Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEO: Cukrářem doma aneb pravé linecké košíčky plněné pudinkovým krémem

Linecké košíčky patří k zákuskům, které snadno upečete podle poctivé receptury. Přesto nad nimi v některých cukrárnách zapláčete. Profesionální cukrářka nám předvedla, jak je zvládnout doma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Hanuman

Krémy

Zjistila jsem, že krémy do všech moučníků je lepší nastavovat kaší , pudink někdy řídne - uvařím hustý bešamel - máslo, hladkou mouku a mléko a po vychladnutí postupně vmíchávám do  utřeného másla s cukrem, plus další ingredience podle chuti.!!

0/0
27.2.2011 21:24

captain cook

Re: Krémy

tak to delala moje babicka. Pudink je vic ''francouzsky" styl. (Crème Patisserie )

0/0
28.2.2011 9:06

Voskovka

Ze skoro

1/2 kg mouky - 10-15 košíčků ?

0/0
13.2.2011 15:43

Alkoj

Re: Ze skoro

se podivej na tu velikost :-P

0/0
13.2.2011 16:59

mlukavsk

Krabicové mléko

Vše vypadá fajn, až na mléko v krabici. Samá chemie.;-D

0/0
13.2.2011 8:14

impresario ze smyrny

Re: Krabicové mléko

Jaká chemie? Krabicové mléko nekupuji, neboť mi nechutná. Dále tohle mléko neobsahuje všechny "zdravé" látky jako v mléce čerstvém (tzv.pasterovaném). Ale chemie v něm opravdu není, jen je ošetřeno metodou UHT, ale to s chemií má pramálo společného spíš s fyzikou.

0/0
13.2.2011 13:13

sn63

Re: Krabicové mléko

jen nemá živočišný tuk ale jen rostlinný. Už dávno kupuji mléko z mlékomatu a dělam si sýry tvarohy a jogurty jen doma . Tvrdý sýr ještě neumím nemá někdo radu jak na to??

0/0
13.2.2011 15:09

Lanolin

Re: Krabicové mléko

Ježkovy voči a kde jste se dočetl, že v mléce je rostlinný tuk?

Mléko je pouze ochuzené o svůj tuk,ale i tak máte možnost kupovat různé tučnosti - odstředěné, polotučné a i plnotučné. To z mlékomatu je ještě o trochu tučnější než plnotučné.

0/0
13.2.2011 22:11

Wolfling

Re: Krabicové mléko

Ono se to s tou zdravou skepsi zase nesmi prehanet. Myslim, ze jste smichal dve ruzne skutecnosti (ze se mleko homogenizuje, a ze existuji "syry" z rostlineho tuku).

Mimochodem mleko z mlekomatu mi nechutna. I kdyz jsem jeste nedosahl stavu sveho kolegy, ktery prohlasil, ze ho ochutnavat nechce, ze je z kravy :>

0/0
17.2.2011 17:22

roedor

Re: Krabicové mléko

LOL. A co teprve voda, samej vodík a kyslík8-o;-D

0/0
14.2.2011 8:56

Wolfling

Re: Krabicové mléko

Nedavno jsem videl nesmirne zdravou sul, plnou mineralu zatimco v tech obycejnych se vyskytuje sodik a chlor.

0/0
17.2.2011 17:19

captain cook

zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

"Zvládnete to i doma. Já říkám ano. "

Nase zenske v rodine (babicka, mama a tety) by precetly recept, obratily oci v sloup a zeptaly se "co je na tom tak obtizneho?" Pritom mama nebyla zadna domaci hospodynka -absolventka "rodinky", ale studovana zena s povolanim tech.ur.. Nase zenske pekly linecke testo v zime v lete - ve forme susenek, kolacu i kosicku.. Pudinkovy krem byl u nas doma takova normalka, ze se me mame podarilo naucit i mne jak se spravne dela, aby se nezdrcnul.

Ja se tedy pro zmenu musim zeptat "jsou dnesni ceske hospodynky tak leve, line nebo nezkusene", ze existuji pochybnosti zda tyhle kosicky zvladnou?

0/0
13.2.2011 6:44

femmefatalegia

Re: zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

vzhledem k tomu, že paní reportérka považuje mixér a šlehač za náčiní profesionálů, dosaďte si sám ;-D

0/0
13.2.2011 19:01

666

Re: zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

Možná je domácí kuchtička po starém, vše míchá tradičně ručně:-)

0/0
13.2.2011 19:53

captain cook

Re: zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

moje babicka a mama delaly majonezu rucne, ale kde bylo mozne, pouzivaly kuchynskeho robota nebo podle potreby mixer. (Vzpominam na tu prima domaci parizskou slehacku, kterou cas od casu vyrabely nebo na domaci "ajrkonak"! MNAM!!!)

0/0
14.2.2011 2:36

captain cook

Re: zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

smarja!!! Tak to konecne chapu! Oboje mam v kuchyni od pule 70.let a to jsem chlap. Kdyz jsem se ozenil, manzelka vybavu kuchyne rozsirila mnoha jinymi kuchynskymi pristroji... to by nas pani redaktorka zrejme musela povazovat za suprdupr profesionaly!!!

Co pamatuji od utleho detstvi, doma v Praze jsme meli kuchynskeho robota a babicka nas vnoucata (kluky i holky bez rozdilu) zamestnavala pomoci pri jeho obsluze!

0/0
14.2.2011 2:32

Mischelka9

Re: zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

Paní reportérka mluví o hnětači, ten už každá hospodyňka doma nemá, ne o mixéru ani šlehači..

0/0
17.2.2011 12:28

pufina

Jsem

zvědavá jestli se na výrobu rakviček používá při pečení amonium.Kdysi jsem je s ním pekla ale při pečení se z trouby linula dost nevábná vůně.Ovšem výsledek byl famózní.

0/0
13.2.2011 5:59

captain cook

Re: Jsem

vzpominam jak babicka vzdycky pekla amoniove cukrovi jako jeden z druhu vanocniho peciva. Do kuchyne se pro smrad nedalo vejit. Nikdy jsem amoniove cukrovi nijak zvlast nemiloval i kdyz ten smard z kuchyne vyprchal.

0/0
13.2.2011 6:33





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.