Klávesové zkratky na tomto webu - základní
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Pořádné porce za hubičku požaduje v restauracích polovina Čechů

Přesvědčení šéfkuchaře Pohlreicha, že lidé dávají v restauracích přednost kvantitě před kvalitou, potvrzuje nejnovější průzkum. Lidé se chtějí co nejvíce najíst za co nejméně peněz a o kvalitě jídla tolik nepřemýšlejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

semafor

Chci se najíst,

ne nějakému Italovi dávát za obyčejný oběd s předkrmem 1400 Kč!

0/0
25.2.2011 18:22

hrcprcsalala

Re: Chci se najíst,

Žer klidně pomeje, někdo ti brání? 8-o;-D

0/0
26.2.2011 9:19

opportunity

Re: Chci se najíst,

Proč ho urážíš? Jí podle svého a třeba kvalitně, jenom nechce dávat za těstoviny polité olivovým olejem třeba 180, jak je zvykem v některých snobských restauracích. A má pravdu.

0/0
26.2.2011 11:16

hrcprcsalala

Re: Chci se najíst,

Najdi si laskavě význam slova urážka. Ať si klidně jí podle svého, nikdo mu v tom naprosto nebrání. Kecy o těstovinách politých olivovým olejem ve snobských restaruacích za 180 Kč si nech pro svého psa, ten je na to snad ještě zvědavý. Rv

0/0
27.2.2011 14:33

Jandik73

Re: Chci se najíst,

Dneska nějak nervní. Co zkusit omývat přirození vlažnou vodou.

0/0
27.2.2011 15:54

hrcprcsalala

Re: Chci se najíst,

Děkuji za prozrazení rodinného receptu, ale sám bys na něho neměl zapomínat. ;-D

0/0
27.2.2011 19:37

Jandik73

Re: Chci se najíst,

On je oběd za 1400 Kč a pak pomeje. Nic mezi tím, že?

0/0
26.2.2011 19:29

hrcprcsalala

Re: Chci se najíst,

A to někdo tvrdí? 8-o

0/0
27.2.2011 14:31

hrcprcsalala

Re: Chci se najíst,

Á propos, který Ital nabízí "obyčejný oběd s předkrmem" za 1400 Kč? Prosím konkrétně, tedy která restaurace a jaké jídlo. Děkuji.

0/0
27.2.2011 14:55

Benjout

Praha uspokojí

Já teda co se týče těch obědů mám v centru prahy vytipováno asi 6 restaurací, kam pravidelně chodím a za oběd dám vždycky v průměru tak 450 CZK a jsem celkem spokojenej. Akorát mě nebaví každý den dojíždět z předměstí prahy do centra jen kvůli obědu. Ale zase na okrajích prahy jsou restaurace tragické i když za menu chtěj jen 100 CZK v průměru, ale prostě se tam nenajíte.

0/0
25.2.2011 16:51

semafor

Re: Praha uspokojí

;-D

0/0
25.2.2011 18:22

Jandik73

Re: Praha uspokojí

Pokud máte na oběd tři hodinky času a odpovídající výdělek, proč ne.

0/0
26.2.2011 19:31

bruselátor

Pohlreichův ideál je zřejmě

typu "jitrnice, kterou svět neviděl". tedy mastný prázdný talíř

0/0
25.2.2011 11:21

eightman

Re: Pohlreichův ideál je zřejmě

Ti lidé jsou fakt hloupí.Za málo peněz chtějí hodně muziky.Pan Pohlreich to chce opačně.Chytrák!;-)

0/0
25.2.2011 15:54

jozko skocdopole

Na ilustracnim snimku je typicke bile prase,

predstavitel spolecnosti ktera svou rozezranosti pomalu ale jiste zanika...

0/0
24.2.2011 11:53

Mablung

konicky

Miluji kdyz nekdo pyskuje ze nesdilim jeho konicek. Jidlo slouzi pro dodani zivin telu. To ze si z toho lide jako Pohlreich udelali konicek, respektuji, ale oni musi respektovat ze ja jejich konicky nesdilim a ne buzerovat lidi za to ze nejedi co by si oni predstavovali.

