Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Britský recenzent strhal Československou restauraci v Londýně

Nelichotivé hodnocení čtyř hvězdiček z deseti si v recenzi novináře Matthewa Normana z listu The Telegraph vysloužilo oblíbené útočiště našich krajanů v Londýně. "Toto je jídlo pro pravé chlapy, a to asi nejsem," povzdychl si nad talířem tlačenky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Paul Sulc

Jezdil jsem do Londyna temer kazdy rok, od 1980 do 2000

a v cs.klubu jsem casto jedl. Leta, kdy tam varila pani Hermanova, byla nejlepsi. Varila dobre a jidla bulo dost. Pak to prevzal nejaky Tonda, to bylo horsi, take byl nenazrany a setril na porcich. Co se interieru tyce: byl to v podstate klub, a jestli se to cizincum nelibilo, OK, jdete si jinam.

0/0
4.3.2011 5:07

medick

co se divite?

pred rokem jsem tam jedl a musim rict, ze to nebylo uplne spatne. ALE: personal i navstevnici restaurace jsou az na vyjimky studenti obleceni jako povstalci nekde uprostred ruske fronty v druhe svetove, tak se nedivte, ze jidlo i kulisy jsou tomu prizpusobeny... proste tam nejde na jidlo nikdo jako do slusne restaurace v centru, setkavaji se tam prakticky vylucne studenti a au-pairky... tem staci ta tlacenka s Dubcekem a ctyri piva.

0/0
1.2.2011 12:32

malíř

Tak a dost!

Jelikož se cítím trochu zodpovědný za stav CZ restaurace v Londýně ,(kdysi dávno a dávno jsem tam taky vařil, servíroval, uklízel a vyhazoval ožralé Irčany a taky ztratil pod obrazem Štefánika panenství)tak jsem se rozhodl požádat Z. Pohlreicha aby tam zajel udělat v kuchyni pořádek!Zatím tam prosím choďte dál a při konzumaci teplého piva a studených knedlíků myslete na to,že možná

sedíte na stejném místě jako sedával "Franta Pérák"(on skutečně žil),nebo Jarda Drobný("dva knedlíky navíc")a taky mimo jiné známé

letecké eso Ivo Tonder,známý pod přezdívkou"triggerhappy Ivo",který během války sestřelil 12 letadel( s toho 9 nepřátelských).Při pohledu na Václava Havla by jste si měli uvědomit,že tam ještě donedávna chodil jeho nejlepší kamarád z mládí,spisovatel Theodor

Wilden(ze známé "trojky" proutníků Havel-Wilden-Forman)a dodnes tam chodí (je mu již 92) Herbert Lom!Ti,kteří se jen půjdou podívat na místo,kde jsem pozbyl panenství,dostanou 10% slevu a studené pivo(nutno nahlásit předem)!

0/0
31.1.2011 16:54

Pronovais

Dle fota

musím souhlasit s poznámkou o interiéru. To je fakt hnus. Ostatní neposoudím, páč jsem tam nejdla. Za měsíc do Londýna zase jedu, ale určitě si dám radši jacket potato v malém tradičním bistru. Na kachnu si skočím doma:-)

0/0
31.1.2011 12:25

los.petros

Skoda

Pripadne mi dost skoda, ze prave tohle misto v Londyne reprezentuje Ceskoslovenskou kulturu a kuchyni. Doma bych do takoveho mista maximalne nahlednul. Vztahy mezi obsluhou v baru a v restauraci jsou taky hodne podivne. Personal neni zrovna prijemny, no proste moc pekny obrazek to na nasi malou zemicku nevrha...

0/0
31.1.2011 10:04

RazorBlade

Ostuda Ceskoslovenska!!!

Hahaaaa, clanek sem necet ale naprosto souhlasim s jakoukoliv kritikou toho pajzlu! Hlavne ten personal by se mel snad veset!!! Ostuda Ceskoslovenska!!!

0/0
31.1.2011 3:28

malíř

Vážený pane

Nebudu polemizovat s obsahem vašeho příspěvku ale musí se ohradit,že tenhle

klub nazýváte Českým!Vždy to byl "CzechoSlovak national house" a je tomu tak i nyní.

Je to stále společný majetek Česko-Slovenských letců,i když nyní asi jen na papíře!

Hlavním šéfem tohoto klubu byl od 60tých let až do své smrti (před asi sedmi lety)

slovenský pilot,pan Aladar!!Skvělý to muž a čest jeho památce!

0/0
30.1.2011 16:41

CCIR

Re: Vážený pane

Ja sa priznávam že o tomto klube počujem a čítam až teraz v tomto článku. Nikdy som o ňom inde nepočul! Vychádzam preto len z informácií v článku. To, že to bol vždy "CzechoSlovak national house" a je asi aj dodnes viem len teraz od Vás. Taktiež že hlavným šéfom bol od 60. rokov až do svojej smrti slovenský pilót p. Aladár viem tiež len od Vás. Autor článku však používa v ďalších častiach svojho článku len výraz český a tak predpokladám presne akom píšete že československý je už iba na papieri.

