Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ArnoldRimmer

a co následky?

Vyzkoušel jsem o víkendu. Není to až tak pracné a rozhodně je to jedlé... g.idnes.cz" alt=":-)"> I když po vyklopení z formy vypadalo maso podivně (btw. ať neuděláte stejnou chybu - vyklápějte na velký talíř, ne na prkýnko jako já, vyteklá šťáva byla všude... g.idnes.cz" alt=":-/"> )

Nicméně mohl by mi autor ještě poradit, jak pak nejlépe vyčistit použitou formu? Ačkoli jsem pečící papír skládal pečlivě, stejně mi část rozšlehaného vajíčka zatekla a pečením VELMI přilnula v záhybech formy. Na následném drhnutí jsem málem nechal ruce (přes předchozí namáčení), až to ve finále odnesl teflon. A to jsem použil jen saponát a houbičku. Zničená forma putovala do koše, čímž se menu krapítek prodražilo! g.idnes.cz" alt=":-(">

0/0
14.2.2011 17:41

captain cook

Komu se nedaří klasická kuřecí roláda...

u toho bych se divil, ze by se mu povedla tahle babovka. Na rolade neni nic obtizneho. Naucil jsem se ji delat podle mamina receptu a pro obmenu pouzivat ruzne maso - kureci, teleci, hovezi. Za mych mladsich let byl v mode karlovarsky kotouc, coz byla teleci rolada.

Souhlasim s prispevky, ktere doporucuji zamenu stehennich kurecich rizku namisto prsnich. Maso je vlhci a chutnejsi. Mama do rolady nedavala syr, ale na platky nakrajene sladkokysele okurky. Kombinace vajicek, sunky nebo uzeniny/anglicke slaniny s okurkami je chutnejsi.

K poznamce dole o "tukove bombe". Obmena: Kdyz chces minimalizovat tuk, dej namisto syra sladkokysele okurky, namisto prorostle anglicke slaniny dej oka libove anglicke slaniny a namisto klobasy dej sunku.

0/0
13.2.2011 7:47

evil_nasty

Dobrý nápad

Brzy zkusím s formou na srnčí hřbet g.idnes.cz" alt=":-P">

0/0
6.2.2011 15:56

ppp

Re: Dobrý nápad

Srnčí hřbet, stehenní řízky místo prsních a náplň jako nádivka - namočená houstička, kuřecí jatýrka, hrášek, petrželka, vajíčko a muškátový oříšek. Mj. v srnčím hřbetu peču už léta plněnou sekanou. Krásně to vypadá a nerozpadá se.

0/0
7.2.2011 7:36

Inkvizitor Johny

Tuková bomba

Nemám nic proti receptu, určitě je to super, ale z lehkého kuřecího masa takle máte tukovou bombug.idnes.cz" alt=";-D">

0/0
6.2.2011 14:46

Lotus I.

Re: Tuková bomba

Sám seš tuková bomba.

0/0
6.2.2011 17:27

Inkvizitor Johny

Re: Tuková bomba

Do mejch špeků je vám houno!g.idnes.cz" alt=";-D">

0/0
6.2.2011 17:43

opportunity

Kuřecí

prsa jsou na tohle moc suchá, raději stehna (kuřecí stejky).

0/0
6.2.2011 12:09

visnery

rolada

Delam kureci roladu uz leta ve forme na srncni hrbet (biskupsky chlebicek) a je to jednodussi, nez se patlat jakoby s babovkou, prace skoro zadna, clovek nemusi vykostovat kure, pokud na to zornva naladu a na slavnostni tabuli to vypada moc dobre :) tady je fotka i recept:

blog.zarohem.cz

0/0
6.2.2011 11:10

bufalo.blil

no mně se

teda nad fotkama sliny nesbíhají. vypadá to docela odporně, jak když pejsek s kočičkou pekli dort

0/0
6.2.2011 9:33

Dobrdan

Re: no mně se

g.idnes.cz" alt="R^"> vypadá to teda hrozně. Zpatlaných x věcí dohromady.

0/0
6.2.2011 10:02

Dobrdan

Re: no mně se

Omlouvám se za hrubku g.idnes.cz" alt=":-/">

0/0
6.2.2011 10:02

adviser

Re: no mně se

Když pominu skutečnost, že se to sem vrátilo jak bumerang zhruba po roce, jsou tam podobné ingredience jako v kučecí roládě. Je to jen zformovaný jiným způsobem. Kdo už nějakou kuřecí roládu dělal i jedl - zpatlaných x věcí dohromady mu nepřijdde.

0/0
6.2.2011 12:17

fixaman

Re: no mně se

Souhlas, taky mi to přišlo odporné g.idnes.cz" alt="Rv">

0/0
6.2.2011 10:26

kzzyn

Re: no mně se

g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
6.2.2011 12:13

hermína

Re: no mně se

g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
6.2.2011 17:50

roedor

Re: no mně se

g.idnes.cz" alt="R^">

0/0
7.2.2011 10:03

Labirinto

Bábovka

Přesně stejný  recept "běhal" na internetu už před rokem, je to okopírované vč. těch samých fotografií. Nicméně recept funguje, několikrát vyzkoušeno. Lepší je ale forma na hřbet, z bábovkové to rádo vyteče a připéká se.

0/0
6.2.2011 8:16

ivoN

Re: Bábovka

Přesně!!!! Dokonalá recyklace g.idnes.cz" alt="!!">Ze by tu byla okurková sezóna? Ale recept dobrej, taky to děláme.

0/0
6.2.2011 8:34





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.