0/0
23.2.2011 19:27

Wladimir Graupele

Re: konicky

Souhlas R^

0/0
23.2.2011 22:25

opportunity

Re: konicky

Mám ráda zlatou střední. Vařím doma odlehčeně, ale občas i pořádně česky a moravsky, a občas i tu nějakou extrovní moderní vymyšleninu. Prostě všeho moc škodí a je to každého věc, jak správně říkáš.

0/0
23.2.2011 22:45

jardahorak

Re: konicky

"Jidlo slouzi pro dodani zivin telu" - ti lide, do kterych se tak navazite, vas upozornuji, ze to co vetsina lidi bezne konzumuje, vam prave moc potrebnych zivin do tela nedoda, vime? Ukazuji co "vari" v hospodach a hlavne z ceho. Obedy z prasku, glutamaty kam se clovek podiva...

0/0
25.2.2011 11:52

Eden Žije

To není pravda

Kde ten výzkum dělali?

Já i všichni moji známí si za kvalitu rádi připlatíme. Když je oběd opravdu dobrý, dám za něj rád klidne i 100 - 150 korun!

0/0
23.2.2011 16:38

Antonek1

Re: To není pravda

To je pěkné, ale pro většinu národa s těmi platy které jsou v republice jsou 3-4 tisíce měsíčně na jídlo na celý den, ne jen na obědy, takže menu za 60kaček už je pro některé na hranici co jsou ochotní zaplatit. Pro mě takřka taky, sice si občas zajdu do restaurace pochutnat a nechám tam za jídlo i 300, ale to je vyjímečně.

0/0
23.2.2011 16:58

Xladi

Re: To není pravda

Problém je v tom že drahé jídlo neznamená že je dobré a naopak levné nemusí znamenat špatné. Nevyžaduji abych měl na velkém talíři něco smrknuto a načančáno jako umělecké dílo, sice to vypadá hezky ale sežeru to stejně jako když je to tam dané normálně. Když jsem v práci je primárním cílem se najíst.

Polreich by mě asi nazval barbarem, ale mě prostě chutnají taková ta hodně obyčejná jídla, třeba bepřové koleno, čivapčiči, řízek atd. Občas i steak ale nesnáším maso nakrájené na nudličky v nějaké směsi tomu se snažím vyvarovat, vím že sekaná může taky obsahovat ledacos, ale zklamán bývám zřídka;-)

0/0
23.2.2011 18:37

tom-2718281828459

Re: To není pravda

myslím že oni tady nemluví o 100-150 kč, to je normální hospoda.

0/0
23.2.2011 18:09

def.

Re: To není pravda

to já třeba ne. Mám rád dobré jídlo, ale není možné jíst denně menu za 100 - 150 Kč. I když chodím na menu za 65, tak si to někdy odpustím a vezmu si třeba salát a rohlík. Gurmánství jde ruku v ruce s penězmi. Když máš prachy, dokáže být gurmánem i největší vydlák.

0/0
23.2.2011 19:29

opportunity

Re: To není pravda

R^

0/0
23.2.2011 22:47

mamina2

Re: To není pravda

Jenže to je podle nich nepřiměřeně levný oběd.

0/0
24.2.2011 10:31

hrcprcsalala

Re: To není pravda

Podle koho "nich"? 8-o

0/0
25.2.2011 16:51

I.G.Farben

A my to pak musíme žrát

Všichni ti co potřebují buřty za pět devadesát tady úplně zkazili trh. Někdo kdo by si pak třeba chtěl koupit špekáčky vyrobené z masa má prostě smůlu, protože supermarkety pochopitelně chtějí vydělávat a tak dělají tu lacinou břečku, kterou si lidi typu "co je mi po kvalitě, hlavně ať je toho hodně" žádají :-( Jódový test pak nepřežije žádná, vůbec žádná uzenina ze supermarketu :-( 

0/0
23.2.2011 16:23

Nahlas se ti směju 2

Re: A my to pak musíme žrát

Stačí nenakupovat uzeniny v supermarketu, ale u řezníka. Těch dobrých není málo.

