- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pro ty, kteří se bojí, že ve žloutku je cholesterol mohou dělat majonézu jen z bílků. A jde to i ponorným mixerem, jen začínám šlehat bílek, do kterého přileji jakýkoli olej podle chuti a špetku soli. Dál pracuji stejně, jak je popsáno v receptu. Nic neměřím, naleji na 1 bílek asi deci oleje a pak dolívám podle toho, jak chci mít majonézu hustou. Taková majonéza sice není žluťoučká jak ji všichni známe, ale je méně cholesterolová a hodí se do všech salátů.
Kdo se bojí cholesterolu, tak si přečtěte toto : Vaječná ironie
To byste pak nemohli tatarak nebo Spagety carbonara ... Ostatne, ty dostanete v Itálii skoro všude se syrovým zloutkem. To by pak půlka Itálie musela permanentně trpet salmonelou.
To jste zas objevili Ameriku! Delam takhle majonezu odjakziva, ale horcici nedavam. Zkuste si najit, jak vubec majoneza vznikla -traduje se, ze uz za Napoleona....
z drcených čajových lístků a vroucí vody. Označil bych to za stejně převratný objev jako tuhle výrobu majonézy.
Když majonézu, tak jen podle Chucka Norrise ...
pan cuketka je opravdu odborník, když na svém webu nechá takové recepty. takto se pochopitelně majonéza dělá - i třeba doma, ale z pasterovaných žloudků. tepelně neupravená vejce? to je nápad
z pasterovaných žloutků
takto se dělá majonéza, z normálních žloutků a dělala se tak již staletí. a pokud si koupíte normální čerstvá vejce (info o snášce na obalu či skořápce), tak se vám nic nestane.
CITACE:
Výroba domácí majonézy stojí daleko sil, peněz, energie i času, než obléknout se a zajít ji koupit do nejbližšího obchodu
Chybička se vludila
Stojí daleko méně,více nebo kolik sil
Majonéza bude asi dobrá,v mixéru by se zdrcla,ale takhle to jde,
zdenek pohlreich ji urcite tak nedela proto je spatna. a vubec musi byt spatna protoze je strasne modni ted kritizovat recepty jinych
Tak si nech poradit od Babici.Dejte tam hořčici,jestli nemáte,dejte kečup.Taky 2 žlotky,nejsou,neva,dejte bílky.A hlvně slunečnicový olej.Ale jestli nemáte,tak tam dejte třeba mogul...
tatarku a bílý jogurt a salát je prostě skvělý...ale každému chutná jinak,tak si užijme zítra skvělou večeři všichni
Tak jsme to hned zkusili a není to špatný...jen jsme tam asi dali moc horčice...ale bylo to fakt rychlý a byla hezky hustá...Jednou jsme to zkoušeli normálním šlehačem a taky jsme ten olej nedali najednou ale přilévali postupně a furt to nechtělo houstnout, takhle tím tyčovým mixérem to bylo hned...no není jako kupovaná, ale zrovna do toho salátu se zítra bude hodit, tam trochu víc hořticová chuť nevadí:)