Diskuze

Deset geniálních triků pro dokonalé vánoční pečení

Cukroví při troše snahy zvládne upéct každý. Jak to ale udělat, aby se o ně hosté prali? Pro rady a zajímavé recepty jsme zašli do kulinářského ateliéru Appetito, kde nám svoje fígle prozradila "profesorka" umělecké cukrařiny Mirka van Gils Slavíková.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
_

_Zuzka

21. 12. 2010 17:51
Vanilka nebo vanilin?

Myslím, že v článku mělo být "místo vanilinového cukru použijte vanilkový lusk". Jinak to totiž nedává smysl. Pokud si koupíte cukr se skutečnou vanilkou, tak není nikdy horší než smíchat cukr s vanilkou, je to totéž. :-) Pokud si ovšem koupíte vanilínový cukr, tak to už rozdíl je.

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

21. 12. 2010 8:25
***

Když jsem byl malý, byl jsem geniální.

0 0
možnosti
T

tomas_tod

19. 12. 2010 11:51
Děkuji za geniální radu,

nemám rád rozinky a bez této geniální rady bych mě opravdu, ale opravdu nenapadlo, že si můžu udělat vánočku bez rozinek nebo rozinky za něco vyměnit.... Jsem rád, že čtu křišťálový Idnes, kde se každý den dozvím spoustu nových, zajímavých informací, jako že když si vanilkovou chuť a vůni, tak mám použít vanilku a ne nějaký předražený sáček s navoněným cukrem, který vanilku neviděl ani z rychlíku (s výjimkou snad jednoho produktu, který ale pro změnu nejde nikde sehnat :-)))))

0 0
možnosti
APE

Amanita phalloides erectus

21. 12. 2010 8:26
Re: Děkuji za geniální radu,

dělal se test aby odborníci poznali rozdíl mezi umělým vanilínem a vanilkou, nepoznali rozdíl.

0 0
možnosti
W

webspy

18. 12. 2010 15:16
.

Jsem chlap a je mi 21 a tohle mi jako "geniální" triky opravdu nepřijdou -- základní věci o pečení Rv

0 0
možnosti
JN

Ghort

17. 12. 2010 14:42
4659713

0 0
možnosti
MM

marycka magdonova

16. 12. 2010 12:14
Kacířský názor....

Když jsem uviděla fotku oné paní typu Halina, místo receptů jsem si pro jistotu zamluvila letenku k moři...:-)

0 0
možnosti
DW

bezmoc

15. 12. 2010 14:17
geniální triky

Pečlivě jsem přečetla a jenom se chci zeptat jako "zkušená"hospodyňka, jak vypadá 100g vajec - viz recept na citronové pečivo?

0 0
možnosti
_

_Zuzka

21. 12. 2010 17:46
Re: geniální triky

Normálně vážíš rozbitá vajíčka, až jich je 100 g a zbytek vyliješ. :-)

0 0
možnosti
K

Kydka

15. 12. 2010 14:09
Citronové sušenky

Nezkusili jste někdo ty sušenky? Podle obrázku to vypadá na vykrajované těsto, ale v popisu je stříkané. Jak to teda je? Bych to i zkusila, ale nemám to čím nastříkat, tak abych to nemusela vyhodit :-)

0 0
možnosti
MC

tehla

18. 12. 2010 18:09
Re: Citronové sušenky

tenhle recept je vhodný jen a pouze pro nastříkání... pokud tedy nebudete mít čím těsto čím nastříkat, bude nutné jej vyhodit... na druhou stranu - na té fotce se stoprocentně jedná o vykrajované sušenky... ;-D

0 0
možnosti
:

:::.Radin

15. 12. 2010 12:15
kdo poradí

jak pořádně a hlavně dobře rozpustit čokoládu aby měla nějakou použitelnou konzistenci pro polévání, namáčení? Díky ;-)

0 0
možnosti
MH

666

15. 12. 2010 12:19
Re: kdo poradí

Ve vodní lázni a troškou másla jste zkoušela?

0 0
možnosti
MH

666

15. 12. 2010 12:00
Díky

a teď ty geniální rady, prosím...:-)

0 0
možnosti