.

Lidi, kteří dávají přednost ceně před vlastním zdravím, také nechápu.

0/0
23.2.2011 16:35

daadyy

Re: A my to pak musíme žrát

bohužel i někteří soukromníci řezníci mají zboží nevalné kvality, ale je pravda, že je to lepší než v superhypermarketu. i když třeba takový globus si myslim, že má uzeniny dobré. samozřejmě pokud si někdo koupí gothaj nebo točeňák, 20kč/kg, tak nemůže ani uvažovat o tom, že by to bylo dělané z masa..

0/0
23.2.2011 19:53

mamina2

Re: A my to pak musíme žrát

Globus má uzeniny dobré a prootže je tamobrovský obrat, tak i pořád čerstvé.

0/0
24.2.2011 10:32

p266

Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

"Problém České republiky je ten, že je levná pro turisty a drahá pro Čechy, takže na to jídlo jakoby nezbývá."

Ona ta svíčková za 180 pro celou rodinu bohužel není pro každýho. To "jakoby" bohužel není úplně k věci, když máte rodinu, hypotéku a děti.

Panu Pohlreichovi hodně úspěchů.

0/0
23.2.2011 15:33

hrcprcsalala

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

No problem, tak si tu svíčkovou uvaří doma. R^

0/0
23.2.2011 15:34

p266

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

My ale mluvíme o restauracích.

0/0
23.2.2011 15:35

jbubik

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

ona pravá svíčková stojí od 600 za kilo. Takže ani doma se moc neušetří.......

0/0
23.2.2011 15:37

hrcprcsalala

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Ona ta svíčková v restauraci za 180 Kč porce taky z pravé svíčkové za 600 Kč za kilo není.

0/0
23.2.2011 15:41

firaga

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Ale pravou svíčkovou je škoda dávat do toho, čemu se říká "svíčková na smetaně", to je jak s kanónem na vrabce.

0/0
23.2.2011 16:04

I.G.Farben

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Asi jste nikdy svíčkovou z pravé svíčkové nejedl, že tohle můžete říct :-) Jednou těch pár stovek obětujte a zkuste to. Nejspíš budete velmi překvapený :-)

0/0
23.2.2011 16:15

hrcprcsalala

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Z pravé svíčkové bych udělal úplně něco jiného, než "svíčkovou na smetaně", to je snad až škoda tak dobrého masa. R^

0/0
23.2.2011 16:18

I.G.Farben

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Ale to já taky - takový tataráček z pravé svíčkové ;-D Ale aspoň jednou to zkuste i s tou svíčkovou, uvidíte :-)

0/0
23.2.2011 16:24

hrcprcsalala

Re: Vždyť on to Zdeněk Pohlreich sám řekl

Svíčkovou doma nedělám, je pro mě příliš pracná.

0/0
23.2.2011 16:26

Kozel_

Porovnání s Německem, USA

V USA je jídlo levné, i když suroviny stojí výrazně méně než jídlo už hotové. V Německu je jídlo dražší než u nás, ale porce tam mají daleko větší. Kvalita je taky výše.

Pokud někdo má běžný plat, u většiny lidí nějakých 20 tis. brutto, tak takové lidi dosti zajímá, kolik je měsíčně obědy stojí. O požitek jim jde asi taky, ale hlavně se chtějí najíst (nasytit) a chtějí mít peníze i na jiné věci, např. nájem, cestu do práce atd. Pokud v jídelně typu Eurest za jídlo bez polévky, kompotu, nápoje atd. dám 80-90 Kč, nepřijde mi to vůbec málo. Kvalita nic moc, velikost porcí podobně. Ale dávat za oběd 150-200 denně se mi vážně nechce (tj. za obědy projíst až 4 tisíce za měsíc). Dosti lidí by si to ani nemohlo dovolit, část lidí ano, ale i tak by to byl velký výdaj.

Naopak znám dosti lidí (vč. lidí placených nějakých 40 tis. brutto za měsíc), co si místo teplého oběda koupí nějaké potraviny v samoobsluze a toto snědí.

