Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Amarounů z molekulární kuchyně se nenajíte, ale užijete si to

Při ochutnávce lahůdek z molekulární kuchyně dokonale pochopíte, co je to zážitková gastronomie, ačkoliv je to jen její zlomek. Poznávání známých chutí, schovaných v nečekaném hávu jiné konzistence, tvaru a často i barvy, je prostě nezapomenutelné. Na to sázejí šéfkuchaři, kteří je servírují mezi jednotlivými chody.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

lipl

Hmmm...

Ojebávka na tahání peněz ze snobíků.

0/0
28.11.2010 18:08

_xprim01_

"Umění"?

K čemu mi je, že kombinují želatinu s propasírovanou zeleninou?8-o

0/0
23.11.2010 0:31

Tomach

Re: "Umění"?

:-) He he, ja zas nevim "k cemu je" kdyz neco cmara na platno, nota bene neco co je jen zmet barev nepripominajici nic realneho.

A realneji - k cemu je ze v divadle po ste opakuji neco, kdyz to mohli nahrat poprve na video a pak uz to jenom poustet na platno?

K cemu nekdo vyrezava sochy z ledu, kdyz stejne za par dni  roztaji?

;-)

0/0
26.11.2010 4:51

Posel z Liptákova

Re: "Umění"?

Náhodou je to celkem efektní. Chuť na to sice nemam (jeden pokrm vypadá jako syrový vajíčko, druhej zase jako vypíchnutá oční bulva), ale dokážu si představit situace, kdy takový nápady obohatí stůl ;-)

0/0
26.11.2010 11:37

whitemagic

super už vím co určitě vynechám

ja si dám radši u babičky tu příšerně nezdravou a tučnou husu s bramborovým knedlem a zelím od obojího.Sice nebudu in , cool a jíny věci ale pěkně si zmastím hubu a nacpu bachor a ještě mi zbyde na věčeři a vyjde to na polovic;-D;-D;-D

0/0
22.11.2010 15:55

mattonka

Re: super už vím co určitě vynechám

R^;-D

0/0
23.11.2010 8:31

Tomach

Re: super už vím co určitě vynechám

No spis to vyjde na desetinu ci setinu nez na polovinu. ;-D

Nikdo Ti to nebere, ale jsou lidi co radi vyzkousi neco jineho, zajimaveho.

Zalezi na tom jakeho je kdo zalozeni. Nekdo ty prachy radsi da do navstevy bordelu, jinej je propije v hospode, dalsi prohraje v automatu, jinej zase da za takovyhle gurmansky zazitek a dalsi treba za vyhlidkovy let helikopterou.

Navsteva takovychto restauraci je spise zazitkem ve kterem je jidlo jen jedna z mnoha casti. Neni to vhodna volba pokud si chces jen "narvat pupek". Asi jako navsteva dobreho divadla s dobrou veceri a noci v dobrem hotelu versus skouknout film na TV doma pri uzirani studene pizzy a tepleho piva na prosezenem gauci. To druhe vyjde levnejs ale nekdy je fajn zkusit i tu prvni variantu ;-)

0/0
26.11.2010 4:41

CD ROM

Re: super už vím co určitě vynechám

Garantuji ti, že většina těch rádobygurmánů, vymetajících sushi bary a molekulární orgie, poctivou pečenou domácí husu, houskový knedlík a zelí vařené z hlávky, ne vyklopené ze sklenice, nebo vysypané z igelitu, v životě nejedla a jíst nebude. Nemají kde.:-);-)

0/0
26.11.2010 21:52

hrcprcsalala2

Re: super už vím co určitě vynechám

No jasně. A lesba je ženská, která ještě neokusila pořádnýho chlapa. ;-D

0/0
26.11.2010 22:23

CD ROM

Re: super už vím co určitě vynechám

Na tom něco bude. Sice mají plný huby řečí o splynutí duší a ženský něze, ale nakonec stejně skončí v posteli s pořádným připínákem.:-)

0/0
26.11.2010 22:47

Tomach

Re: super už vím co určitě vynechám

Michas spoustu veci dohromady. Sushi bar ma k molkularni kuchyni asi tak blizko jako ta husa. 

