Diskuze

Kuřecí bábovku máte hotovou za hodinku a nakrmíte s ní celý regiment

Komu se nedaří klasická kuřecí roláda, může vyzkoušet geniálně jednoduchý recept a maso spolu s libovolnou náplní upéct v klasické formě na bábovku. Výsledné chutě jsou jen na vás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ArnoldRimmer

14. 2. 2011 17:41
a co následky?

Vyzkoušel jsem o víkendu. Není to až tak pracné a rozhodně je to jedlé... :-) I když po vyklopení z formy vypadalo maso podivně (btw. ať neuděláte stejnou chybu - vyklápějte na velký talíř, ne na prkýnko jako já, vyteklá šťáva byla všude... :-/ )

Nicméně mohl by mi autor ještě poradit, jak pak nejlépe vyčistit použitou formu? Ačkoli jsem pečící papír skládal pečlivě, stejně mi část rozšlehaného vajíčka zatekla a pečením VELMI přilnula v záhybech formy. Na následném drhnutí jsem málem nechal ruce (přes předchozí namáčení), až to ve finále odnesl teflon. A to jsem použil jen saponát a houbičku. Zničená forma putovala do koše, čímž se menu krapítek prodražilo! :-(

0 0
možnosti

captain cook

13. 2. 2011 7:47
Komu se nedaří klasická kuřecí roláda...

u toho bych se divil, ze by se mu povedla tahle babovka. Na rolade neni nic obtizneho. Naucil jsem se ji delat podle mamina receptu a pro obmenu pouzivat ruzne maso - kureci, teleci, hovezi. Za mych mladsich let byl v mode karlovarsky kotouc, coz byla teleci rolada.

Souhlasim s prispevky, ktere doporucuji zamenu stehennich kurecich rizku namisto prsnich. Maso je vlhci a chutnejsi. Mama do rolady nedavala syr, ale na platky nakrajene sladkokysele okurky. Kombinace vajicek, sunky nebo uzeniny/anglicke slaniny s okurkami je chutnejsi.

K poznamce dole o "tukove bombe". Obmena: Kdyz chces minimalizovat tuk, dej namisto syra sladkokysele okurky, namisto prorostle anglicke slaniny dej oka libove anglicke slaniny a namisto klobasy dej sunku.

0 0
možnosti

evil_nasty

6. 2. 2011 15:56
Dobrý nápad

Brzy zkusím s formou na srnčí hřbet :-P

0 0
možnosti

ppp

7. 2. 2011 7:36
Re: Dobrý nápad

Srnčí hřbet, stehenní řízky místo prsních a náplň jako nádivka - namočená houstička, kuřecí jatýrka, hrášek, petrželka, vajíčko a muškátový oříšek. Mj. v srnčím hřbetu peču už léta plněnou sekanou. Krásně to vypadá a nerozpadá se.

0 0
možnosti

Inkvizitor Johny

6. 2. 2011 14:46
Tuková bomba

Nemám nic proti receptu, určitě je to super, ale z lehkého kuřecího masa takle máte tukovou bombu;-D

0 0
možnosti

Lotus I.

6. 2. 2011 17:27
Re: Tuková bomba

Sám seš tuková bomba.

0 0
možnosti

opportunity

6. 2. 2011 12:09
Kuřecí

prsa jsou na tohle moc suchá, raději stehna (kuřecí stejky).

0 0
možnosti

visnery

6. 2. 2011 11:10
rolada

Delam kureci roladu uz leta ve forme na srncni hrbet (biskupsky chlebicek) a je to jednodussi, nez se patlat jakoby s babovkou, prace skoro zadna, clovek nemusi vykostovat kure, pokud na to zornva naladu a na slavnostni tabuli to vypada moc dobre :) tady je fotka i recept:

http://blog.zarohem.cz/clanek.asp?cislo=1743

0 0
možnosti

bufalo.blil

6. 2. 2011 9:33
no mně se

teda nad fotkama sliny nesbíhají. vypadá to docela odporně, jak když pejsek s kočičkou pekli dort

0 0
možnosti

Labirinto

6. 2. 2011 8:16
Bábovka

Přesně stejný  recept "běhal" na internetu už před rokem, je to okopírované vč. těch samých fotografií. Nicméně recept funguje, několikrát vyzkoušeno. Lepší je ale forma na hřbet, z bábovkové to rádo vyteče a připéká se.

0 0
možnosti