- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Na Slovensku sa ešte vrch potiera čokoládou, viď http://www.pralinka.sk/images/gallery/102.jpg
A kto si netrúfa krájať lístkové cesto, ktorým sa krémeš hore prikrýva (je to ozaj makačka a väčšinou sa vám krém stlačí, čokoláda popraská a už to nevyzerá vábne), tak môže lístkové cesto navrchu nahradiť BeBe keksami..
Na Vianoce som krémeš robila doma prvý krát v živote a musím povedať, že zmizol ako prvý. Naj koláčik :)) Somsi narobila chute
Hm, babicky z Prajzske by se smaly, kremsnity delaly detem uz davno a ty, ktere byly kucharky to spolu se strudlem umely skvele. No moje dcera dostala chut, tak udelame domaci listove testo a budou i ty strudly :)
jj, tak tak
"my" děláme něco velmi podobného, jmenuje se to medová kremeška a tam se užívá Zlatý klas, který se dá žel koupit pouze na Slovensku - je to něco jako vanilkový pudink, ale (sorry) lepší. A přitom je to výrobek Dr. Oetker.
Tuhle oblast na cestovani i kulinarske zazitky proste miluju :) tady je par receptiku, co jsem si privezla ze svych cest po Balkanu :)
Čevapi z Bosny - http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1490
Srbska pleskavica - http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1649
A k tomu nesmi chybet typicky balkansky chleb Lepenje - http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1491
dobrou chut :)