Nechcel som vyjadriť nad tým žiadne pohoršenie a už vôbec nie nejaké plytké emócie. Troška ma pobúril skôr obsah článku kde sa píše o nekvalitnom jedle, drzom personále reštaurácie ako aj neporiadku v reštaurácii a zvaľovať to na bývalé socialistické československé reštaurácie a ešte z toho robiť atrakciu sa mi veru nepáči. Iste sám viete že ani tie reštaurácie v socialistickom Československu všetky také neboli, dalo sa v nich aj slušne najesť a pobudnúť v slušnom prostredí so slušnou obsluhou.

0/0
30.1.2011 19:53

CCIR

"Reštaurácia"!

Po prečítaní článku a príspevkov pod nim môžem len konštatovať že sa určite jedná len o obyčajný podpriemerný pajzel kde svoju neschopnosť a neohrabanosť skrýva personál za nejaké praktiky komunistickej reštaurácie kedysi a niekde v Česku. Zrejme svoje postoje k hosťom ani nemusí hrať, má ich jednoducho v krvi. Iste by sa zakladatelia tejto reštaurácie obracali v hrobe keby vedeli ako dnes funguje. Vo svete nepoznám alternatívnu reštauráciu! Ani za komunizmu neboli reštaurácie v Česku až také ako sa tu opisuje. Kto by sa išiel dnes najesť a odpočinúť si do takej reštaurácie a ešte kdesi v cudzine, ak má všetkých po hromade a zaplatiť tam za ten maras v tanieri, na stole a na zemi a chovanie personálu nekresťanské peniaze? Žeby to robilo nejaký pozitívny obraz o Česku je diskutabilné!!! Skôr obraz o neprispôsobiteľnosti sa do štruktúr EU a pod. Jasný príklad toho ako sa darebáci len pekne obohacujú na hlupákoch!!! Nič viac, nič menej ... Trápne...

0/0
30.1.2011 12:11

P7J

Re: "Reštaurácia"!

Nechtěl si psát v Československu

0/0
30.1.2011 12:22

CCIR

Re: "Reštaurácia"!

Celý článok hovorí o Československej reštaurácii len v svojom nadpise a v úvode článku. Ďalej sa v článku však opisuje už len česká reštaurácia, české zvyky, české jedlá, českí turisti, český personál a tak ďalej. Nič proti tomu, ten bývalý klub v Londýne bol v minulosti zrejme aj tak prevažne český a preto aj dnes je tá reštaurácia zrejme celá česká.

0/0
30.1.2011 14:42

Twiggy 25

Re: "Reštaurácia"

No pokud vím tak není "česká" ale "československá" ...vaří se tam i slovenské jídla a divil by ses, chodí tam i Slováci ;-) Ale nic si z toho nedělej,asi jsi tam nikdy nebyl!

0/0
31.1.2011 16:09

basniklidu

Stacilo videt ten stul prisunuty na krb ...

...

0/0
30.1.2011 0:27

Yarda.

Z článku jsem si udělal představu

že ta "restaurace" spíš než aby se snažila zákazníky uspokojit si na něco hraje, například jsem slyšel o jakémsi "stylovém" stravovadle, kde jsou pinglové vulgární a na podlaze se válí odpadky (myslím úmyslně, ne jako normálně) - no, když to někdo považuje za dobrodružství, budiž.

Taky je potřeba rozlišit, jestli si chci objednat krmi za takovou cenu a takové spropitné, že když budu odcházet, tak číšníci budou stát v pozoru a vrchní salutovat. Nebo jestli někde, kam mne osud náhodou zanese mám hlad a chci za ne příliš vysokou cenu a pokud možno rychle něco sníst a volím mezi KFC (McDonaldu se vyhýbám), vietnamskou restaurací a klasickým guláškem v hospodě Na růžku.

0/0
29.1.2011 22:16

Jirka1938

Klub/restauraci v Londyne neznam

Na druhou stranu v USA a Kanade prakticky vymizely nemecke, ceske, rakouske a madarske restaurace, protoze pry zakaznici nechteji jist tezka, mastna jidla (radeji snad smazene bramburky, hamburgery a hotdogy?). Severoamericane by nejedli zeli, bramboraky  a knedliky, pritom se cpou podivnymi jidly v cinskych restauracich (na priklad posekane studene kachni maso zabalene v listu hlavkoveho salatu, ci uvarene zelene listy - bok choi). Proti gustu zadny disputat!

0/0
29.1.2011 19:52

Krysa 81

Diskutují, jste opět mimo!