Jinak co se tyce te domaci husy s domacim knedlikem a domacim zelim - to je aplikovatelne na kazdeho rekneme mladsiho 20ti let, protoze to uz dneska opravdu dela (bouzel) malokdo. Pokud neberes poctivou husu z ceske restaurace. 

Ja jim to i to, a chutna mi skoro vsechno. Ceskou kuchyni mam rad, i kdyz s pribyvajicimi lety musim uznat ze ceska jidla jsou pomerne tezka a tucna/mastna - a co ve 20ti byla prima zranice uz ve 40ti pusobi tezce a hure stravitelne. Cimz nerikam ze to neni dobre, ale na to jist to kazdy den to take neni.

0/0
27.11.2010 6:35

vena.m

Vadí mi ta chemie ...

... vypadá to, že bez pořádných Éček tu molekulární kuchyni neuděláš .. a z blbýho nechutnýho masa dělat voňavé a dobré mi přijde už jako zhovadilost ... ale nechutnal jsem ...

0/0
22.11.2010 9:32

rizo3

Re: Vadí mi ta chemie ...

tam nepsali blbyho a nechutnyho, ale mene kvalitniho, napriklad maso z kravy je nizsi kvality nez z mladyho byka, asi takhle to mysleli, pokud to dokazou, proc ne

0/0
22.11.2010 10:09

hrcprcsalala

Re: Vadí mi ta chemie ...

Vono i to maso z mladýho býka může být v nejrůznějších kvalitách. Záleží, kde má ten který člověk nasazenou laťku. Drtivá většina steaků v českých restauracích je dělaná z masa, které je mizerné nebo alespoň na steak se vůbec nehodící, přestože to klidně může být mladý býk. 

0/0
22.11.2010 10:12

rizo3

Re: Vadí mi ta chemie ...

to maso je kvalitni ne mizerne, jeho problemem je to, ze neni vyzrale, kvalitou neni mysleno jestli se to na konkretni recept hodi nebo ne

0/0
22.11.2010 10:16

s(h)arka

a komu tím prospějete!!?

to i ten amaroun vypadal líp....

0/0
22.11.2010 8:52

matej.slanina

velice zajimavy vynalez

R^

0/0
22.11.2010 8:10

mlčanlivý boban

Môže to byť nesporne zaujímavé

len nesmiete mať alergie alebo problém s nejakým jedlom. Ono napríklad moja manželka sa po octe dusí, a ak by ju utajene nakrmili tým balzamikom, tak by molekulárna kuchyňa skončila na pohotovosti...

Nehovoriac o prípadoch, keď sa Vám nejaké jedlo vyslovene ekluje a oni vým ho podajú v inom háve. To sa potom to jedlo môže znovu ocitnúť v strede reštaurácie....:-P

0/0
22.11.2010 7:49

rizo3

Re: Môže to byť nesporne zaujímavé

tak pro takoveto lidi bude nejlepsi kdyz proste do takovych restauraci nebudou chodit, jednoduche

0/0
22.11.2010 8:28

hrcprcsalala

Re: Môže to byť nesporne zaujímavé

S alregií na ocet nemůžeš chodit pomalu do žádné restaurace.... :-P

0/0
22.11.2010 8:53

mlčanlivý boban

Re: Môže to byť nesporne zaujímavé

Pravda pravda, chodíme len do preverených podnikov, kde vieme že personál naozaj vyklopí, čo na tanieri je.

0/0
25.11.2010 14:54

Tomach

Re: Môže to byť nesporne zaujímavé

V podniku kde podobne veci pripravuji Vam radi a ochotne sdeli zda v tom co maji v menu neni neco na co je Vase manzelka alergicka. Ocet se dava do spousty jidel a ne vsude Vam to specificky oznami.

Jinak co se tyce toho "eklovniho". Molekularni kuchyne je o malych porcich. Neprinesou Vam plny talir nejake brecky kterou nechcete. Dostanete velmi male porce a s velkou pravdepodobnosti ani nepoznate z ceho ze to vlastne je, natoz jestli to je z neceho co se vam ekluje.

