Diskuze

VIDEO: Domácí majonézu na salát vyrobíte tyčovým mixérem za pár vteřin

Není nic snazšího, než vyrobit domácí majonézu. Zabere to pár okamžiků. Potřebujete jen vajíčko, olej a několik dalších ingrediencí, které každý najde doma. Proč si tedy nevyrobit do bramborového salátu vlastní a čerstvou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Plžek

4. 1. 2011 20:03
Majonéza z bílků

Pro ty, kteří se bojí, že ve žloutku je cholesterol mohou dělat majonézu jen z bílků. A jde to i ponorným mixerem, jen začínám šlehat bílek, do kterého přileji jakýkoli olej podle chuti a špetku soli. Dál pracuji stejně, jak je popsáno v receptu. Nic neměřím, naleji na 1 bílek asi deci oleje a pak dolívám podle toho, jak chci mít majonézu hustou. Taková majonéza sice není žluťoučká jak ji všichni známe, ale je méně cholesterolová a hodí se do všech salátů.:-P

0 0
možnosti

cihadlo

19. 2. 2011 22:32
Re: Majonéza z bílků

Kdo se bojí cholesterolu, tak si přečtěte toto : Vaječná ironie

http://www.osel.cz/index.php?clanek=4275

0 0
možnosti

richu.ch

24. 12. 2010 2:37
Co to tady melete o salmonele?

To byste pak nemohli tatarak nebo Spagety carbonara ... Ostatne, ty dostanete v Itálii skoro všude se syrovým zloutkem. To by pak půlka Itálie musela permanentně trpet salmonelou.

0 0
možnosti

elaine

23. 12. 2010 23:23
To je mi objev

To jste zas objevili Ameriku! Delam takhle majonezu odjakziva, ale horcici nedavam. Zkuste si najit, jak vubec majoneza vznikla -traduje se, ze uz za Napoleona....

0 0
možnosti

semelik

23. 12. 2010 23:55
ještě zapomněl na domácí čaj - ten se vyrobí

z drcených čajových lístků a vroucí vody. Označil bych to za stejně převratný objev  jako tuhle výrobu majonézy.

0 0
možnosti

Slušnej občan

23. 12. 2010 23:08
Mayonéza?

Když majonézu, tak jen podle Chucka Norrise ... ;-D

0 0
možnosti

Elquido

23. 12. 2010 23:02
co salmonela?

pan cuketka je opravdu odborník, když na svém webu nechá takové recepty. takto se pochopitelně majonéza dělá - i třeba doma, ale z pasterovaných žloudků. tepelně neupravená vejce? to je nápad:-/

0 0
možnosti

cistaevropa

23. 12. 2010 23:06
Re: co salmonela?

;-D;-D;-D z pasterovaných žloutků

takto se dělá majonéza, z normálních žloutků a dělala se tak již staletí. a pokud si koupíte normální čerstvá vejce (info o snášce na obalu či skořápce), tak se vám nic nestane.

0 0
možnosti

cvergl

23. 12. 2010 22:49
Chyba

CITACE:

Výroba domácí majonézy stojí daleko sil, peněz, energie i času, než obléknout se a zajít ji koupit do nejbližšího obchodu

Chybička se vludila

 Stojí daleko méně,více nebo kolik sil????

Majonéza bude asi dobrá,v mixéru by se zdrcla,ale takhle to jde,

0 0
možnosti

cistaevropa

23. 12. 2010 22:40
to neni ta spravna majoneza

zdenek pohlreich ji urcite tak nedela proto je spatna. a vubec musi byt spatna protoze je strasne modni ted kritizovat recepty jinych ;-D

0 0
možnosti

1000mb

23. 12. 2010 23:21
Re: to neni ta spravna majoneza

Tak si nech poradit od Babici.Dejte tam hořčici,jestli nemáte,dejte kečup.Taky 2 žlotky,nejsou,neva,dejte bílky.A hlvně slunečnicový olej.Ale jestli nemáte,tak tam dejte třeba mogul...

0 0
možnosti

MelSi

23. 12. 2010 20:53
my nepoužíváme majonézu vůbec

tatarku a bílý jogurt a salát je prostě skvělý...ale každému chutná jinak,tak si užijme zítra skvělou večeři všichni:-)

0 0
možnosti

ulliot

23. 12. 2010 21:02
Re: my nepoužíváme majonézu vůbec

a co je tatarka, prosim tě

0 0
možnosti

Rutsuka

23. 12. 2010 19:53
Majolka

Tak jsme to hned zkusili a není to špatný...jen jsme tam asi dali moc horčice...ale bylo to fakt rychlý a byla hezky hustá...Jednou jsme to zkoušeli normálním šlehačem a taky jsme ten olej nedali najednou ale přilévali postupně a furt to nechtělo houstnout, takhle tím tyčovým mixérem to bylo hned...no není jako kupovaná, ale zrovna do toho salátu se zítra bude hodit, tam trochu víc hořticová chuť nevadí:)

0 0
možnosti

Tommy Gun

23. 12. 2010 18:52
Do domácí majonézy

mi chybí domácí vejce, jinak R^.

0 0
možnosti