Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Svíčková podle Kuchařky pro dceru nadchla geniální jednoduchostí

Maso nepotřebuje dosáhnout bodu varu vody, aby se uvařilo nebo upeklo. Nižší teplota kupodivu masu prospívá natolik, že je nakonec mnohem měkčí a šťavnatější, než si umíte představit, tvrdí Jana Zatloukalová, autorka Kuchařky pro dceru v receptu na svíčkovou. Tak jsme ho vyzkoušeli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

JPAG

1. 1. 2011 14:50
Hnus

Tak jsem to vyzkoušel. Kližka, dle receptu 6 hodin na 100st.. Kupodivu zelenina celkem tvrdá a pěkně nasmrádlá tukem z klížky. Po rozmixování hrudky, tak cedník a jedu. Celkově to smrdí vývarem, chuťově to omáčku k svíčkové nepřipomíná ani omylem.

Za pokus to stálo, už jsem dvě kila pro... i hůře a postít se na nový rok taky není špatné.

Takže pokud nejsem idiot já a nějak jsem to nepoondil, tak ten recept není úplně košér a moc ho nedoporučuji.

S pozdravem Pagáč Jaromír

0 0
možnosti
HD

opportunity

1. 1. 2011 20:08
Re: Hnus

Proč to děláš? Copak nevíš, že zdejší redaktorky vidí kuchyň jenom v časopise o stylu v bydlení?

0 0
možnosti
JP

Ludmila P

30. 12. 2010 10:20
Vařit a vařit ...

Myslím si, že umím vařit celkem dobře, ale nikdy bych si netroufla napsat, že svíčková je jednoduché jídlo. Na druhou stranu skoro každé jídlo se dá dělat buď poctivě, nebo šizeně. Uvedený recept je šizená varianta, ale ruku na srdce: pro začínající kuchařku je to povzbuzení, aby si vyzkoušela něco normálně uvařit a nejen ohřívat balená jídla v mikrovlnce. Třeba se časem začne zajímat, jak se to dá udělat lépe. ;-);-)

0 0
možnosti
HD

opportunity

1. 1. 2011 20:10
Re: Vařit a vařit ...

Svíčková je jednoduchá pro někoho, kdo ji vaří roky. Za ta léta, co vařím (svíčkovou tak co 2 měsíce, přece jenom běžně vařím lehká jídla), mi už složitá fakt nepřipadá.

0 0
možnosti
KK

Moustache

30. 12. 2010 9:44
klizka

Klizka patri do gulase, do svickove patri z logiky veci svickova. V tomto pripade se nejdena o svickovou, ale o klizkovou. Kdyz budu delat svestkovy kolac a dam do nej misto svestek merunky, tak tomu taky nerikam svestkovy kolac...

0 0
možnosti
FD

FastDriver

30. 12. 2010 12:33
Re: klizka

R^

0 0
možnosti
ZNVB

Zůstaň nad věcí, baby

29. 12. 2010 18:46
ježišmarja, co to je?

tak nedělám svíčkovou, nebo aspoň  -nehraju si na vaření svířkový, když svíčkovou nemám, ne!

A né že machruju, jak je svíčková simply jídlo, když pak prdnu kus kližky do hrnce k zelenině a podusim to! To si snad děláte srandu!!!

To na té fotce je svíčková ta možná z králika, ty vado :-))

HRŮŮZA!!

ty kližky :-O To i jáá-jako takový amatérský kuchtík poznám svíčkovou od kližky. 8-oto je hodně blbej vtip, tohleto Rv

0 0
možnosti
JC

Vileric

30. 12. 2010 6:21
Re: ježišmarja, co to je?

Zůstaň nad věcí, baby   ;-)

0 0
možnosti
A

AVyellow

29. 12. 2010 16:27
??

Presne o takovych mluvi Pohlreich i Vanek, tihle radoby "kuchari" kazi ceskou kuchyni, ktera je vyborna.. ale kazdej vi, ze svickova z mrazeny zeleniny a z klizky neni svickova, ale obycejnej, hospodskej blaf.... Ten clanek me tak vytocil! A zkazil chut k jidlu....

0 0
možnosti
A

AVyellow

29. 12. 2010 16:26
klizka na smetane zni spravny nazev

Co to je za blbost? klizku?? fuuuj, to bych v zivote nepozrela... a ne nadarmo se ten pokrm jmenuje SVICKOVA na smetane..... Boze, dalsi Babica v sukni vydal kucharku a bude se tady ohanet kucharskym "umem"..... Hnus!

