Diskuze

Na kvalitním extra panenském olivovém oleji nesmažte. Vyhazujete peníze

Televizní kuchaři zacházejí s extra panenským olivovým olejem, jakoby vlastnili olivové plantáže. Experiment vědců z Kalifornské univerzity ale ukázal, že tepelnou úpravou se dokonale smazaly chuťové rozdíly mezi drahým extra panenským a levným olivovým olejem. Oba po tepelné úpravě chutnaly stejně "smaženě".
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H2

honza2007

23. 2. 2011 8:51
arašídový olej

kupuji u nás nejvíce :-/:-/ Autor by neměl jen překládat, ale také uvažovat ;-O

0 0
možnosti
S

semafor

22. 12. 2010 9:17
Smažím

jen na sádle.

0 0
možnosti
Y

yyj

11. 12. 2010 22:29
Smažte !!!!! Nemyslím ve fritéze, ale...

Cokoli smaženého na extra virgin olio oil je daleko chutnější, než na čemkoli jiném.

Mám letité zkušenosti. Nevím zda EVOO který pravidelně kupuji v akcích, je zrovna nejkvalitnější, ale je deklarován jako EVOO. Používám rozprašovač oleje při grilování.

Používám také sádlo, které sám doma  škvařím a dle Testu docela kvalitní máslo.

Ale i obyčejné topinky na EVOO jsou fantastické. Samotné i pod tatarák !!

Kašlete na vědce!!!!, v akci 1 l EVOO za cca 100-130,-Kč (většinou 0,5-0,7 l) stojí za ochutnání.

0 0
možnosti
EK

Deleter

11. 12. 2010 22:53
Re: Smažte !!!!! Nemyslím ve fritéze, ale...

Nu, a jestlipak víte, proč se lisuje za studena? Nevíte. Ale to vám zjevně nevadí. Výrobcům taky nevadí, že vyhazujete peníze do wc, tak je vše v pořádku.

0 0
možnosti
SB

KOMON

11. 12. 2010 21:07
A co karcinogení látky vzniklé z připáleného virgin oleje?

Vzhledem k tomu, že obsahuje množství vitamínu enzymů arom.látek se v něm při přepalování může vytvářet spousta karcinogeních látek...u toho za tepla z pokrutiny by to nemělo být tak strašné.

0 0
možnosti
M

mafra_fan

11. 12. 2010 9:07
obdobně důležitý a objevný článek jako

"Jak utírat správně prach";-D;-DR^

0 0
možnosti
O

oprudil19

11. 12. 2010 8:28
není nad indulonu ,

upečete , usmažíte , uvaříte !!

0 0
možnosti
Y

yyj

11. 12. 2010 22:33
není nad indulonu ,

Smažení topinek na induloně spojené s jejich jedením je výborné před milováním se s nymfožínkou.

0 0
možnosti
D

Diskutující3

11. 12. 2010 3:04
Nejlepší je vepřové sádlo.

0 0
možnosti
M

mafra_fan

11. 12. 2010 7:47
Re: Nejlepší je vepřové sádlo.

s tím ale nebude Diazepamová souhlasit;-D

0 0
možnosti
S

Syryn

10. 12. 2010 22:56
WOW

..to vi snad kazdy,kdo vari...

0 0
možnosti
TN

HeTomCat

10. 12. 2010 22:09
Je to blbost.

Když opečete, usmažíte ... na pánvi jídlo na kvalitním extra panenském oleji a jakémkoli jiném, výsledná chu´ť je jiná. A když zakápnete třeba horké těstoviny s omáčkou, čerstvě naservírovaníé na stole, studeným olejem, ten celé jídlo zkazí. Samozřejmě, neměl by se olej přepalovat, ale o tom článek moc není... opět zavádějící informace

0 0
možnosti
B

buzzzzzz

10. 12. 2010 21:55
dobra informace

ale jak se do toho pripletli kalifornsti "vedci;-D?"

0 0
možnosti
JJ

Muci-Pucinek-v3.0

11. 12. 2010 16:40
Re: dobra informace

To je novodobá verze "soudruhů z NDR"

0 0
možnosti