- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Česnek oloupat, semlet na mlýnku na maso, přidat třetinu soli, promíchat, dát do skleniček - a mám to najednou na celý rok :-)))
Akorát ta výrazná pronikavá vůně a chuť česneku je už po pár hodinách fuč, že?
než ten česnek vložím do ´toho válcu a očistím tak mezitím mám hotové jídlo to jsou zase rady na 3,14 a reklama na 3,14
A to jenom na česnek,představte si,že by člověk chtěl udělat tři chody jídla pro 5 lidí,to aby měl vedle kuchyně skladiště na všechny ty hračky.
Tudle jsem viděl v televizi nějakého Thajce loupat česnek...Normálně ho pomačkal nožem a bylo to. Řekl bych, že to vyjde s tím silikonovým válečkem nastejno.
uchovává česnek roky jen a pouze na kuchyňské lince v třílitrové lahvi od okurek,nezakrytou.Vydrží neseschlý skoro rok(dřív je ale spotřebovaný)
1. Když jsem viděl ta různá krouhátka, nemůžu se ubránit pocitu, že většinu utřeného česneku pak spláchnu do dřezu
2. Lis na česnek mám vyčištěný minimálně stejně rychle, jako struhátko (kartáčem se silonovými "štětinami", prolisovat česnek je otázkou pár vteřin, s krouhátkama se s tím budu patlat několik minut.
3. Bramborák řeším tak, že oloupaný česnek nastrouhám společně s bramborama, jinak, když není vhodné použít lis (potřebuji hrubší kousky) stroužek rozmáčknout na prkýnku pevnějším nožem, pak nasekat, případně do požadované konzistence utřít se solí. Je to bez nutnosti kupovat, někde skladovat, umývat a uklízet "speciální" nářadí, nehledě na to, že při krouhání a následném čištění nářadí budu mít zadělaný obě ruce od česneku i zbytečné nádobí.
tak ten jsem objevil v roce 2003 v Australii taky. Předpokládám, že tam to také nebylo nejčerstvější :)
za 1. nevim co je tak extra pracného na mytí lisu na česnek a za 2. už vůbec nechápu kdo má problém česnek oloupat.
Co by mi ale narozdíl od redakce dost vadilo při použití "třítka" je, že bych měl od česneke zalepený ruce a navíc předpokládám, že je problém ho rozetřít všechen beze zbytků (podobně jako např. při strouhání brambor)
To byste se divil. Kamarád student češtiny na kolejích čistíval lis na česnek tím plastovým čistítkem. Dobrý, akorát že to tam strkal ze špatné strany, zevnitř, takže ty zbytky komplikovaně protlačoval ven. Trvalo mu to vždycky strašně dlouho ale on to prováděl poctivě a soustředěně, takže si ani nevšiml, že my studenti z přírodovědecké se lámeme smíchy.
(Za případné pravopisné chyby se předem omlouvám )
Dle mých zkušeností je nejlepší hmoždíř, velký kamenný. Česnek se pokrájí asi na čtvrtky, přidá se hrubá mořská sůl a je to. Za chvíli máte super česnekvoou pastu. Můžete přidat i trochu olivovýho oleje nebo bylinek, třeba majoránku když je to na tu česnečku nebo guláš.
Navíc hmoždíř je skvělý, protože je multifunkční
snad v tomto státě začala prodávat ja staročeských jarmarcích jako první , Keramika U Kočků, mají ho za 60 korun..ti ostatní ho začali napodobovat....to jejich už mám doma cca 5 let a pořád tře česnek skvěle.....
Hmozdire keramicke davno pouzivaji a prodavaji i u nas asiate. V jejich kuchyni temer nepostradatelne.