Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Horký test nejnovější Italovy kuchařky. Je v ní vtipný, hravý a poetický

Jak by vypadala praxe s vařícím Italem Emanuelem u vás v kuchyni? Otestovali jsme jeho novou kuchařku a zjistili jsme, že je na papíře stejně hravý jako na obrazovce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Franta Jetel jr.

S tou bazalkou si říkám

jestli to autorka myslí vážně nebo ne;-D[>-]

0/0
25.11.2010 17:57

Kurt21

Re: S tou bazalkou si říkám

To je jasnej chyták - taková kontrola, jestli čtenář dočetl článek do konce. ;-)

0/0
28.11.2010 10:24

kubiiiceek

babica = prodavač lyží

zato Babica RvRvRvRv;-D;-D;-D

0/0
25.11.2010 17:36

Jean-Luc Picard

Re: babica = prodavač lyží

když nemáte nic k věci, tak raději nepište. V článku přeci nikdo nesrovnává Emanuela a Babicu.

Já ho již také dávno nesleduji, ale asi ho sleduje dost lidí, že ho ještě nezrušili.

0/0
26.11.2010 18:29

ODSCSSD 5

Tak sem si precetl clanek cely...

a rikam si jestli Emanuel nebude muset vydat jeste jednu kucharku "pro zeny" ;-D;-D;-D

0/0
25.11.2010 12:26

Franta Jetel jr.

Re: Tak sem si precetl clanek cely...

;-D;-DR^[>-]

0/0
28.11.2010 11:25

ODSCSSD 5

Bazalka...

no podle me se totiz ta bazalka dava na pizzu az nakonec... a vubec se nedava do trouby...  a proboha co tam dela ta cibule? To tam v tom receptu opravdu byla u Margherity cibule ???? to se mi nechce verit

0/0
25.11.2010 12:21

Dluhoslavův účetní

Re: Bazalka...

R^

0/0
25.11.2010 12:59

mattoni_uz_neni

Re: Bazalka...

taky mě to trochu zarazilo, ale třeba si to autorka doladila podle sebe a své chuti...

0/0
25.11.2010 15:04

Kurt21

Re: Bazalka...

V tom případě mají špatně popisek. Na obrázku totiž není Margherita, nýbrž Margherita s cibulí, či lépe prostě "Cibulová pizza ala Margherita".

0/0
28.11.2010 10:26

Kurt21

Re: Bazalka...

Ech, tak ani jedno - ona je na obrázku opravdu "Pizza al tonno".

0/0
28.11.2010 10:31

Venus_7

No nevim....

Ta fotka na konci článku vpravo - takhle tedy margherita nevypadá... není to spíš ta tuňáková pizza?

0/0
25.11.2010 12:00

twoflower

...

To s tou bazalkou nemyslí paní Černá vážně, že ne?

0/0
25.11.2010 11:45

Man of mystery

jo

A nahodou na internetu ty recepty nejsou i s tim jak je dela ?:)

0/0
25.11.2010 11:07

pefben2

Jsou i důležitější věci

Ftipný, hravá, poetický, .... Možná. Ale jíst se to nedá....;-DRv

0/0
25.11.2010 10:53

Man of mystery

Re: Jsou i důležitější věci

Rekni mi , jestli alespon jeden z tvych pubertalnich pratel by se tomu co si napsal zasmal? Pochybuju

0/0
25.11.2010 11:06

Phantom2005

Já používám ...

... na pizzu jeho recept z pořadu, ve kterém připravoval ještě slanou bábovku. Na půl kila hladké mouky dám půl kostky droždí, 1-2 lžičky soli (já radši méně slanou, rodina slanější :-/), cca 150ml vlažné vody a 2 lžíce olivového oleje. Zpracovávám hnětačem, pokud je potřeba, tak přidávám vodu po lžících. Těsto musí být hodně tuhé, skoro "gumové".

Ten dvanáctihodinový odpočinek je potom pro těsto klíčový, i v chladu pěkně prokyne a proleží se. Z půl kila mouky jsou dvě pizzy (dva plechy), jedna pizza pro dva.

V zásadě mi stačí maximálně 30 minut k večeru na přípravu těsta a druhý den před polednem těsto přetvaruji na placky a peču. Trouba plyn, předehřátá na 180°, doba pečení do 20ti minut.

0/0
25.11.2010 9:34

Labaro

Re: Já používám ...

Zkuste dát troubu na maximum a péct jenom 12 - 13 minut. Tako se bude jednat spíš o tzv. americkou piyyu, v podstatě slaný koláč. Těsto musí být samožřejmě hodně tenké.

0/0
25.11.2010 15:08

prof. RSDr. Ignác Pytel, CSc.

Re: Já používám ...

Určitě, dejte troubu na max. co to jde a pečte kratší dobu. Profi pizza pece mají 350°C.

0/0
25.11.2010 17:37

Phantom2005

Re: Já používám ...

Díky za radu, zkusím.

0/0
26.11.2010 9:09

culka

Že je Ital,

ještě neznamená, že musí mluvit v holých větách... a dneska se kuchařky obecně píší tak, aby bavily a přitahovaly! A smažená strouhanka - tuším pangrattato - je autentická a celkem rozšířená ingredience. Ne všichni Češi považují "italskou" kuchyni servírovanou v místních podnicích za pravou. Tak nás neurážejte.

0/0
25.11.2010 8:49

istvan kada

Re: Že je Ital,

Paní Černá ( autorka článku ) se v posledním odstavci ptá, jak to ten "ital" dělá, že má bazalku vždy tak svěží, zatímco ona jí má po pečení pečenou. ;-D

To bude nejspíš paní novinářko tím, že ji tam dává až po upečení pizzy. ;-)

0/0
25.11.2010 9:42

Dluhoslavův účetní

Re: Že je Ital,

;-DR^

0/0
25.11.2010 11:15





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.