Nejlíp se tu vařilo, to ve školních třídách visel na zdech obraz Emila Háchy. Považte: v knihkupectví se daly koupit inspirativní kuchařky jako Vaříme z přídělů a protektorátní rozhlas byl plný kuchařských show popisujících například, jak v kuchyni využít bramborovou nať;-D

Vraťme se k těmto zlatým dobám ( pouze co se týče kuchyně ) a opanujeme kulinářský svět!  Do kelu půjdou španělé se svou paellou, pryč budou taliáni s florentským vejcem a saláty z mořských potvor. Češi opět budou number one!!!;-D

0/0
29.1.2011 9:42

fjmikes

Re: Diskutují, jste opět mimo!

Nejak mi unika co nam pan autor chtel sdelit. Tomu protektoratu bych rozumel, ale co dal?:-(

0/0
29.1.2011 16:18

Jirka1938

Re: Diskutují, jste opět mimo!

Proc tu prispevatel vyhrabava E. Hachu?

0/0
29.1.2011 19:54

Gunter von Bahnhof

co recenzent nepochopil

recenzent asi nepochopil, ze se jedna o retro restauraci, ktera ma evokovat kvalitu stravovani v CSSR za komunistu. Jinak to neni mozne. To magi na stole je fakt des bes.

0/0
28.1.2011 15:49

Zoro.Vomáčka

Re: co recenzent nepochopil

R^;-D

0/0
28.1.2011 23:31

basniklidu

Recenzent ocividne neni tak nechapavy jako ty, aby vydaval

restauraci s obrazem V.Havla za komunistickou ... proste je to odrz dnesniho cecha-podnikatele, kteremu kvuli nizkym platum nehrozi u nas a bezduvodnosti v Anglii nehrozi konkurence.

0/0
30.1.2011 0:25

KRÁL BRAMBOROVÝCH LIDÍ

maggi

ono stačí to maggi na každém stole a hned je jasno

0/0
28.1.2011 15:27

zidy

Tak se nic nezměnilo

naposled jsem tuto "restauraci" navštívil někdy v roce 2008 ,to u jsem si řek,že je to naposled.Pivo Plzeň odporné chutě na pohled to samé,jídlo spálený bramborák nebo řízek přes který šlo vidět.Musí to opravdu být velmi neschopní lide kteří to vedou.Recenze má naprostou pravdu  never more!

0/0
28.1.2011 14:02

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

no vidíte. A na co tam vaří řízek, když to není český jídlo. Tak o čem je ta hospoda? Rv

0/0
28.1.2011 14:11

gslater

Re: Tak se nic nezměnilo

Presne.  Vsichny tady pusteji do anglicany, misto tomu ze by se zeptalo jestli ten restaurace je dobry nebo ne.  Fakt je ze neni...

0/0
28.1.2011 14:17

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

ale vždyť spousta lidí tu uznává, že je to hrozná hospoda..... :-)

0/0
28.1.2011 14:20

gslater

Re: Tak se nic nezměnilo

Ale vetsinu pusteji do anglicany.  Sazim nato ze malo kdo tady zkousel pravy fish and chips.  Dobry pivny testo, pravy skotsky treska, salt and malt vinegar, mushy peas, a domaci tatarka.  Vyborny.  Delam to tady doma obcas, i vsichny rikaji vyborny.  Ale pravy anglicky jidlo neni jenom fish and chips.

0/0
28.1.2011 14:24

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

ale já miluji angličany i anglická jídla, koláče, muffiny V fish and chips s hráškem, mňamV

0/0
28.1.2011 14:26

Jirka1938

Re: Tak se nic nezměnilo

Puvodni anglicke vareni je mdle a nechutne.

0/0
29.1.2011 19:56

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

bavíme se o současnoti, ne minulosti a to že vy to napíšete nutně nemusí znamenat, že je to pravda, že ?

0/0
30.1.2011 8:21

Lanolin

Re: Tak se nic nezměnilo

Stejně tak to platí i o ostatních příspěvcích - to že to napíšete, ještě neznamená, že je to pravda. Že jo? ;-)

0/0
31.1.2011 19:25

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

a nemohl byste mi napsat nějaký opravdu echt anglický recept na e-mail?

