- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Vyzkoušel jsem o víkendu. Není to až tak pracné a rozhodně je to jedlé... I když po vyklopení z formy vypadalo maso podivně (btw. ať neuděláte stejnou chybu - vyklápějte na velký talíř, ne na prkýnko jako já, vyteklá šťáva byla všude... )
Nicméně mohl by mi autor ještě poradit, jak pak nejlépe vyčistit použitou formu? Ačkoli jsem pečící papír skládal pečlivě, stejně mi část rozšlehaného vajíčka zatekla a pečením VELMI přilnula v záhybech formy. Na následném drhnutí jsem málem nechal ruce (přes předchozí namáčení), až to ve finále odnesl teflon. A to jsem použil jen saponát a houbičku. Zničená forma putovala do koše, čímž se menu krapítek prodražilo!
u toho bych se divil, ze by se mu povedla tahle babovka. Na rolade neni nic obtizneho. Naucil jsem se ji delat podle mamina receptu a pro obmenu pouzivat ruzne maso - kureci, teleci, hovezi. Za mych mladsich let byl v mode karlovarsky kotouc, coz byla teleci rolada.
Souhlasim s prispevky, ktere doporucuji zamenu stehennich kurecich rizku namisto prsnich. Maso je vlhci a chutnejsi. Mama do rolady nedavala syr, ale na platky nakrajene sladkokysele okurky. Kombinace vajicek, sunky nebo uzeniny/anglicke slaniny s okurkami je chutnejsi.
K poznamce dole o "tukove bombe". Obmena: Kdyz chces minimalizovat tuk, dej namisto syra sladkokysele okurky, namisto prorostle anglicke slaniny dej oka libove anglicke slaniny a namisto klobasy dej sunku.
Srnčí hřbet, stehenní řízky místo prsních a náplň jako nádivka - namočená houstička, kuřecí jatýrka, hrášek, petrželka, vajíčko a muškátový oříšek. Mj. v srnčím hřbetu peču už léta plněnou sekanou. Krásně to vypadá a nerozpadá se.
Nemám nic proti receptu, určitě je to super, ale z lehkého kuřecího masa takle máte tukovou bombu
prsa jsou na tohle moc suchá, raději stehna (kuřecí stejky).
Delam kureci roladu uz leta ve forme na srncni hrbet (biskupsky chlebicek) a je to jednodussi, nez se patlat jakoby s babovkou, prace skoro zadna, clovek nemusi vykostovat kure, pokud na to zornva naladu a na slavnostni tabuli to vypada moc dobre :) tady je fotka i recept:
teda nad fotkama sliny nesbíhají. vypadá to docela odporně, jak když pejsek s kočičkou pekli dort
Přesně stejný recept "běhal" na internetu už před rokem, je to okopírované vč. těch samých fotografií. Nicméně recept funguje, několikrát vyzkoušeno. Lepší je ale forma na hřbet, z bábovkové to rádo vyteče a připéká se.