- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Fuj, ten sporák v tom videu je úplně nechutně špinavej.
No jo. Já si zase všiml prstenu. Při vaření by člověk neměl mít na ruce nic, včetně hodinek, prstenů atd.
si dělám doma játrovku: drůbeží játra (půl kila) nakrájet na orestovanou cibulku, podlít půl deckou šlehačky a dusit cca 10-15 minut...vše dát do mixéru, přidat podle chuti česnek, sůl, pepř, případně tzv. paštikové koření, druhou půl decku šlehačky a 15 dkg másla...rozmixovat, rozšlehat úplně do jemňoučka...napěchovat do "srnčího hřbetu"...za pár hodin podávat s čerstvým pečivem a děkovat pánubohu, že jste narazili na tento recept...
Pokud si doma chcete připravit klasickou průmyslovou JÁTROVOU paštiku, budete potřebovat:
200g modifikovaných škrobů + 200g sojové moučky
100g jater
50g kostní moučky
strašně moc chemikálií, aby to drželo pohromadě
100g jater ???? kde by se v průmyslové paštice vzaly??? To máte špatný recept...
nejezte nic s éčkama a nacpěte se paštiky ze čtvrt kila sádla, půl kila bůčku...
Nemyslím si, že by na vepřovém sádle a bůčku bylo něco špatného...
Co by mohlo být škodlivé, tak se soustředit jen na jeden typ potravin.... Třeba stále jíst jen okurky :-)
Každý extrém je špatný....
Prosím vás, přestaňte už konečně přehnaně strašit těmi Ěčky. Díky nim se podstatně omezil výskyt otrav "klobásovým jedem" právě z těchto domácích ňamek. Mimochodem mezi Éčka patří kdeco, Éčko je prostě jen kód pro v mnoha případech naprosto přírodní látku - třeba sůl, vitamin C, různé škroby a teplem modifikované škroby (třeba dextrin).
Všeho s mírou Éček i hysterie kolem nich. Ne vše co je bez Éček podpoří vaše zdraví - třeba paštika s játry a vším tukem je sama o sobě "škodlivá" a ty přidané konzervanty častokrát zajistí, že z ní neumřete hned.
Já jsem na gymplu taky chodil do éčka. A nakonec jsem odmaturoval.
A nejde udělat paštika bez jater? Já nerad játra
Hlupáčku. Takovou paštiku dělala babička každou zabíjačku. Děda umřel v 96 letech, babičce bylo nedavno 95 a ještě je s námi. Jen ty zabíjačky už nejsou. A jejich recept na dlouhý život? Míň žrát a víc dělat. Tebe s tvým cholesterolem by děda hnal bejkovcem.
Nemůžu tam místo bůčku dát nějaký fajnovější maso? Chtěl bych si udělat takovou tu hrubější, čemu frantíci říkají paté a ne takovou tu českou pěnu (mousse). Ale nemyslím drůběž, spíš nějaký hovězí nebo zvěřinu nebo tak něco.
určitě, já jí dělala z kuřecích jater a vepřového masa. Vše nakrájené, podušené do měkka, okořeněné. Recept jsem zkoušela kdysi z kalendáře Recepty z dámského klubu :-) Na Apetitu taky najdete pár dobrých receptů.
"..Bez škodlivých éček"
E150 - Karamel, E160a - Beta-karoten (provitamín A), E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin, E300 - Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ), E901 - Včelí vosk.
Článek psal člověk, který neví o "éčkách" vůbec nic...
aby stihly chodit po farmářských trzích, vařit domácí pokrmy z biověcí, prát na valše a máchat prádlo v řece!!!
Vsak uz i v tomto platku bylo psano,jak lide se vratili do jeskyn a jak jsou stastni