Pohlreich jistě vařit umí, ale na každodenní stravování je drahý.

0/0
23.2.2011 15:12

Lachenauerin

Re: Porovnání s Německem, USA

Ale ono kvalitní, tj. nehumosoidní jídlo nemusí být super drahé. Znám restaurace, kde si za 120 korun opravdu pochutnám, a vůbec mi nevadí, že jde o relativně "obyčejné" jídlo, kde pokrm již na první pohled vypadá čerstvě a lákavě. A taky znám podniky, kde za dvojnásobek ceny dostanu cosi naprosto sterilního, "nezábavného", ze zmrazených nebo konzervovaných surovin apod. Ne že by to bylo třeba vyloženě hnusné, ale "nemá to ksicht". Co se týče velikosti porcí, mám spíš pocit, že bývají - zejména v těch druhých případech - přehnaně velké; a to nejsem žádná praštěná dietářka.

0/0
23.2.2011 15:23

holydance

Re: Porovnání s Německem, USA

....tak já utratím obvykle za oběd 100-140 Kč - polévka, hlavní jídlo, někdy dezert a nápoj a tam se Zdenda vejde....

0/0
23.2.2011 15:25

wrah

Re: Porovnání s Německem, USA

Ano, z Deutschlandu mohu potvrdit, ceny nelevné, ale kvalita neskutečně lepší (obvykle jako domácí) a porce ohromné. I ten nejobyčejnější eintopf v kuchyně u benzínky je dobrý, některé kombinace přijdou našinci divné. Nicméně třeba takový Jagdschnitzel (klasický vepřový řízek v obalu s houbovou omáčkou) jsem si oblíbil a zařadil na víceméně pravidelný jídelníček. Totéž různé varianty klobásek na pivě atd. Ostatně, ony klobásky jde každoročně koupit, když nastává sezona grilování.. A když jim následně prochází trvanlivost, tak je koupíte za cenu podřadného salámu. A to, že je lze nechat v mrazáku minimálně půl roku, bez poškození... Ověřeno s produktem: Bavorská grilovací klobása, Německá klobása, Maďarská grilovací csabai klobása.  Mimochodem, víte co mají společné? Deklarováno více jak 90% masa.. (jasně, masa a tuku, ale vše zvířecí, ne chemie a rostliný tuk) Když jsem posledně v akci koupil "Prařskou šunku" a našel na obalu, že obsahuje celých 46% masa, měl jsem chuť se vrátit.

0/0
23.2.2011 20:39

weizenkleie1

Re: Porovnání s Německem, USA

Moje rec....neni schnitzel jako schnitzel, ale Nemci to aspon umej prodat a to proto,ze to proste chutna tak jak clovek ocekava....Jinak Jägerschnitzel je i muj favoritR^

0/0
25.2.2011 20:45

holydance

Proti zdi....

...koukám,že Pohlreicha tady málokdo pochopil, většina si ho spojuje s luxusem, drahým jídlem typu "prd na talíři za dva litry". Ale tak to přece vůbec není. Najděte si jeho pořady na netu a pak se vyjadřujte. Opakovaně mě fascinuje zaliba mnohých diskutujících vyjadřovat se k věcem o kterých nevědí vůbec nic. Nehodnotím Pohlreicha jako člověka, ale jako odborníka na svůj obor.....

0/0
23.2.2011 15:03

hrcprcsalala

Re: Proti zdi....

Ty to od notordluhouska ale schytáš. ;-DRv

0/0
23.2.2011 15:04

Jandik73

Re: Proti zdi....

Mě se zdá, že se z  něj stal sebestředný člověk "jenom můj názor je pravdivý".

0/0
23.2.2011 15:07

holydance

Re: Proti zdi....

...jak říkám, jako řlověka ho hodnotit nechci, ale vžijte se do role odborníka na svůj obor, který neustále vyvrací zaběhlá klišé a to obzvlášť v oboru gastronomie v zejména v té naší kotlince české.....budete za chvíli za mentora, nebo právě toho sebestředného člověka....

0/0
23.2.2011 15:10







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.