Samozrejme je mozne ze Vam to chutnat nebude, ale to by jste si nemohl nikdy dat nikde zadne nove jidlo, jen ta co Vam v detstvi vnutili a vite ze Vam chutnaji.

0/0
26.11.2010 5:21

lutrysek

zbytecnost

zase jedna uplne zbytecna vec. clovek se z toho nenaji. proste nekdo prisel na to jak si vydelat na zbytecnosti pro "bohate". nezavidim, proste na to maji tak si muzou doprat, ale osobne si dam radsi normalni rizek nez gelatinovou kulicku. a chemie to neni, vylisek z ovoce ci zeleniny, smichany s gelatinou neni nic chemickeho. kdyz to teda nebudou dobarvovat.

0/0
22.11.2010 7:32

petless_pes

Re: zbytecnost

Ty budeš asi hóóóóódně vélký odporník. A ještě bez špetky vtipu. ;-D

0/0
22.11.2010 8:17

hrcprcsalala

Re: zbytecnost

A on někdo píše nebo tvrdí, že se toho máš najíst? 8-o Ty jíš jenom věci, kterých se najíš? 8-o

0/0
22.11.2010 8:54

Tomach

Re: zbytecnost

Jeste ze tak. Ja MILUJU zbytecne veci. As ijsem uchyl :-P

Je uplne zbytecne kamkoliv jezdit na dovolenou - staci se na to podivat v TV. I kdyz, TV je zbytecna, lidi maj makat a ne se valet na sedacce a cumet na TV. Ale pockat, sedacka je uplne zbytecna, staci sedet v baraku na zemi. A vlastne, na co barak , lidstvo zilo sesitky tisic let bez baraku.....

0/0
26.11.2010 5:08

HudsonStan

Chemie

I kdybyste to nazvali atomová kuchyně, tak to nebude nic jiného než potravinářská chemie. Xantanu zdar. Rv

0/0
22.11.2010 6:03

wycleff

Re: Chemie

Ano, samá chemie, proto se většina ze zmiňovaných méně známých surovin dá koupit ve zdravé výživě... nechápu proč to vůbec čtete, když vás to nezajímá, pokud chcete pořádnou chemii, skočte si do sámošky třeba pro krásňoučké španělské rajčátka v akci:)

0/0
22.11.2010 7:33

seveřanka jižní

Re: Chemie

Také bych řekla spíše chemie než gastronomie, ale míněno po stránce procesu, způsobu přípravy. prostě se to rozchází s mojí představou příjemné gastronomie, nicméně jsem pro to, vyzkoušet ledaccos, klidně i toto, s výjimkou olivového kousku. :)  Představa klasicky připraveného pokrmu mi je libější než útvaru vyrobeného za použití injekčních stříkaček a tekutého dusíku, ale želatinu skutečně můžu na sladko i na slano, takže i když mě to neláká, ve skutečnosti bych si možná dost pochutnala :) Přijde mi, že na to přišel kuchař, který už jako dítko míval doma Malého chemika a už ho nebavilo dělat svíčkovou nebo Gordon Blue :-)  Mimochodem, my doma měli Malého optika ;-)

0/0
25.11.2010 3:54

kabalenka

Re: Chemie

ano, ano, s tím souhlasím. Asi chtěl dělat chemika, ale doma řekli:ne, budeš kuchař. Na blbnutí fajn, ale kdo to pak bude jíst? Leda že se pak řídit radou: A za stálého míchání vyléváme do záchodové mísy.

0/0
25.11.2010 12:55

seveřanka jižní

Re: Chemie

No tak je řada věcí, které mají úzkou, specifickou klientelu, ale mají. Takže proto, že nejsem cílovka, zatracovat nic nebudu. Koneckonců Sádlo Máslo také občasně upřednostím v kuchyni, nicméně v erotice nikoliv, ale z ero shopů a soukromí cizích ložnic bych ho jiným nevyměcovala :)) 

0/0
26.11.2010 21:41

seveřanka jižní

Re: Chemie

A čistě přízemně, není nad pořádnou flákotku, francouzské brambory a podobně R^

0/0
25.11.2010 3:56





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.