Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Ratatouille připravené Chantal Poullain. Tak voní a chutná Středozemí

S pravým domácím zeleninovým ratatouille z jižní Francie má Babicovo „ratatule“ společné jen použití zeleniny. To už má k němu blíž obyčejné české lečo, také jídlo chudých. Obojí obsahuje jen suroviny ze zahrádky či ze dvorku, uvařené doměkka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

s(h)arka

já mám nejraději...

tuhle verzi a rozpatlaná tam nebyla..

http://www.csfd.cz/film/150988-ratatouille/

0/0
18.11.2010 15:58

Grandpasfuckteens

Vobyčejní lidé volí ratatuly

Jyrky Babici :-PR^

0/0
16.11.2010 14:52

Amanita phalloides erectus

Re: Vobyčejní lidé volí ratatuly

přesně, když se do toho vrazí pár vajec tak je to výborné ratatulečo. R^

0/0
18.11.2010 6:32

Ubaram

primo primo

Po sledování "Ano šéfe" kde Pohlreich kritizoval ten styl "vaření s hvězdami" se Prima rozhodla že z relativně sledovatelného Itala vařícího Italská jídla udělá přesně to "vaření s hvězdami". A kdyby to náhodou nestačilo, vylepšila to o pí... chci říct čápi s mákem a tu druhou hrůzou.

A tak to vypadalo nadějně...

0/0
14.11.2010 22:41

BigpetBig

hm

Zajimavá patla a ještě ty větve na každém pokrmu to vypadá jak kdyby to tam spadlo z nějakýho stromu co je poblíž. :-/

0/0
14.11.2010 22:15

bledy kanadan 7

Re: hm

To je potravinovej dýzajn;-D

0/0
18.11.2010 6:18

kumbál

apropos

minulý týden jsem měl tohle jídlo v poměrně drahý francozský restauraci, pravda, poprvé v životě tak nemůžu srovnávat, ale rozhodně to nebyla rozblemacná šlichta - tohle mi spíš připomíná rusko, kde do rozblemcaný zeleniny dávaj skopové a chutná to teda luxusně, ačkoli je to dost mastný. To jídlo co jsem měl já bylo zapečený (křupavý pečivový okraje), a zelenina tam rozhodně byla cejtit, byl na tom kozí sýr a byla to lahůdka. Tohle od Chantal moc vábně nepůsobí

0/0
14.11.2010 20:23

roedor

Re: apropos

nic proti, ale asi jsi měl jiné jídlo, ratatouille je jenom zelenina. Jinak taky dávám přednost poněkud méně rozvařené verzi. Výborná je taky stejná směs zeleniny zapečená pod "omáčkou" z jogurtu a sýra feta:-)

0/0
15.11.2010 8:16

mamina2

Re: apropos

Ale ona to vaří tak, jak se to vařilo v její opravdu francouzské rodině. Není to ukázka vaření v nóbl restauraci.

0/0
15.11.2010 10:30

kumbál

bože

ta ženská je evidentně zmáchaná, a ten vyřvanej hlas, hnus. To je vidět že do toho leje to vínože sype jak duha... strašný

0/0
14.11.2010 20:18

nikotino

Nic proti

ale vypadá to ve finále velice nevábně. Rv Zlatá naše bramboračkaV

0/0
14.11.2010 18:01

Jandik73

Re: Nic proti

A nebo třená bábovka.

0/0
14.11.2010 18:58

sorgedoktor

Rozblemataná varianta??

Jánse přestávájm   divit  Polívkovi, že vzal kramle

0/0
14.11.2010 17:57

Jandik73

Re: Rozblemataná varianta??

Chantal, ještě jednou mi uděláš rozblemtanou ratatouille a končíš.

0/0
14.11.2010 18:59

Lanolin

paní autorko

Nejsem příznivce vaření ala Babica a kouknul jsem jen informativně na pár dílů, ale je snad pod vaši úroveň dělat si tak lacinou reklamu hned v perexu.

Kdybych chtěl být kritický, tak jeho zná jistě více lidí než vás.

A mimochodem, pokud jsem si všimnul v těch pár dílech vaření s Babicou, nebo v článcích s ním, tak on nemá to pošetilé nutkání stále někoho zesměšňovat či urážet. Fakt nejsem jeho fanoušek a nevařím podle něj, jen koukám a vidím, že ten pořad stále běží, takže si své diváky najde.

