Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Stvořili superprase, které nesmrdí. Nikdo ho nechce, má upravenou DNA

Každé prase páchne, protože nedokáže dokonale strávit fosfor z krmiva. Nově vyšlechtěnému superpraseti upravili genofond tak, aby to umělo. Podle vědců vypadá i chutná jako normální vepř.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Uphillman

DNA

Dneska zní "upravená DNA" jako ďáblovo zaklínadlo. Upravené DNA v potravinách už dávno máme a vůbec nám to nevadí. Víte třeba jak se vyšlechtilo současné obilí? Vzali zrníčka (pšenice,ječmen,..,) , zapůsobili na ně radiací (tím poškodili DNA) a zasadili je. Z toho co vyrostlo - různě zdegenerovaných, zdeformovaných (Co umí radioaktivita udělat v těle nejlépe? Rakovinu!) rostlinek vybrali ty, které měly největší zrníčka. A na ty zase použili radiaci. A tak furt, až vzniklo to co jíme - tlusté velké macaté zrní. No ale chápu, že vzít nějaké geny ze škoripiona a vrazit to do rajčat je úplně jiný level úpravy DNA.

0/0
10.1.2011 16:20

rizo4

Re: DNA

no, s tim delali pokusy v rusku a meli nulove vysledky, daleko lepe se osvedcilo proste slechteni, ostatne macate obili bylo i pred 100 lety kdy se o nejakem ozarovani ani neuvazovalo

0/0
10.1.2011 22:04







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.