0 0
možnosti
JN

dogi1

27. 12. 2010 4:11
Tak si myslím,

že se tady vyskytla velká přehršel chytráků. Byť se kolem plotny točím už cca 25 let, tak si myslím, že každý recept, který přivede nové lidi k tomuto veskrze bohulibému koníčku, je dobrý. Já osobně třeba dělám celou řadu gulášů, ale čas od času si střihnu gulášek z jednoho hrnce, kde se vrazí vše do kupy, zakryje alobalem a dvě hoďky si toho nevšimnete. A ještě k té svíčkové z pravé svíčkové, jak tu leckdo zmínil: Ono dělat jídlo z velmi kvalitních surovin umí každý Polreich. Vždy jsem ale obdivoval naše babičky, které dokázaly udělat z ničeho dobrůtku. V tom je to pravé umění. A ten zveřejněný recept na svíčkovou je právě o tom. A pokud to někdo nezkusí, tak nechápu, jak jiného může označit za barbara.

0 0
možnosti
JC

Cikánek

27. 12. 2010 8:04
Re: Tak si myslím,

R^

0 0
možnosti
AP

brej den, pánové

27. 12. 2010 0:17
Knihu napsal

Babica? ;-D

0 0
možnosti
HJ

Šuša

26. 12. 2010 20:02
Brrr

Svíčkovou z kližky a s omáčkou z mixeru udělá leda barbar.;-€

0 0
možnosti
JC

Cikánek

27. 12. 2010 8:07
Re: Brrr

A proč ? Schválně to někdy zkuste ! Taky zeleninu mixuji. Zůstane tam veškerá vláknina oproti tomu, když zeleninu pasírujeme přes síto. A ta kližka ? Proč ne. Je to velmi dobré maso, šťavnaté a rychle změkne. Když prošpikuji hovězí kýtu špekem, tak je to podobné jako vámi opovrhovaná kližka. :-P

0 0
možnosti
E

Esolopa

26. 12. 2010 18:45
Kupované knedlíky

to je barbarství, hloupost a lenost. Na to se nedá ani koukat natož to jíst. Rv

0 0
možnosti
JC

Cikánek

27. 12. 2010 8:09
Re: Kupované knedlíky

Souhlasím ! Asi 80 % kupovaných knedlíků je téměř nepoživatelných ! Hlavně jsou velice ošizené - poměr 1 vajíčko na 5 kilo mouky....!!! A vesměs je výrobci uměle dobarvují... FUJ ! ;-€

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Gorilák Kisumu se v pražské zoo činí. Narodil se mu letos už druhý potomek

12. dubna 2024  6:45,  aktualizováno  15:13

V pražské zoologické zahradě se v noci na pátek narodilo mládě gorily nížinné. Jeho matkou je...

Podkroví se v létě může proměnit v peklo. Jak udržet snesitelnou teplotu

15. dubna 2024

Podkroví nabízí nevšední prostor, kde může být velmi příjemné trávit čas. Někteří mají pod střechou...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Psí parazit míří z teplých krajů do střední Evropy. Srdeční červ je tu

11. dubna 2024

Migrace a nové druhy komárů, změna klimatu, ale také častější cestování se psy do zahraničí – to...

Vybírejte nejroztomilejší dubnové kočky a psy. Rozdělí si krmivo za 10 tisíc

2. dubna 2024  7:02,  aktualizováno  15.4 9:14

Hlasování v dubnovém kole čtenářské fotografické soutěže o nejroztomilejší psy a kočky je tu....

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Venkovská zahrada, kde se moderní s respektem snoubí s kouzlem starých časů

16. dubna 2024

Zrekonstruujte starý dům na venkově ruku v ruce se starou zahradou tak, abyste zachovali jejich...

Senoseče letos budou zřejmě dřív. Ochránci srnčat se bojí zmařených životů

18. dubna 2024

Vzhledem k tomu, že letošní zemědělský rok začal dříve, předpokládá se, že i senoseč přijde v...

Potěšte se kvetoucími keři. Vybírejte, který by se hodil na vaši zahradu

18. dubna 2024

Není nic krásnějšího, než se projít zahradou nebo parkem, ve kterých na jaře kvetou květiny a keře....

Hlavonožci jsou velmi inteligentní, mají výbornou paměť a učí se, říká zooložka

17. dubna 2024

Premium Chobotnice, sépie, olihně či obří krakatice. Ti všichni patří mezi hlavonožce. Jejich život je pro...

Kocoura jí přejelo auto, naklonovali jí dva stejné. Povahu zaručenou nemá

17. dubna 2024

Premium Za naklonování kočičího mazlíčka, o kterého přišla v jeho pouhých pěti letech, zaplatila Kanaďanka...