Diskuze

VIDEO: Recept na paštiku jako od babičky. Bez škodlivých éček

Dříve se paštiky připravovaly doma naprosto běžně. Kromě výborné chuti a snadné přípravy mají další plus. Narozdíl od těch kupovaných neobsahují žádné umělé konzervanty, stabilizátory, barviva a další přídatné látky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

malej.draha

12. 1. 2011 16:30
ble

Fuj, ten sporák v tom videu je úplně nechutně špinavej.

0 0
možnosti

1000101110110101

13. 1. 2011 21:07
Re: ble

No jo. Já si zase všiml prstenu. Při vaření by člověk neměl mít na ruce nic, včetně hodinek, prstenů atd.

0 0
možnosti

referentka

11. 1. 2011 22:13
...paštiku

si dělám doma játrovku: drůbeží játra (půl kila) nakrájet na orestovanou cibulku,  podlít  půl deckou šlehačky a dusit cca 10-15 minut...vše dát do mixéru, přidat podle chuti česnek, sůl, pepř, případně tzv. paštikové koření, druhou půl decku šlehačky a  15 dkg másla...rozmixovat, rozšlehat úplně do jemňoučka...napěchovat do "srnčího hřbetu"...za pár hodin podávat s čerstvým pečivem a děkovat pánubohu, že jste narazili na tento recept...;-);-)

0 0
možnosti

Pepito-To

12. 1. 2011 1:35
Re: ...paštiku

;-DR^

0 0
možnosti

Kuk na strejdu

11. 1. 2011 17:56
Dnešní recept

Pokud si doma chcete připravit klasickou průmyslovou JÁTROVOU paštiku, budete potřebovat:

200g modifikovaných škrobů + 200g sojové moučky

100g jater

50g kostní moučky

strašně moc chemikálií, aby to drželo pohromadě

0 0
možnosti

cufir-mufir

11. 1. 2011 19:26
Re: Dnešní recept

100g jater ???? kde by se v průmyslové paštice vzaly??? To máte špatný recept...

0 0
možnosti

Milovnice okurek

11. 1. 2011 9:15
Takže

nejezte nic s éčkama a nacpěte se paštiky ze čtvrt kila sádla, půl kila bůčku...;-D

0 0
možnosti

cufir-mufir

11. 1. 2011 9:31
Re: Takže

Nemyslím si, že by na vepřovém sádle a bůčku bylo něco špatného...

Co by mohlo být škodlivé, tak se soustředit jen na jeden typ potravin.... Třeba stále jíst jen okurky :-)

Každý extrém je špatný....

0 0
možnosti

Jean-Luc Picard

11. 1. 2011 3:21
my se z těch Éček asi zblázníme

Prosím vás, přestaňte už konečně přehnaně strašit těmi Ěčky. Díky nim se podstatně omezil výskyt otrav "klobásovým jedem" právě z těchto domácích ňamek. Mimochodem mezi Éčka patří kdeco, Éčko je prostě jen kód pro v mnoha případech naprosto přírodní látku - třeba sůl, vitamin C, různé škroby a teplem modifikované škroby (třeba dextrin).

Všeho s mírou Éček i hysterie kolem nich. Ne vše co je bez Éček podpoří vaše zdraví - třeba paštika s játry a vším tukem je sama o sobě "škodlivá" a ty přidané konzervanty častokrát zajistí, že z ní neumřete hned.

0 0
možnosti

beda venerabilis

11. 1. 2011 18:14
Re: my se z těch Éček asi zblázníme

Já jsem na gymplu taky chodil do éčka. A nakonec jsem odmaturoval.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

10. 1. 2011 21:03
Játra

A nejde udělat paštika bez jater? Já nerad játra ;-D

0 0
možnosti

Lukas1000

11. 1. 2011 11:43
Re: Játra

Samozrejme lze ....

0 0
možnosti

Si0 po třetím zákazu

10. 1. 2011 16:55
Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné

0 0
možnosti

Našrot

10. 1. 2011 23:44
Re: Bůček, játra, atd. - šíleného LDL cholesterolu. Sebevražedné

Hlupáčku. Takovou paštiku dělala babička každou zabíjačku. Děda umřel v 96 letech, babičce bylo nedavno 95 a ještě je s námi. Jen ty zabíjačky už nejsou. A jejich recept na dlouhý život? Míň žrát a víc dělat. Tebe s tvým cholesterolem by děda hnal bejkovcem.:-)

0 0
možnosti

error404_is_back

9. 1. 2011 16:30
bůček?

Nemůžu tam místo bůčku dát nějaký fajnovější maso? Chtěl bych si udělat takovou tu hrubější, čemu frantíci říkají paté a ne takovou tu českou pěnu (mousse). Ale nemyslím drůběž, spíš nějaký hovězí nebo zvěřinu nebo tak něco.

0 0
možnosti

ebamb

10. 1. 2011 8:13
Re: bůček?

určitě, já jí dělala z kuřecích jater a vepřového masa. Vše nakrájené, podušené do měkka, okořeněné. Recept jsem zkoušela kdysi z kalendáře Recepty z dámského klubu :-) Na Apetitu taky najdete pár dobrých receptů.

0 0
možnosti

..Kamenožrout..

9. 1. 2011 15:37
..

"..Bez škodlivých éček"

E150 - Karamel, E160a - Beta-karoten (provitamín A), E160c - Paprikový extrakt, Kapsanthin, Kapsorubin, E300 - Kyselina L-askorbová ( Vitamín C ), E901 - Včelí vosk.

Článek psal člověk, který neví o "éčkách" vůbec nic...

0 0
možnosti

HancickaP

9. 1. 2011 15:51
Re: ..

zrovna jsem to same chtela rict!

0 0
možnosti

s(h)arka

9. 1. 2011 14:20
už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti

aby stihly chodit po farmářských trzích, vařit domácí pokrmy z biověcí, prát na valše a máchat prádlo v řece!!!

0 0
možnosti

bojimbojim

9. 1. 2011 15:06
Re: už se těším na článek, že by ženy měly být v domácnosti

Vsak uz i v tomto platku bylo psano,jak lide se vratili do jeskyn a jak jsou stastni;-D

0 0
možnosti