0/0
14.11.2010 16:52

nikotino

Re: paní autorko

to víš, u nás jsou všichni šéfkuchaři co jim Babica nesahá ani po kotníky. Hezky si tady vyhoněj triko a jdou si umíchat vajíčka a ohřát hrachovku od Vitany;-D

0/0
14.11.2010 18:04

error404_is_back

tak jsem si našel toho Babicu

On tomu fakt říká „ratatule“ ;-D http://archiv.nova.cz/multimedia/novinky/babicovy-dobroty-4-dil-rattatoile.html?s=0

Ještě by mě zajímalo, jestli ta teta co tam řiká „co to je ratatule, to jsem nikdy neslyšela“ si z něj dělá srandu kvůli té výslovnosti. Bohužel si myslím že ne. :-)

0/0
14.11.2010 14:19

error404_is_back

Re: tak jsem si našel toho Babicu

teď jsem si všiml, že Nova ten název zprasila i v tom odkazu ;-D je tam napsáno „rattatoile“ R^

0/0
14.11.2010 14:20

mattonka

Re: tak jsem si našel toho Babicu

asi před dvěma týdny jsem si Babicu ze zvědavosti pustila... po "sterilizovaném hrášku" jsem ho zase vypnula :-P

0/0
15.11.2010 8:08

vovák

Re: tak jsem si našel toho Babicu

proč? Připadal vám málo sterilizovaný? ;-D

0/0
15.11.2010 17:58

Jandik73

Re: tak jsem si našel toho Babicu

Hrášek, sterilizovaný? Blázníte? Teď všichni Češi vaří zásadně z jednoduchých, základních, čerstvých surovin. Alespoň na netu.

0/0
16.11.2010 7:27

Haluzorium

Divne

Mne to prijde dost divne. Vim ze existuje tahle 'rozblemclejsi' varianta ratatouille, ale pak nechapu, proc restovat suroviny na vice panvich, kdyz to ve finale smicham a dusim do polomrtva.. U te 'krupavejsi' varianty, ktera se skoro nedusi, jenom smicha, podleje a necha odparit trochu stavy to restovani per partes smysl ma..

Vim ze co oblast to jina varianta pripravy ratatouille, ale prave tato prezentovana mi prijde uplne nesmyslna.

Vas nazor?

0/0
14.11.2010 11:38

roedor

Re: Divne

souhlas. Když jsem líná a nechce se mi zapatlat půlka kuchyně, tak ratatouille dělám v jednom kastrolu, stačí zeleninu postupně přidávat (podle toho, jak se která dlouho dělá) a výsledek kaši rozhodně nepřipomíná. 

0/0
15.11.2010 8:19

Haluzorium

Re: Divne

Heh, nemluve o dalsi veci: Jednotlive druhy se restuji zvlast, protoze kazdy druh potrebuje jinou delku restovani. Podle videa to ale restovala plusminus stejne a ve stejne chvili to pak hnacla do kastrolu ;)

Vite proc jsou (cest vyjimkam) muzi povazovani za lepsi kuchare? Protoze (pokud to umi) pouzivaji selsky rozum misto navodu a kucharek. A ted nechci aby to vypadalo, ze jsem nejaky sovinista nebo sexista. Proste je muzsky pristup vzhledem k charakteru dnesni gastronomie vhodnejsi. Jeste pred par desetiletimi to bylo naprosto obracene. Varilo se jinak.

0/0
15.11.2010 12:37

Venus_7

Re: Divne

No, tak jsem asi chlap...

0/0
15.11.2010 14:18

Venus_7

Re: Divne

Taky ho dělám v jednom hrnci a rajčata používám z konzervy (nemají šlupky a je to pohodlnější). Taky tam dávám trochu česneku. Každopádně výsledek vypadá vábněji než od Chantal. Nejlepší je k tomu jen bageta, omeleta by mně k tomu asi nechutnala, ale to je věc názoru. :-)

0/0
15.11.2010 14:17

Venus_7

Re: Divne

Možná tam ten česnek ani nedávám, už jsem to dlouho nevařila....:-)

0/0
15.11.2010 14:22

Venus_7

Re: Divne

Koukám, že na netu jsou recepty jak s česnekem, tak bez.

0/0
15.11.2010 14:27





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.