- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Zjistila jsem, že krémy do všech moučníků je lepší nastavovat kaší , pudink někdy řídne - uvařím hustý bešamel - máslo, hladkou mouku a mléko a po vychladnutí postupně vmíchávám do utřeného másla s cukrem, plus další ingredience podle chuti.
tak to delala moje babicka. Pudink je vic ''francouzsky" styl. (Crème Patisserie )
Vše vypadá fajn, až na mléko v krabici. Samá chemie.
Jaká chemie? Krabicové mléko nekupuji, neboť mi nechutná. Dále tohle mléko neobsahuje všechny "zdravé" látky jako v mléce čerstvém (tzv.pasterovaném). Ale chemie v něm opravdu není, jen je ošetřeno metodou UHT, ale to s chemií má pramálo společného spíš s fyzikou.
"Zvládnete to i doma. Já říkám ano. "
Nase zenske v rodine (babicka, mama a tety) by precetly recept, obratily oci v sloup a zeptaly se "co je na tom tak obtizneho?" Pritom mama nebyla zadna domaci hospodynka -absolventka "rodinky", ale studovana zena s povolanim tech.ur.. Nase zenske pekly linecke testo v zime v lete - ve forme susenek, kolacu i kosicku.. Pudinkovy krem byl u nas doma takova normalka, ze se me mame podarilo naucit i mne jak se spravne dela, aby se nezdrcnul.
Ja se tedy pro zmenu musim zeptat "jsou dnesni ceske hospodynky tak leve, line nebo nezkusene", ze existuji pochybnosti zda tyhle kosicky zvladnou?
zvědavá jestli se na výrobu rakviček používá při pečení amonium.Kdysi jsem je s ním pekla ale při pečení se z trouby linula dost nevábná vůně.Ovšem výsledek byl famózní.