Diskuze

Svíčková podle Kuchařky pro dceru nadchla geniální jednoduchostí

Maso nepotřebuje dosáhnout bodu varu vody, aby se uvařilo nebo upeklo. Nižší teplota kupodivu masu prospívá natolik, že je nakonec mnohem měkčí a šťavnatější, než si umíte představit, tvrdí Jana Zatloukalová, autorka Kuchařky pro dceru v receptu na svíčkovou. Tak jsme ho vyzkoušeli.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

JPAG

1. 1. 2011 14:50
Hnus

Tak jsem to vyzkoušel. Kližka, dle receptu 6 hodin na 100st.. Kupodivu zelenina celkem tvrdá a pěkně nasmrádlá tukem z klížky. Po rozmixování hrudky, tak cedník a jedu. Celkově to smrdí vývarem, chuťově to omáčku k svíčkové nepřipomíná ani omylem.

Za pokus to stálo, už jsem dvě kila pro... i hůře a postít se na nový rok taky není špatné.

Takže pokud nejsem idiot já a nějak jsem to nepoondil, tak ten recept není úplně košér a moc ho nedoporučuji.

S pozdravem Pagáč Jaromír

0 0
možnosti

opportunity

1. 1. 2011 20:08
Re: Hnus

Proč to děláš? Copak nevíš, že zdejší redaktorky vidí kuchyň jenom v časopise o stylu v bydlení?

0 0
možnosti

Ludmila P

30. 12. 2010 10:20
Vařit a vařit ...

Myslím si, že umím vařit celkem dobře, ale nikdy bych si netroufla napsat, že svíčková je jednoduché jídlo. Na druhou stranu skoro každé jídlo se dá dělat buď poctivě, nebo šizeně. Uvedený recept je šizená varianta, ale ruku na srdce: pro začínající kuchařku je to povzbuzení, aby si vyzkoušela něco normálně uvařit a nejen ohřívat balená jídla v mikrovlnce. Třeba se časem začne zajímat, jak se to dá udělat lépe. ;-);-)

0 0
možnosti

opportunity

1. 1. 2011 20:10
Re: Vařit a vařit ...

Svíčková je jednoduchá pro někoho, kdo ji vaří roky. Za ta léta, co vařím (svíčkovou tak co 2 měsíce, přece jenom běžně vařím lehká jídla), mi už složitá fakt nepřipadá.

0 0
možnosti

Moustache

30. 12. 2010 9:44
klizka

Klizka patri do gulase, do svickove patri z logiky veci svickova. V tomto pripade se nejdena o svickovou, ale o klizkovou. Kdyz budu delat svestkovy kolac a dam do nej misto svestek merunky, tak tomu taky nerikam svestkovy kolac...

0 0
možnosti

FastDriver

30. 12. 2010 12:33
Re: klizka

R^

0 0
možnosti

Zůstaň nad věcí, baby

29. 12. 2010 18:46
ježišmarja, co to je?

tak nedělám svíčkovou, nebo aspoň  -nehraju si na vaření svířkový, když svíčkovou nemám, ne!

A né že machruju, jak je svíčková simply jídlo, když pak prdnu kus kližky do hrnce k zelenině a podusim to! To si snad děláte srandu!!!

To na té fotce je svíčková ta možná z králika, ty vado :-))

HRŮŮZA!!

ty kližky :-O To i jáá-jako takový amatérský kuchtík poznám svíčkovou od kližky. 8-oto je hodně blbej vtip, tohleto Rv

0 0
možnosti

Vileric

30. 12. 2010 6:21
Re: ježišmarja, co to je?

Zůstaň nad věcí, baby   ;-)

0 0
možnosti

AVyellow

29. 12. 2010 16:27
??

Presne o takovych mluvi Pohlreich i Vanek, tihle radoby "kuchari" kazi ceskou kuchyni, ktera je vyborna.. ale kazdej vi, ze svickova z mrazeny zeleniny a z klizky neni svickova, ale obycejnej, hospodskej blaf.... Ten clanek me tak vytocil! A zkazil chut k jidlu....

0 0
možnosti

AVyellow

29. 12. 2010 16:26
klizka na smetane zni spravny nazev

Co to je za blbost? klizku?? fuuuj, to bych v zivote nepozrela... a ne nadarmo se ten pokrm jmenuje SVICKOVA na smetane..... Boze, dalsi Babica v sukni vydal kucharku a bude se tady ohanet kucharskym "umem"..... Hnus!

0 0
možnosti

dogi1

27. 12. 2010 4:11
Tak si myslím,

že se tady vyskytla velká přehršel chytráků. Byť se kolem plotny točím už cca 25 let, tak si myslím, že každý recept, který přivede nové lidi k tomuto veskrze bohulibému koníčku, je dobrý. Já osobně třeba dělám celou řadu gulášů, ale čas od času si střihnu gulášek z jednoho hrnce, kde se vrazí vše do kupy, zakryje alobalem a dvě hoďky si toho nevšimnete. A ještě k té svíčkové z pravé svíčkové, jak tu leckdo zmínil: Ono dělat jídlo z velmi kvalitních surovin umí každý Polreich. Vždy jsem ale obdivoval naše babičky, které dokázaly udělat z ničeho dobrůtku. V tom je to pravé umění. A ten zveřejněný recept na svíčkovou je právě o tom. A pokud to někdo nezkusí, tak nechápu, jak jiného může označit za barbara.

0 0
možnosti

Cikánek

27. 12. 2010 8:04
Re: Tak si myslím,

R^

0 0
možnosti

brej den, pánové

27. 12. 2010 0:17
Knihu napsal

Babica? ;-D

0 0
možnosti

Šuša

26. 12. 2010 20:02
Brrr

Svíčkovou z kližky a s omáčkou z mixeru udělá leda barbar.;-€

0 0
možnosti

Cikánek

27. 12. 2010 8:07
Re: Brrr

A proč ? Schválně to někdy zkuste ! Taky zeleninu mixuji. Zůstane tam veškerá vláknina oproti tomu, když zeleninu pasírujeme přes síto. A ta kližka ? Proč ne. Je to velmi dobré maso, šťavnaté a rychle změkne. Když prošpikuji hovězí kýtu špekem, tak je to podobné jako vámi opovrhovaná kližka. :-P

0 0
možnosti

Esolopa

26. 12. 2010 18:45
Kupované knedlíky

to je barbarství, hloupost a lenost. Na to se nedá ani koukat natož to jíst. Rv

0 0
možnosti

Cikánek

27. 12. 2010 8:09
Re: Kupované knedlíky

Souhlasím ! Asi 80 % kupovaných knedlíků je téměř nepoživatelných ! Hlavně jsou velice ošizené - poměr 1 vajíčko na 5 kilo mouky....!!! A vesměs je výrobci uměle dobarvují... FUJ ! ;-€

0 0
možnosti