Diskuze

VIDEO: Cukrářem doma aneb pravé linecké košíčky plněné pudinkovým krémem

Linecké košíčky patří k zákuskům, které snadno upečete podle poctivé receptury. Přesto nad nimi v některých cukrárnách zapláčete. Profesionální cukrářka nám předvedla, jak je zvládnout doma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hanuman

27. 2. 2011 21:24
Krémy

Zjistila jsem, že krémy do všech moučníků je lepší nastavovat kaší , pudink někdy řídne - uvařím hustý bešamel - máslo, hladkou mouku a mléko a po vychladnutí postupně vmíchávám do  utřeného másla s cukrem, plus další ingredience podle chuti.!!

0 0
možnosti

captain cook

28. 2. 2011 9:06
Re: Krémy

tak to delala moje babicka. Pudink je vic ''francouzsky" styl. (Crème Patisserie )

0 0
možnosti

Voskovka

13. 2. 2011 15:43
Ze skoro

1/2 kg mouky - 10-15 košíčků ?

0 0
možnosti

Alkoj

13. 2. 2011 16:59
Re: Ze skoro

se podivej na tu velikost :-P

0 0
možnosti

mlukavsk

13. 2. 2011 8:14
Krabicové mléko

Vše vypadá fajn, až na mléko v krabici. Samá chemie.;-D

0 0
možnosti

impresario ze smyrny

13. 2. 2011 13:13
Re: Krabicové mléko

Jaká chemie? Krabicové mléko nekupuji, neboť mi nechutná. Dále tohle mléko neobsahuje všechny "zdravé" látky jako v mléce čerstvém (tzv.pasterovaném). Ale chemie v něm opravdu není, jen je ošetřeno metodou UHT, ale to s chemií má pramálo společného spíš s fyzikou.

0 0
možnosti

captain cook

13. 2. 2011 6:44
zasmal jsem se kdyz jsem cetl povzbuzeni:

"Zvládnete to i doma. Já říkám ano. "

Nase zenske v rodine (babicka, mama a tety) by precetly recept, obratily oci v sloup a zeptaly se "co je na tom tak obtizneho?" Pritom mama nebyla zadna domaci hospodynka -absolventka "rodinky", ale studovana zena s povolanim tech.ur.. Nase zenske pekly linecke testo v zime v lete - ve forme susenek, kolacu i kosicku.. Pudinkovy krem byl u nas doma takova normalka, ze se me mame podarilo naucit i mne jak se spravne dela, aby se nezdrcnul.

Ja se tedy pro zmenu musim zeptat "jsou dnesni ceske hospodynky tak leve, line nebo nezkusene", ze existuji pochybnosti zda tyhle kosicky zvladnou?

0 0
možnosti

pufina

13. 2. 2011 5:59
Jsem

zvědavá jestli se na výrobu rakviček používá při pečení amonium.Kdysi jsem je s ním pekla ale při pečení se z trouby linula dost nevábná vůně.Ovšem výsledek byl famózní.

0 0
možnosti