0/0
28.1.2011 14:27

dtx

Re: Tak se nic nezměnilo

2x :-)

0/0
28.1.2011 14:55

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

anaja.anaja@seznam.cz když budete mít chuť a čas a měl byste nějaké opravdu anglické jednoduché recepty, budu ráda :-) díky a hezký víkend přeju všem

0/0
28.1.2011 14:58

LucyLu

Re: Tak se nic nezměnilo

recept - rozpálíte troubu na cca 150° asi tak 10 min. Pak tam vrazíte kus masa, nebo ryby a "opečete" cca 10min. po každé straně. Pak si v hrnku rozmícháte pár lžiček gravy ze sáčku (když zvládnete ohřát vodu v konvici jste borec!) a polijete tím to syrové maso. Jako příloha je nejlepší toastový chleba, ten se nemusí vařit. Tak tohle je ukázka vaření mé tehdejší domácí, pravé echt Angličanky !! Když jsem jí ukázala jak zcela jednoduše připravit např. rizoto, boloňské špagety, špenát apod.., tak na mě zírala s dokořán otevřenou pusou jak na pána boha a vykládala to širýmu příbuzenstvu, že jsem si připadala jak nejvyšší super chef, hihi. Tak po tomhle se mi teda nemusí stýskat a Angláni ať si schovají kritiku někam.... ;-€ 

0/0
28.1.2011 17:07

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

no, trošku mi to zavání tím, že za prvé ta paní vůbec nebyla žádnou schopnou kuchařkou - tento jev se kupodivu vyskytuje i u nás - to byste mohla vědět..... za druhé píšete, že to byla paní domácí a vy jste byla její co??? na tom trošku záleží.... pro koho vaří.... pro služebnou? zaměstnankyni? nebo pro hosta? ale spíše si jen myslím, že prostě neumí vařit, to je celé.

Jedla jste tam asi i něco jiného ne? ne jen od ní.... a to vám také nechutnalo?

protože mě většina věcí kupodivu v británii chutná... sice zvláštní kombinace, ale jo, pro mě dobrý. A na jejich "koláče a mufiny" nedám dopustit. Jen chleba teda není pro mě.

0/0
28.1.2011 22:15

Qaid

Re: Tak se nic nezměnilo

Mohu, opravdová lahůdka je vánoční puding z ovčího loje, typická anglická pochoutka...

0/0
28.1.2011 15:47

LucyLu

Re: Tak se nic nezměnilo

 R^

0/0
28.1.2011 17:08

Scarlett from Scottland

Re: Tak se nic nezměnilo

je zvláštní, jak si někdo vypíchne jen jednu věc.... a nic jiného ho nenapadne? ;-D smutný jak se někteří neumí přes určité věci přenést ;-D

0/0
28.1.2011 22:18

BOHHy

pravda pravdoucí

Byl jsem tam před cca 4mi lety. Musím souhlasit. Už bych tam víckrát nešel. Raději jme chodily do EN restaurací. Tohle je takovej paskvil. Být to víc v centru a musel by se platit nájem, vypadalo by to jistě jinak.

0/0
28.1.2011 13:59

typyckej čech

Kvalyta je mi fuk

hlavně aby porce byli veliký..

0/0
28.1.2011 13:48

Scarlett from Scottland

Re: Kvalyta je mi fuk

co to je kvalYta??? 8-o

0/0
28.1.2011 13:52

typyckej čech

Re: Kvalyta je mi fuk

no jako že nedělam drahoty, když mi třeba přinesou upatlanej talýř.. aj sekaná místo masa ve svíčkové mi nevadí, hlavně, že je břuch plné.. nejsu přece z těsta..

0/0
28.1.2011 13:57

Scarlett from Scottland

Re: Kvalyta je mi fuk

jo tááák. No ale sekačka ve svíčkový - to je hnus velebnosti !!

0/0
28.1.2011 14:12

typyckej čech

Re: Kvalyta je mi fuk

ale zase je to levný.. každej nemá na hóch gastronomii..

0/0
28.1.2011 14:46

Scarlett from Scottland

Re: Kvalyta je mi fuk

no dyť ona je taky chutnější ta jednodušší :-)

0/0
28.1.2011 14:52

vipeeer6

Re: Kvalyta je mi fuk

To vypadá na recesY ;-D

0/0
28.1.2011 14:00

Jirka1938

Re: Kvalyta je mi fuk

Scarlett nepochopila, ze jste slonzak.

0/0
29.1.2011 19:59

Scarlett from Scottland

Re: Kvalyta je mi fuk

no ještě, že to napíšete po x hodinách, kdy je vše vysvětleno ;-D

0/0
30.1.2011 8:22

kalous123123

"Ceska restaurace"

V restauraci, co ma s ceskou spolecny akorat nazev a jmena jidel na jidelnicku, jsem byl jednou a stacilo. Neni to o tradici, vubec o reprezentaci, je to spis o vydelani penez na faktu, jsem cech tak jdu do ceske restaurace. Jestlize odmyslim nostalgii a podivam se na restauraci nestranym pohledem, neni tam nez jidla, ktere evokuji cenovou skupinu 4 -  . Myslel jsem, ze oficialne to vubec nema nic spolecneho s Ceskou Republikou, protoze jako reklama je to fakt hruza.

0/0
28.1.2011 13:38





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.