákem a tu druhou hrůzou.

A tak to vypadalo nadějně...

0 0
možnosti
PT

BigpetBig

14. 11. 2010 22:15
hm

Zajimavá patla a ještě ty větve na každém pokrmu to vypadá jak kdyby to tam spadlo z nějakýho stromu co je poblíž. :-/

0 0
možnosti
BK7

bledy kanadan 7

18. 11. 2010 6:18
Re: hm

To je potravinovej dýzajn;-D

0 0
možnosti
JL

kumbál

14. 11. 2010 20:23
apropos

minulý týden jsem měl tohle jídlo v poměrně drahý francozský restauraci, pravda, poprvé v životě tak nemůžu srovnávat, ale rozhodně to nebyla rozblemacná šlichta - tohle mi spíš připomíná rusko, kde do rozblemcaný zeleniny dávaj skopové a chutná to teda luxusně, ačkoli je to dost mastný. To jídlo co jsem měl já bylo zapečený (křupavý pečivový okraje), a zelenina tam rozhodně byla cejtit, byl na tom kozí sýr a byla to lahůdka. Tohle od Chantal moc vábně nepůsobí

0 0
možnosti
JN

roedor

15. 11. 2010 8:16
Re: apropos

nic proti, ale asi jsi měl jiné jídlo, ratatouille je jenom zelenina. Jinak taky dávám přednost poněkud méně rozvařené verzi. Výborná je taky stejná směs zeleniny zapečená pod "omáčkou" z jogurtu a sýra feta:-)

0 0
možnosti
JL

kumbál

14. 11. 2010 20:18
bože

ta ženská je evidentně zmáchaná, a ten vyřvanej hlas, hnus. To je vidět že do toho leje to vínože sype jak duha... strašný

0 0
možnosti
N

nikotino

14. 11. 2010 18:01
Nic proti

ale vypadá to ve finále velice nevábně. Rv Zlatá naše bramboračkaV

0 0
možnosti
J

Jandik73

14. 11. 2010 18:58
Re: Nic proti

A nebo třená bábovka.

0 0
možnosti

sorgedoktor

14. 11. 2010 17:57
Rozblemataná varianta??

Jánse přestávájm   divit  Polívkovi, že vzal kramle

0 0
možnosti
J

Jandik73

14. 11. 2010 18:59
Re: Rozblemataná varianta??

Chantal, ještě jednou mi uděláš rozblemtanou ratatouille a končíš.

0 0
možnosti
OH

Lanolin

14. 11. 2010 16:52
paní autorko

Nejsem příznivce vaření ala Babica a kouknul jsem jen informativně na pár dílů, ale je snad pod vaši úroveň dělat si tak lacinou reklamu hned v perexu.

Kdybych chtěl být kritický, tak jeho zná jistě více lidí než vás.

A mimochodem, pokud jsem si všimnul v těch pár dílech vaření s Babicou, nebo v článcích s ním, tak on nemá to pošetilé nutkání stále někoho zesměšňovat či urážet. Fakt nejsem jeho fanoušek a nevařím podle něj, jen koukám a vidím, že ten pořad stále běží, takže si své diváky najde.

0 0
možnosti
N

nikotino

14. 11. 2010 18:04
Re: paní autorko

to víš, u nás jsou všichni šéfkuchaři co jim Babica nesahá ani po kotníky. Hezky si tady vyhoněj triko a jdou si umíchat vajíčka a ohřát hrachovku od Vitany;-D

0 0
možnosti
E

error404_is_back

14. 11. 2010 14:19
tak jsem si našel toho Babicu

On tomu fakt říká „ratatule“ ;-D http://archiv.nova.cz/multimedia/novinky/babicovy-dobroty-4-dil-rattatoile.html?s=0

Ještě by mě zajímalo, jestli ta teta co tam řiká „co to je ratatule, to jsem nikdy neslyšela“ si z něj dělá srandu kvůli té výslovnosti. Bohužel si myslím že ne. :-)

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato

19. dubna 2024

Brambory se obvykle sázejí podle nadmořské výšky a odrůdy od dubna do května. V novém pořadu...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu

21. dubna 2024

Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...

Oblíbený trik dvou druhů našich užovek? V ohrožení předvedou páchnoucí mrtvolu

20. dubna 2024

Žijí kolem nás, mnohdy o nich ani nevíme, přesto je příroda potřebuje a měli bychom za ně být rádi...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jako dítě miloval Bajaju. Dnes vyrábí zbraně a díky šermu žije v minulosti

19. dubna 2024

Na hradech a zámcích či ve filmech, jako je třeba pohádkový Bajaja, ho fascinovali šermíři, a tak...

Žádná mřížka ani pánev. Steak lze připravit přímo na rozpálených uhlících

23. dubna 2024

V pořadu Česko na grilu na Primě se objevila neobvyklá výzva. Připravit hovězí steak přímo v ohni....

Umí člověka rozpohybovat i vytáhnout z deprese. Vepříci, koně, psi i delfíni

23. dubna 2024

Nejenže jsou lidem věrnými souputníky. Zástupci živočišné říše jim mohou i vylepšit fyzické a...

Podzámecká zahrada v Kroměříži je plná energie a inspirace. I za deště

22. dubna 2024  10:42

Nemůžete zabloudit. Na spodní straně náměstí proběhnete mezi domy k zámku s právě opravovanou...

Liška byla nejlepším přítelem člověka, dřív než domestikoval psy, tvrdí studie

22. dubna 2024

Lidé kdysi patrně chovali lišky jako domácí mazlíčky dávno předtím, než se na scéně objevili...